За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 17

• 18 191
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
  • пак на Рив Гош
Юнка след вчерашния маратон с мъкненето на тенджерата под налягане цяла серия и корейските лучени палачинки днес ни демонстрира как е надничала в нашата азиатската кулинарна тема и как си говорихме за  Gochujang та реши и тя да готви с нея Joy Но все пак реши  да готви пак по френски , че и патицата по пекински я  направи да изглежда  съвременно гурме. С две думи една голяма манджа с грозде ни забърка Smile
То това май е лайтмотивът на целия сериал. Отдавна не съм се забавлявала така Joy
За лютата паста - ей, ама ние сме големи инфлуенсърки значи, даже и в Чосон повлияваме Joy
Сериала с Минка и аз ще го пропусна.

Ji Chang Wook (Чи Чанг Ук)
-------------------------
Son Seok Koo (Сон Сок Гу)
Разчитах на теб за тях двамата, така ми остават повече гласове Grinning

Да дам и аз моя принос за номинациите :
Под 40:
Woo Do Hwan
Lee Jae Wook
Kim Seon Ho

40+
Yoo Yeon Seok
Namkoong Min
Kim Dong Wook (ох, тук много се колебаех с Lee Je Hoon, може да си сменя гласа)

# 616
Роца, за плажа:
Скрит текст:
Къде е това?  Много ми харесва така да няма тарапана.  Ама тука си цар на плажа.
Скрит текст:
Кога отивате на плаж?
Аз вече се върнах от плажа. За съжаление, приключих с летния плаж... ама докато бях там, не ми беше зле 😂
Скрит текст:

Signal ми харесва все повече, даже си намерих и песен за плейлиста на телефона за вечерната ми разходка: https://youtu.be/9bZYSjUADrw?si=3ajYaIIDDasO022V
(С учудване видях, че песента е от времето на сериала, а не е по-стара. Има много ретро-вайб (да върви на тематиката), който много ми допада)

На нещо свежо и ненатоварващо някой да е попадал напоследък?  Този The Journey of Legend ми привлече вниманието, но там главната (една от главните - щото общо 5 човека в главни роли - от общо 141 човека каст) се била изказала
Скрит текст:
"Че повечето китайци били идиоти" - въобще нещо става при тези актьори
а и такъв голям каст няма как да не е натоварващ - докато ги запомниш кой кой е и за какво се бори.

# 617
  • София
Prinx, това с актрисата беше пролетта и затова забавиха сериала, но там се размина скандала - било извадено от контекст, било манипулирано, асистентката, която пусна записа се извини и т.н. Актрисата не е китайка, а коментарът ѝ беше (по спомен) нещо за фенките. Което, честно казано, като сме ги обсъждали тук в темата - не е съвсем лъжа. То даже не тъпи, ами луди. 😄

# 618
  • пак на Рив Гош
Prinx, за плажа:
Скрит текст:
Това е Praia do Castelo в Алгарве, Португалия, който много харесвам, най-вече, защото заради скалите дълго време има дълбока сянка. Но не се лъжи по снимките - това е в 9ч сутринта Joy, в 9ч30 хората започват да идват, а към обед, когато обикновено си тръгвам, вече почти няма свободно място.

# 619
Номинирам 😀

So Ji Sub
Скрит текст:
Won Bin
Скрит текст:
Ju Ji-hoon
Скрит текст:

И
Cha Eun Woo (знам,че вече го казах,но така.... да повторя🤣)
Скрит текст:
Yoo Seung Ho
Скрит текст:
Lee Do Hyun
Скрит текст:

# 620
Да..а..а, нищо не мога да предложа за класацията за талант. Не се чувствам компетентна да ги оценявам по този критерии.

Все пак не  мога да отмина моя фаворит. Gong Yoo- над 40. Понякога ми се струва, че играе еднообразно. Но в "Скуид гейм" втория сезон ми взе акъла. То аз и само този епизод съм гледала от целия сериал. Мисля, че се справя добре.

# 621
  • пак на Рив Гош
Вики, то обективно погледнато, никоя от нас няма компетенциите да оценява актьорите по талант (или поне така мисля Joy). Не сме кинокритици, режисьори, актьори, или експерти в областта, а средностатистическа публика от аджуми, които тъй или иначе ще си номинират любимците Joy. Правим го за забавление, не раздаваме  Сини дракони (а може би трябва? 🤣)
Моите критерии за номинацията този път са: да "вярвам" на екраните образи, които изграждат и да имат разнообразни роли (да не участват само в екшъни, ромкоми, или исторически, например). За външност критериите за номинация ми бяха други 😁.

A Hundred Memories започва добре, но предчувствам идваща драма и нужда от кърпички, в които еднорозите да ридаят.

