Тренировки в домашни условия - 124

• 29 877
  • 700
  •   2
Отговори
# 585
  • на острова на мечтите
Ох, вярно! Има 10 минути тренировка с Ваня. И да, и на мен ми беше първата , която пробвах и ме грабна.
Честичко падам и все нещо чупя. Последното ми падане послучай осми март и докато се чудех какво да правя, защото тук ако си в болнични,няма мърдане от къщи. Правят фискални проверки и има сериозни последици. Та тогава попаднах на вас и започнах разни упражнения. Вече съм писала, но да си кажа. Странното е, че все ляв крак или лява ръка травмирам.
Ани, блазя ти, че нямаш проблем с клекове.
Преди ходех на йога. Преди ковид. И преди да си счупя крака и после и ръката. После стана трудно да се работи с групи.Та поне четири години нищо не правех. С годините се измързеливих и съвсем се обездвижих. Дори плуването ми беше трудно. Сега няма отказване. Поне така съм си обещала.

# 586
Днес щях да правя ден 13 от IRON. Но като заех поза за row с дъмбел и бам - болката в дупето се появи, а беше почти изчезнала. 🫨 От самия клек се провокира, което ме изненада. И сега май окончателно ще спра тренировки и ще се поинтересувам за физиотерапия 😑😑😑
Карълайн има ли само за горна част тренировка, както има само за корем? Поне това да тренирам.

# 587
Направих 15% от Iron Pro и се отказах. Минута пауза ми е прекалено много, а за крака избягвам големи тежести.

40 минути клечене и малко животински движения ми дойдоха много добре след дългата работна седмица.

Green Arrow, разгледа ли програмите на Карълайн? Тренировки за горна част да искаш Simple Smile Възможно ли е твоята болка да е от засегнат нерв? Внимавай с резките движения и усукванията, болката може да се премести нагоре.

Последна редакция: ср, 10 сеп 2025, 21:51 от Linofrina

# 588
  • Бургас/Пз
Данилу, имам две операции на коленете от скъсан минискус преди 17години и си мислех, че вече никога няма да мога да клякам. Преди 8г обаче като влязох във фитнеса започнах лека по лека и стигнах да правя по 5 клека със собственото си тегло -т.е 50кг. От тогава нямам никакви проблеми , въпреки че последните 2 години с повече от 30кг не клякам.

Направих днес Iron pro крака от ютуб. Уникална тренировка. Много обичам такива дето ми треперят краката от тях. Да не говорим, че няколко часа след това продължавам да се потя.
Далеч съм от тежестите на Каролин, но за мен 2×10кг за нападите ми позволяваха да направя по 10-12 повторения и то последните 2 с доста мъка. Тягата на 1 крак я правих с 12кг и ми беше доста зор. Клековете на повдигнати пети с 2×10, там вече можех и с повече. Та в този смисъл 60сек.почивка хич не ми бяха много. То пулсът ми доста скачаше - средният за тренировката е бил 125. Та със сигурност пак ще я направя. Може би точно това е идеята на по-дългата почивка. То и в залата като тренирам, колкото са по-дълги и тежки сериите , толкова по дълги са почивните.

# 589
Аз мисля, че Iron Pro е много добре мислена и структурирана програма. Няма нищо лошо в дългите почивки, позволяват по добър контрол и натоварване за хипертрофия, както и чудесно зареждане и защита от лактатен стрес Simple Smile
Забелязвам, и че разнообразието от тежести е по-голямо. Май аджъстъбъл дъмбелите ще си останат като вариант за багажника на колата и ще оборудвам шестограмни двойки... Жената няма да е много доволна, че ще натрупам малко железа, но това ще става тайно и изненадващо Wink
Вътрешно не се ядосва, усеща се и промяна в отношението и към мен, по-дълго те обхожда с поглед, по често те докосва... абе, все едно не знаете как е Simple Smile

Та по темата - Iron Pro е ТОП!

# 590
  • София
За днес  отчитам сутрешна BR W2 и на обяд в един дамски фитнес - кръгова тренировка за 30 мин. с  хидравлични уреди.
Реших да си оползотворя обедната почивка с тренировка. Спрях да тичам, защото сутрин вече е тъмно и не ми комфортно.

# 591
Сутринта и аз нямах време за тренировка. Сега седя на мача на дребния (все още по-дребен от мен 😁) и се изкушавам да оползотворя времето и да клеча.

В новия ми квартал доста често попадам на разхождащи се хора с жилетките, които обсъждахме наскоро. Някой от темата купи ли си?

Обмислям и.аз Iron Pro.

# 592
Днес щях да правя ден 13 от IRON. Но като заех поза за row с дъмбел и бам - болката в дупето се появи, а беше почти изчезнала. 🫨 От самия клек се провокира, което ме изненада. И сега май окончателно ще спра тренировки и ще се поинтересувам за физиотерапия 😑😑😑
Карълайн има ли само за горна част тренировка, както има само за корем? Поне това да тренирам.

