Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 621 611
  • 21 733
  •   9
Отговори
# 21 690
Фб ми предлага.
Дачков-
"Извън пристрастията ни - голяма коалиция между Радев, ГЕРБ и Възраждане е най-умното политическо представителство, което ще е полезно за България и ще я изтреля с десетилетия напред, но не е осъществимо поради глупост, а не защото сме морални. Умираме да съдим другите за същите грехове, които вършим самите ние. Всчки крадат ( аз не го правя, но не съдя онези на които им идва отвътре, защото е циг@нска. Българите сме бетер циг@ните, а нашия Висш съдебен съвет е на светлинни години от Мешерето по справедливост.

Радев+ГЕРБ+Възраждане. Това е българската нормалност. Почва.

Пеевски и ПП-ДБ се мразят, защото са патология - огледало. Едно и също. Мегаломани за власт. Целият български преход е борба между нормалността и лудостта, а не между лявото и дясното.

P. S. И между гл@мавите българи срещу по-умните, което е истинското разделение в полза на първите."

# 21 691
Нямам търпение да ме изстрелят десетилетия напред.
Интересно защо досега не ни изстреляха под светлото управление на същите тези Герб и вече няколко години участие на Възраждане в политиката и парламента. Сигурно Радев прави разликата.

# 21 692
Цитат
И не бих се изненадала от съюз между РР и ППДБ след изборите.
Аз също. Очаквам всякакъв вид сглобки. За наше добро ще го направят, за младите и бла, бла. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 21 693
Aз съм за ГЕРБ + Възраждане + Радев. Това означава не 200 хиляди, а милион в центъра на София и не за мирен протест, а направо готови за война, ако трите изброени не изчезнат. Grinning
Дачков явно добре е захлебил покрай изявата на Вожда...

# 21 694
Той по принцип така си дрънка. Не вярвам да има кой да се хване на думите му

# 21 695
Чудя се, колко от пишещите в тази тема знаят какъв ден е днес? Какво се е случило на тази дата преди 81 години?
Аз да си призная честно, никога не съм възприел и даже не съм и забелязвал през годините че това е деня за почит към жертвите на комунизма. В България не съм забеляз особено тоя ден, обществото да го асоциира с нещо. Причината е че почитаме само жертвите на комунизма, а не преди това пък тия на фашизма, защото при политическият сблъсък в България, са се колили здраво и от двете страни. Включително е имало и екзекуции от полиция, царските власти, без съд и присъда. Комунистите поне, някакъв проформа съд са организирали, и някои от екзекутираните наистина са си заслужавали смъртната присъда, но повечето е било политическа репресия, и отмъщение за предишни "фашистки" управления, преврати, отменяния на конституция и прочие крайно недемократични прояви на "фашистката" и по заможна част от България. Защото всъщност си е било студена гражданска война през цялото време между бедни и заможни. Комунисти са били бедната част от населението, комунизма е революция, която им дава шанс за промяна на положението им в обществото, и съответно, тия които са отгоре тогава "фашистите" не са фашисти, а антикомунисти, от днешна гледна точка, тъй като гледат да запазят положението си в обществото.  Не са съвсем еднолични и праволинейни нещата в историята, и по добре за българското общество щеше да е този ден, да е почит към жертвите на политическият терор. Тогава и всички ще уважават и почитат и тоя ден, без разделения в обществото, защото ще влизат всички жертви на политическият живот в България през 20 век. Не са само през 1945 г.

# 21 696
Мислят, че все някога ПП ще постигнат пълно мнозинство.
Ако ни се предлага гадост като ББ и ДП, сега и РР, ще постигнем, да. Не помните ли 1997?

Последна редакция: пн, 02 фев 2026, 02:04 от AriaNovaKaq

# 21 697
Офф, правиш ли разлика, че полицията преди 9.09. е преследвала обирвачи на мандри и убийци, като дори за така вадения умилителен аргумент "ястребинчета" вече не е сигурно, кой точно е извършил зверствата - поради безбройните кошаревски свидетели и фалшификации,

а полицията след 9.09. е избивала наред лекари, учени, журналисти, хора на изкуството, индустриалци, политически активни лица, образовани лица, изобщо, всеки който е допринасял за обществен напредък.

