Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 619 336
  • 21 619
  •   26
Отговори
# 21 510
Може би земята под автогарите е частна...

# 21 511
БСП в крайна сметка ще имат конгрес на 7 и 8 февруари. Отхвърлено е предложението за изчакване да минат изборите. Понеже не ги следя много, те на какъв принцип гласуват за председател сега и очаква ли се на 8 февруари да знаем кой е новият им председател?

# 21 512
Днес е последния ден на лева, изтичат последноте часове.
Не ме вълнува особено, повече преимущества има да сме в ЕЗ. Но и малко ми е тъжно, цял живот съм свикнала с левове. А и дизайнът на нашите монети и банкноти ми харесва много повоче от еврото, по-карсиви, по-стилни, по-изпипани. Еврото ми е някак недоизпипано. Монетите от 1 и 2 евро се различават, явно са сечени на различни места и едните изглеждат като фалшифи, някак замазани, без ясни очертания на релефа, както другите. Цветовете на нашите стотинки ми харесват повече, по-добре се различават, релефът на цифрите се усеща по-добре. Нашите банкноти са по-карисви и по-лесно разпознаваеми от фалшивите.
Сравнявам сега 5 евро и 5 лева. На левовете осигурителната нишка минава и отгоре над хартията, по-дебела е и не се налага да я вдигаш към светлина, за да я видиш, за разлика от еврото.
Събирам си колекция от евро монети от други страни. До тук не видях по-красиви от българските стотинки. Включително металът на стотинките остарява и потъмнява по-красиво от метала на еврото.  При центовете дори по-трудно се различава цифрата, отколкото при стотинките.

Направо да вземат да се учат от нас как да правят банкнотите и монетите евро. Laughing
Определено имаме по-добри дизайнери и майстори на банкноти и монети.

Последна редакция: сб, 31 яну 2026, 20:25 от Diorela

# 21 513
  • София
Tи тия банкноти ще ги харчиш или в рамка ще ги слагаш?

# 21 514
Костадинов като че създава алиби на радев. Авроатлантик бил, ама друг път.

# 21 515
  • Разпиляна във въображението
Трудно свиквам с евроцентовете. Няма логика в тях. Нашите стотинки ги различаваш по размер, тези изобщо не. Трудно се различават кои какви са.

В нашия Кауфланд бе все едно е преди Коледа или Нова година и в момент, когато огромен брой хора изведнъж са разбрали, че няма какво да сложат на трапезата. Чудех се дали не е защото е последен ден на лева. Просто не виждам друго обяснение за таз лудост.

# 21 516
По обяд беше нормално при нас.
Целия месец само с карта плащам. Имам всичко на всичко 3 плащания в брой, поради естеството на плащанията - смяна на 2 патрона, кафе в крайпътно заведение и събиране пари за подарък на бабите ни в смяната.

# 21 517
  • Разпиляна във въображението
Аз също разплащам основно с карта, не само сега, но когато ми се налага оценявам нашите колко по-добри са били. А еврото ми е "несериозно" Simple Smile все едно като от игра Монополи Simple Smile

# 21 518
Все ми е тая на мен. По принцип не нося кеш.
Дори не съм ги разгледала банкноти и монети. Кои са по-хубави.

# 21 519
Браво. То голямо геройство да нямаш кеш.

# 21 520
Аз нося. Винаги.
Кеш, карта няма значение.

# 21 521
Защо пък да е геройство? Толкова години не ми е проблем, та сега ли?

# 21 522
И аз рядко нося кеш. Единствено когато пазарувам от зеленчуковия пазар до нас гледам да имам у себе си. Просто няма възможност за плащане с карта. Много е неудобно.

Последна редакция: сб, 31 яну 2026, 21:48 от AriaNovaKaq

# 21 523
Ха ха, да! Наистина напомнят малко на пари за Монополи, по-тънка е хартията. Joy

# 21 524
И ние им викаме монополи пари Joy
Днес бях на битака. И там обърнаха валутата Joy така че всичко е точно вече Joy
Замислих се, че който й да дойде, се тая, ще оцелеем, както винаги досега. Най-вече щото всичко е половинчато, а и му намираме цаката. Жилави сме.

Общи условия

Активация на акаунт