Отговори
# 660
  • столицата
Ха-ха, Русалче, аз се обърках в твоята програма. Но важното е ти да се справиш с логистиката, а ние ще четем поредния ти забавен и полезен мейл. Направо ми се допътува към Германия на 02.01, макар и да нямам какво да правя там.

# 661
  • тук-там
И аз я четох 2 пъти Simple Smile

# 662
  • София
Joy Програмата  ли... Ние  така си  живеем, свикнали сме,  винаги на  високи  обороти и  със спонтанни решения, хаха, та  и  логистиката  я докарваме някак.  А и не  ни е скучно. Девойките ме  бият  даже по организационна лудост.

Последна редакция: нд, 07 дек 2025, 22:50 от Просто русалка

# 663
  • София
Здравейте мили мами,
С радост ще се включа в следващата среща с Вас.
Чета, че децата Ви се хранят предимно в менсата ( предполагам е като нашия стол навремето ), та в тази връзка искам да попитам там предлага ли се безглутенова храна, защото наскоро диагностицираха дъщеря ми с глутенова ентеропатия?

# 664
  • Deutschland/HE
Гери, дъщеря ми стъпва само по веднъж на семестър в мензата, за да се убедяла, че храната все така не и харесва (тя използва други думи). Тя си готви, основно ориз, паста,разни азиатски неща, от време на време пилешка супа. Научи се да гледа промоциите
Сега сподели, че имало някакво ново място, където било малко по-скъпо, но храната ставала и имало риба.
Това за Уни Манхайм и капризни девойки.

Ако си готви, няма да има проблеми, в магазините има доста безглутенови продукти, но са по-скъпи.

# 665
  • София
Качват се онлайн  предварително менютата  по  дни  и човек  може  да  види   какво  съдържат/не  съдържат  ястията  за деня. Най-долу  има  легенда с коя   буква  какво е означено -  консерванти,  оцветители, подсладители,  фосфати,  глутен, ядки, мляко,  яйца  и  т.н .  Пускам  като  пример линк към   менюто  в мензата  Вита в  Аахен: Кликвате  на избрания  ден и се  вижда  Simple Smile

https://www.studierendenwerk-aachen.de/de/Gastronomie/mensa-vita-wochenplan.html

И  моите  девойки  предимно  си  готвеха.  Simple Smile Чат -пат  ядяха  в  мензата, ама   когато са с  компания или когато   се  предлага  нещо,  което им  се  яде.

Последна редакция: нд, 14 дек 2025, 23:50 от Просто русалка

# 666
  • София
Благодаря Ви момичета.
Много интересно - полезна информация.
Предполагам, че и дъщеря ми ще си готви, знам ли.
Сега в София от 5 работни дни, 4 не обядва у дома, тъй като е по цял ден на занимания и училише, и се налага да си носи храна в кутии-термоси за обяд, защото не може просто да си купи сандвич като другите деца, а и както правеше до скоро. Имам чувството, че вече и дотяга от това и затова реших да ви питам.
Благодаря!

# 667
Въпрос на нагласа е; ще свикне и ще й стане навик да си подготвя нещо от вкъщи.

# 668
  • София
Младежът във Виена си готви. Излиза доста по-бюджетно, а и така може да контролира състава на храната - да яде предимно месо Simple Smile . Готви си също ориз и паста. Искам да му взема някакъв ейр фрайър и се чудя от къде и как да поръчам. Загледах някакъв в Амазон намален, който доставя до Австрия. Но ще изчакам да минат почивните дни, за да не стигне точно когато си е в България.

# 669
  • На планетата Земя
Zazu1, идеално е с амазон директно там на адрес. И аз съм проверила цените директно до дъщерята. Само я чакам да каже ДА и й поръчвам. Тя яде в тяхната менза или си носи от къщи (имат микровълнови за затопляне).

# 670
  • София
Николета също си готви и още в началото беше помолила за еърфрайър.

# 671
  • София
И моята си готви. Има котлони в бокса в стаята и един еърфрайер, който изпратих. Чака с нетърпение да се прибере за ваканцията и да не извършва тази дейност, а само да консумира. Smile

# 672
  • София
И младежът се е затъжил. Чак не мога да повярвам, че дойде такъв момент Relaxed .

# 673
  • София
Браво, моята госпожица изобщо не дава признаци да и липсваме.
Разбрали сме се в неделя да се чуем, по-скоро тя да звъни, защото не знам кога е свободна.
Вече втори път дори забравя да ни звънне.
Този уикенд беше на гости при приятелка в Италия. Иначе се връща сега на 20-ти насам.
За готвенето съм сигурна, че ще е много доволна, да има отмяна, като гледам другите две девойки се възползват на макс от обслужването вкъщи...

# 674
Моят младеж ходи на менза, както и доста добре се справя с готвенето - ползва котлони, фурна, няма мултикукър. Като цяло добре хапва, качил е Simple Smile, но той така се харесва. Жалко, че общежитието е 3,5 г. условията за готвене са прекрасни.
Майките на информатици - споделете дали и каква специалност записват децата за магистър.

Общи условия

Активация на акаунт