Млад човек с промит мозък е най-тъжното нещо, защото той ще стане стар човек с промит мозък.

"Това е най-масовото убийство на политически, военен, духовен и интелектуален елит в цялата българска история. Само за една нощ комунистите убиват повече български генерали и висши офицери, отколкото сърбите, гърците, румънците, турците, руснаците, англичаните и французите в петте войни, в които България участва."

# 21 698
Ми нека да съм с промит мозък. Аз съм чел много за историята на България. Не съм идеологизиран. И не приемам тезата, че политически убийства са извършвали само комунистите, а преди това било просто борба с престъпността. Нищо, че членове на една и съща партия, са били избивани без съд и присъда, или измъчвани зверски до смърт, по мазетата на милицията, за да подписват самопризнания, за да ги екзекутират после, ако оцелеят от мъченията. За това казвам, не са еднозначни нещата в нашата история. Както всеки който има някакви пристрастия, исторически се опитва да ги представя.

# 21 699
Да бе... атентатът в "Света Неделя" не е еднозначен...

# 21 700
  • София
Teсла, дали книгите по история, които си чел, са започвали с речи на партийните лидери от БКП?
Комунистите са терористична организация в България веднага след ПСВ, като изпълняват всички заръки на Кремъл за разпространение на комунизма. Държавата е правила всичко по силите си, за да ограничи вредители като Георги Димитров, Коларов и сие.

# 21 701
Ето виждаш, ли. Какво си чел. Изданията, пускани цели 45 години с определена цел ли?

Не правиш разлика между обикновени престъпници и хора, обвинени заради общественото им положение, които не са крали, убили, изнасилили, но смъртна присъда, защото някоя маймуна завидяла?

Знаеш ли, че например, че Вапцаров е съдействал за атентати и пренасял взривни вещества?  А ние учим, че "само" бил комунист.

Докато не се разбере, че са избивани хора само заради образование, имущество, индустрия, производства, произведения, култура, упражнявана професия, ще си кютаме с миглени куневи и (кри)сталинки и подобни, докато внуците им - на базата на орабените богатства - не се окултурят, като бялата лястовица Терзиев например - ползвал семейните връзки, но произвел нещо със собтвени усилия, което е продал успешно.

Повечето соцаристокрация все още са с манталитет "да открадна, каквото мога".

С такива правим политика в момента - да крадат, крадат и пак крадат.

# 21 702
Айде сега, 30 хил жертви за три месеца след 9 септември, 75 хиляди души по лагерите, колко па да не са еднозначни нещата

# 21 703
Напротив, Тесла. Много еднозначни са нещата с комунистическия режим и жертвите му. Целенасочено избиван елит, без съд, без присъда. Убити са толкова много хора, будни, интелигентни, само и само да им се попречи да надигат глава, да вървят против режима. Тормозени са, пребивани са. После пък са репресирали близките им. Дядо ми е един от тези пребиваните в мазетата. В по-късните години пък всички знаем за какви ограничения на права и свободи става въпрос.

# 21 704
Ми нека да съм с промит мозък. Аз съм чел много за историята на България. Не съм идеологизиран. И не приемам тезата, че политически убийства са извършвали само комунистите, а преди това било просто борба с престъпността. Нищо, че членове на една и съща партия, са били избивани без съд и присъда, или измъчвани зверски до смърт, по мазетата на милицията, за да подписват самопризнания, за да ги екзекутират после, ако оцелеят от мъченията. За това казвам, не са еднозначни нещата в нашата история. Както всеки който има някакви пристрастия, исторически се опитва да ги представя.

Никой никога не е казвал, че САМО комунистите са правили това. Казваме, че комунистите многократно са превишили действията на предците си. Погромите след септември 1923 година силно бледнеят пред убийствата след септември 1944 година. Не ми се рови по линкове и пробвах лесното - ИИ да обобщи:

Общи условия

Активация на акаунт