Седмокласна Изпитна 14.07 - 20.07 До класирането отброяваме, на най-желаното място се надяваме …

• 87 216
  • 1 503
  •   1
Отговори
# 1 350
  • Отвъд алеята зад шкафа
Да, тук можеш да го работиш без диплома, ама за целта трябва да го научиш като "откраднеш занаята".

# 1 351
То и за директор на водопад си трябва диплома. Може в някой холандски университет и това да предлагат. Има ли търсене, винаги се намира и предлагане. Това е основата на търговията. Холандците са исторически едни от най-добрите търговци, сега явно търговията с шарени дипломи е в разгара си. Чувала съм за специалност архитектура с политика, какво правят тези хора с подобни дипломи, не ми е ясно, сигурно същото и ако не бяха го учили.

# 1 352
  • София
Здравейте! При нас с дъщеря ми възникна голям проблем. Беше приета на първо класиране в желаното училище. Днес научаваме от нейна съученичка, че техен съученик е приет в същата паралелка. Въпросното момче в шести клас тормозеше дъщеря ми вербално, унижаваше я пред класа, нарушаване дисциплината и беше с няколко предупреждения за изключване. Така и не се взе никакво сериозно отношение към него. Принудих се да я преместя в друг квартал, в друго училище. Сега по някакъв начин искам да придобия информация въпросното дете дали наистина е записано, защото ако е така ще се наложи ние да се отпишем. Тя категорично каза, че там на училище няма да ходи. Как можем да разберем? В гимназията предполагам няма да ни дадат такава информация?

# 1 353
Ако е училището е желано недейте бяга. Може би просто старото ръководство не е взело мерки, но новото, в новото училище да вземе и да не допуска тормоз на ученици.
Поговорете си първо с новият директор, преди да бягате. Винаги, когато има тормоз и училището не вземе мерки, вината е и на училището

# 1 354
Много смело се омаловажават професии, за които хал хабер си нямаме. Организатор на събития предполагам извиква асоциации за сватби и кръщенета, рожден ден с Елза и Ана. Ами-не, не се учи за това.  Мое много близко дете завърши тази специалност в Швейцария. Работи за козметична фирма за бяла козметика. Обиколи целия свят. Познава хора от световния елит. Друго близко дете - момиче записа тази година транспортен дизайн - яхти и коли. Та нека не бъдем тесногръди.

# 1 355
Нашето РУО не пусна какви са свободните места след първо класиране. Трябва ли да го правят по принцип ?Пуснаха такава справка за 5ти клас ?Ако им пиша в понеделник дали ще ми изпратят?
Местата за второ класиране няма как да бъдат обявени предварително. Те са следствие от записаните на първо и заявилите участие за второ класиране и реално стават ясни с излизането на самото класиране.
Обявяване на свободни места има вече за трето класиране.

# 1 356
Не изпадайте в паника излишно!

Първо поговорете с детето, винаги в живота ще има дразнители и е хубаво да се изправи срещу този пикльо, с ваша подкрепа.

После ще говорите с класен, с директор и с родителите на въпросния.

Не бива да бяга, при все че е много неприятна ситуацията!

# 1 357
  • София
Ако е училището е желано недейте бяга. Може би просто старото ръководство не е взело мерки, но новото, в новото училище да вземе и да не допуска тормоз на ученици.
Поговорете си първо с новият директор, преди да бягате. Винаги, когато има тормоз и училището не вземе мерки, вината е и на училището
Тя изпитва страх от него. Когато го видим в квартала започва да трепери. Няма да се съгласи да започне учебната година там, иска да е далече от него. Много й говорих, но не възприема. Плаче и трепери. Още по-лошото е, че и ще пътуват в една посока.

