Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 641 272
  • 22 300
  •   1
Отговори
# 22 260
Тока не е вдигнат.

# 22 261

Да. Да се чудиш, защо има недеволни хора.

# 22 262
Недоволни, защото не отчитат студеното време.

# 22 263
Всяка година по това време е едно и също с тока.

# 22 264
  • София
Да не забравяме, че вероятно сметките обхващат Коледа и НГ, когато определено се ползва повече. А тази година имаше много почивни дни.

# 22 265
Да не забравяме, че вероятно сметките обхващат Коледа и НГ, когато определено се ползва повече. А тази година имаше много почивни дни.

Точно това никой не го отчита. Че хората са били повече време вкъщи, много празници - много готвене.
Ама дай да ревем пак срещу държавата. По-лесно е.

# 22 266
Много хора изобщо не си бяха вкъщи, а на гости, на почивка, обратно у дома и т.н. И нашата сметка е по- нагоре с около 30%. Ще видим февруарската как ще е, ако и тя е нагоре предвид, че февруари е къс месец и имаше меки дни, значи нещо е направено.
Как се навързват нещата:

1. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова президентът Илияна Йотова незабавно да назначи служебен премиер. Ние знаем, че ще Гюров  Bowtie

2.„Борисов почти си призна, че са заложени известни бомби на служебния кабинет. И тази бомба просто е гръмнала по-рано. Била е заложена бомбата да се вдигнат цените на тока и са очаквали служебният кабинет вече да е встъпил и да се окаже, че служебният кабинет е виновен за вдигането на цените“, коментира Божанов.

„И сега Борисов много го е яд, че редовният кабинет се е оказал в този момент. А КЕВР го назначиха те. Ние бяхме много против част от тези назначения - твърде некомпетентни, твърде политизирани, но те прегазиха нашите аргументи и си избраха този КЕВР в това мнозинство“, допълни той.

Мъпет шоу. Денонощно и навсякъде

ГЕРБ винаги саботират работата на което и да е друго правителство. Капанът със сигурност не е само един, ще последват други спънки, после ще тръбят, че всички са неможачи и мръшляци.

# 22 267
Сметките не се засичат на 1 число на всички.
Нашите са на 15. Къс, дълъг, хваща и от двата месеца.

# 22 268
"Напомням на всички забравили: ако имате проблем с цените на тока и други неща, можете да се обърнете към мнозинството на ГЕРБ, ДПС-НН, ИТН и БСП, които направиха назначенията в регулаторите.
Добре е да се помни кой носи отговорност, особено когато някой от отговорните плаши с хаос — каквито случаи вече имахме при подаването на оставката на правителството."

# 22 269
  • Пловдив
"Напомням на всички забравили: ако имате проблем с цените на тока и други неща, можете да се обърнете към мнозинството на ГЕРБ, ДПС-НН, ИТН и БСП, които направиха назначенията в регулаторите.
Добре е да се помни кой носи отговорност, особено когато някой от отговорните плаши с хаос — каквито случаи вече имахме при подаването на оставката на правителството."

Относно тока - енергийният регулатор е от ДБ и той не е назначен скоро, а преди поне 10 години.

Последна редакция: сб, 07 фев 2026, 19:15 от marzeliva

# 22 270

По темата за  тока - енергийният регулатор е от ППДБ и той не е назначен скоро, а преди поне 10 години.
Номиниран от ГЕРБ, подкрепен и от Пеевски. Пламен Младеновски беше избран за шеф на КЕВР
https://www.svobodnaevropa.bg/a/plamen-mladenovski-predsedatel-kevr/33360982.html
26.03.2025. ППДБ преди 10 години не ги е имало.
Пробвай пак. Grinning

# 22 271
Сега погледнах моите сметки - "Електрохолд" - София. Плащам за 4-ри апартамента. За единия фактурата е за период от 06.12. до 05.01 /55 лв./, другите 3-ри са с период от 10.12. до 09.01. - съответно 74 лв. /моят апартамент, за мен е нормално, с празниците 2 вечери с гости, но ние ползваме и парно/, синът ми - 160 лв. /с новородено бебенце, има парно, но ползват климатик, той смята, че е нормална фактурата/, малко студио под наем - 116 лв.. /възрастна жена, независимо от парното, климатикът работеше 24 ч., една стена ни дели и се чува/.

Не защитавам битовите монополисти изобщо, но май не съм чула за "Електрохолд" оплакване в момента, но може и да има, разбира се. Но в моя случай само за 1 ап. периодът е около 40-дни, за останалите си е 1 месец. За всички неочаквано високи сметки предполагам възможна грешка, я софтуер, я неграмотни "отчетници", я нещо друго /не че знам какво, но като виждам как и за аферата "Петрохан" се обвинява ПП.... Остава и за Чирпанското земетресение да ги обвинят/. Simple Smile

# 22 272
  • Пловдив
А ти пробвай пак да покажеш кога цената на тока е била увеличена. Справка: януари 2025 е увеличена с над 8 %.

Последна редакция: пт, 06 фев 2026, 22:58 от marzeliva

# 22 273
  • Буркина Фасо

Да. Да се чудиш, защо има недеволни хора.
недоволни са от високиге сметки, не от цената на тока.
аз поне не чух някой да се оплаква от разлика в показанията на електромер и написаното във фактурата.
да се чудиш на тоз народ.

пп. при мен съвсем малко по-висока е сметката, но пък показанията отговарят. ни ГЕРБ, ни ППНН са дошли да ми харчат от тока.

# 22 274
Сметката ми за тока е съпоставима с изхарчените киловати за януари и не смятам, че е в повече.
Да попитам къде е бил МОН и колко пъти РУО София е проверявало ЧУ"Космос"
В страницата му нито програма, нито план на обучението. Цел било психиката на децата и да растат в толерантна среда/ в широкия смисъл на думата/.
ДАЗД къде са в случая?

Общи условия

Активация на акаунт