Dumbbell Upper Body
https://www.youtube.com/watch?v=rzNWh3siwmY&list=PLhu1QCKrfgPW4U … U29ZHiGO7lpSroJol

Dumbbell Abs & Core
https://www.youtube.com/watch?v=TeNg1oTvlVM&list=PLhu1QCKrfgPU-y … ybqWoAIv-STdEkuZW

Можеш да видиш и
https://www.youtube.com/@CarolineGirvan/playlists

# 593
IRON Pro Day 3

Glutes & Hamstrings

Поглеждайки интрото си помислих, че тази тренировка ще е piece of cake, обаче това момиче отново ме изненада Simple Smile
Не мога да си вадя заключения само от две тренировки, защото ден 1 го изтървах покрай ангажименти, но за разлика от класическия IRON, тук те уморява наистина, но без да ти изкарва въдуха...
В другата програма потенето беше много по-голямо, обаче след дадено упражнение  не се чувствах толкова уморен, колкото задъхан със сърцебиене, докато тук за сега е точно обратното... имаш кислород, сърцето е в ритъм, обаче мускулите почват да парят приятно Simple Smile И когато си намериш правилната тежест натоварването е много приятно и удовлетворяващо накрая... успяла е да напипа тънкия баланс, особено за хора над определена възраст...

Още веднъж споделям моето удивление от добре започваща програма за хипертрофия, мисля, че това е акцента... отивам да чета Simple Smile

# 594
Може ли да ми дадете разбивка на тренировка за горна част ,цяло тяло и глутс ,ако има от Iron pro ? 🫶
Много искам да я почна от 15 септември ,ден 1 не ми хареса ,но още възлагам надежди да се напасна и да я харесам ,както първата...

# 595
НФБ, заповядай 😊 И аз започвам от 15. септември. Това, което виждам досега, много ми харесва Blush
Ден 2 Горна част - рамо, гърди, трицепс

Ден 3 Глутеус и задно бедро

Ден 4 Цяло тяло ще се появи утре.

Последна редакция: чт, 11 сеп 2025, 11:05 от Vetrena

# 596
Записвам се с час и 45 минути вчера.
Вдъхновена от последните страници, клечах 5 минути.

# 597
Ветрена благодаря ти  ! ❤️
Харееесвааат мииии

# 598
Ветрена благодаря ти  ! ❤
Харееесвааат мииии

Времената също са важни, по-дългата почивка дава възможност за по качествено изпълнение с тези, по-високи тежести Simple Smile За всекиму съответните, разбира се...
Сега, аз у дома нямам 80 кила щанга... та компенсирам с интензитет и повторение...
А и тази плажна топка отде я измъкна...

Разбира се българските напади по този начин са разбиващи Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Което ме навежда на мисълта, че само така описани надали ще ти дадат пълна информация... тя ги правеше малко по разтеглени и слага една облегалка пред себе си, за която се държи, формата на напада е леко променена, както и част от нападите ги прави с подложка под стъпалото...

# 599
Navy, този вариант на БГ клек е с акцент върху глутеуса.
Много ми допада вариантът с подкрепа. В тренировката, която правих днес - единична 50-минутна за долна част, БГ клекът бе с акцент предно бедро- пак с подкрепа отпред, но с по-малък разкрач, изправен торс, степенката обратно, така че стъпалото е с повдигната пета и в долната част на движението коляното излиза напред.

Аз също съм много ентусиазирана от IRON Pro Hug
Единичните тренировки, които Карълайн пусна през лятото, ясно показаха новата посока. Надявах се, че предстоящата програма ще е в този стил и съм изключително доволна, че очакванията ми се оправдаха. Нямам търпение да я започна.
Големи тежести, бавно и спокойно вдигане, загряващи серии, достатъчно дълги почивки. Любимият ми начин на трениране. Усещам мускулите здраво натоварени, без да оставам без дъх, както се случваше при по-динамичните програми.
Май и ММ след цяла година пауза ще се присъедини. Програмата е особено подходяща за съвместно изпълнение за разлика от някои други, твърде "раздвижени".
Аз отговарям за семейните тренировки, когато имаме такива периоди, любимият само изпълнява Joy
Проверих си тежестите, установих, че само още два диска по 5 кг ми трябват, за да покрия всички възможни комбинации. За хип тръст стигам до 78 кг. Мъжът ми дори не помисля за това упражнение Grinning, заменям му с други. Той тренира долна част изключително щадящо - не защото има проблем, а защото не обича да си дава зор Joy Но пък много се радва на резултатите и нямам търпение да го видя в стаята ни за спорт до мен Heart

Последна редакция: чт, 11 сеп 2025, 11:54 от Vetrena

Общи условия

Активация на акаунт