# 1 358
Здравейте! При нас с дъщеря ми възникна голям проблем. Беше приета на първо класиране в желаното училище. Днес научаваме от нейна съученичка, че техен съученик е приет в същата паралелка. Въпросното момче в шести клас тормозеше дъщеря ми вербално, унижаваше я пред класа, нарушаване дисциплината и беше с няколко предупреждения за изключване. Така и не се взе никакво сериозно отношение към него. Принудих се да я преместя в друг квартал, в друго училище. Сега по някакъв начин искам да придобия информация въпросното дете дали наистина е записано, защото ако е така ще се наложи ние да се отпишем. Тя категорично каза, че там на училище няма да ходи. Как можем да разберем? В гимназията предполагам няма да ни дадат такава информация?
Аз мисля, че може да отидете в училището и да проверите. Като записвахме сина ми, виждах списъка...
А кое е училището, ако не е тайна?

# 1 359
Просто идете да говорите с директора на новото училище. Но от друга страна, в живота съм забелязала, че колкото повече бягаме от нещо неприятно, то ни се връща под една или друга форма. Всеки има някаква карма за уреждане, или някакъв урок за научаване, и може би при дъщеря ви е това. Например веднъж преустанових отошения с една роднина, и не след дълго смених работата с друга, където колежката ми и визуално, и по поведение, беше копие на тази роднина. Моят съвет е да послушате интуицията си като майка, би трябвало да почувствате правилното решение. Но дори да идете в друго училище, пак може да се появи същият проблем под формата на друг човек.

# 1 360
  • София
Аз мисля, че може да отидете в училището и да проверите. Като записвахме сина ми, виждах списъка...
А кое е училището, ако не е тайна?
Там където бяха проблемите - 58 ОУ в София. Сега е записана в румънската гимназия. Да, mimi, така е. Не може да бяга цял живот. Тя търси спокойната среда, но кой й гарантира това. Лошото е, че като й говоря започва да плаче и не ме чува дори. Какво толкова й е взел страха, не знам.

# 1 361
То и за директор на водопад си трябва диплома. Може в някой холандски университет и това да предлагат. Има ли търсене, винаги се намира и предлагане. Това е основата на търговията. Холандците са исторически едни от най-добрите търговци, сега явно търговията с шарени дипломи е в разгара си. Чувала съм за специалност архитектура с политика, какво правят тези хора с подобни дипломи, не ми е ясно, сигурно същото и ако не бяха го учили.

Е, сигурно има нещо общо между двете.  Напоследък нали за архитектура на сигурността се говори, в смисъл, че е разрушена и трябва да се гради наново. Шегувам се, но като са замисли човек политиката има общо с много други неща, за които много от т.нар. политици по света и у нас хал хабер си нямат.

# 1 362
  • София
Бих Ви посъветвала да питате в училището. Ако е така не бих си записала детето там освен ако не е някакъва мечта голяма.
Ще е не спокойна средата там за нея в следващите 5 години. А как ще се прибира няма да и никак приятно. Махайте се от там да и е спокойно не да го мисли този младеж през цялото време. А и той може да настрои и други деца срещу нея. Няма смисъл за мен излишно е това напрежение.

# 1 363
  • София
ultraviolet passion, като начало отидете в училището и разговаряйте с директора. Може да има начин да ги разделят в отделни паралелки (ако не е само една паралелка с този профил, в която конкретно са приети). Най-малкото ще видите как ще реагират, ще окажат ли съдействие и ще прецените как да постъпите оттук нататък. Все още не е приключила цялата кампания по кандидатстване след 7ми клас и в най-лошия случай (или пък за добро) има още възможности да смените училището относително лесно.

# 1 364
Скрит текст:
Нашето РУО не пусна какви са свободните места след първо класиране. Трябва ли да го правят по принцип ?Пуснаха такава справка за 5ти клас ?Ако им пиша в понеделник дали ще ми изпратят?
Местата за второ класиране няма как да бъдат обявени предварително. Те са следствие от записаните на първо и заявилите участие за второ класиране и реално стават ясни с излизането на самото класиране.
Обявяване на свободни места има вече за трето класиране.
Някои РУО са пускали минали години в деня преди второ. Справката включва за всяка специалност брой записани след първо, брой подали за второ и брой свободни места (от незаписани след първо или липса на желаещи). Тази година не виждам.

villygdr, няма ли да ти е излишна вече в понеделник? Не пречи да поискаш.

Общи условия

Активация на акаунт