# 622
  • Русе
Много се затруднявам с новата викторина по 2 причини:
1-ва - имам много кандидати и ми е трудна селекцията
2-ра - може да объркам годините
Така че, поправяйте ме, ако съм сгрешила! Simple Smile

Под 40:
Ji Chan Wook - Чи Чан Ук
Скрит текст:
Park Seo Joon - Пак Со-Джун
Скрит текст:
Kim Soo-Hyun - Ким Су-Хьон
Скрит текст:

Над 40:
 Yoo Yeon Seok  - Ю Йон-Сок
Скрит текст:
Zo In-Sung         - Жо Ин-Сон
Скрит текст:
Hyun Bin            - Хьон Бин
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 15 сеп 2025, 17:28 от winona

# 623
Номинирам:

Под 40:
Kim Young Kwang
Скрит текст:
Lee Jun Young
Скрит текст:
Lee Sang Yi
Скрит текст:

Над 40:
Namkoong Min
Скрит текст:
Son Suk Ku
Скрит текст:
Ju Ji Hoon
Скрит текст:

# 624
  • вятърничава
Роца и Tuon,радвам се,че във вашите списъци попаднаха Woo Do Hwan,трапчинката,So Ji Sub,Won Bin,Ju Ji-hoon и се надявам в нечий списък да влезе и Lee Je Hoon. Можех още 10 имена да изредя,но реших да са първите, които ми хрумнаха и да не задълбавам в мислене,защото става още по-трудно.
Не ми е ясно всички предложени ли ще влизат в гласуването или събралите повечко повторения?

Не помня показах ли ви жилището на мистър Сато Thinking
Скрит текст:
Първо се впечатлих от броя на обувките му, после от обецата му, от броя на пианата му, от дневната му с размерите на фитнесзала, от екрана за прожектиране, от броя на полотата му Joy , от кухнята му. Нямах сили и смелост да надникна в хладилника му.

Малко моден подиум, това явно е любимата нова обеца на мистър Сато Wear High Heel

И малко Trauma от The Rose 

# 625
  • гр. София
Аз няма да се включа с предложения, малко съм скарана с имената на артистите, но не виждам някой да предлага Хубавото Хони Simple Smile

# 626
  • вятърничава
Допълних номинациите си със снимки от роли, които са ме впечатлили, защото класацията е за талант, не за красота Grinning
Редактирах поста си от вчера, ще ги постна и тук.
Скрит текст:
Ji Chang Wook (Чи Чанг Ук)

Yoo Ah In (Ю А Ин)

Park Seo Joon (Пак Со Джун)

Son Seok Koo (Сон Сок Гу)

Kang Dong Won (Канг Донг Уон)

Jang Hyuk (Чанг Хьок)

# 627
  • пак на Рив Гош
Не ми е ясно всички предложени ли ще влизат в гласуването или събралите повечко повторения?

Не помня показах ли ви жилището на мистър Сато Thinking
Показа ни го преди време, но пак го разгледах... и пак се запитах как ли се чисти това 😁.

Всички номинирани ще влязат на гласуване, после в зависимост от броя им, ще има и възможен брой гласове.
Което ме подсеща - ако искате вашите номинирани да бъдат със снимки от определена роля, кажете отсега. Или оставяте на мен да търся снимка в някоя роля. Единствено си запазвам привилегията да избера лично снимката на Любимия Ю 😁 (обещавам, няма да е от A Bloody Lucky Day 😂).

Докато сме на японска вълнА - във фийдовете ми тия дни се мярна, че и Кентаро Сакагучи е сгазил лука. Уж живеел на семейни начала с кака-фризьорка, ама бил кривнал с Мей Нагано междувременно.

# 628
  • България
The Haunted Palace ми хареса, добавих го в списъка с любими.
Също и актрисата в главната роля, набелязах си и друг сериал с нея.
Актьорът също е много добър.
Гледах без превъртане, най-после финал без уговорки, чудене дали някой не си мечтае или пък всички вече са на по-добро място.

Май пак ще си пусна нещо корейско, че китайците съвсем изпуснаха края с тия финали във фентъзи жанра.
Хората коментират, че романите са с хубав финал, а в сериалите нещата са различни.

# 629
  • пак на Рив Гош
Редактирах, за до пусна малко снимки от червен килим
---------------------------------------------
Twelve (2025) - довършен. Вторник ни е по принцип ден за мрънкане, но аз във вторник вечерта бях на 🍸 и 🍷, та затова ще измрънкам в сряда.
Добър каст, попилян от кофти сценарий. Беше разхвърлян, "без глава и без опашка", както гласи един френски израз, много безсмислен кютек, чието екранно време можеше да бъде използвано по-добре.
Скрит текст:
Например, да задълбаят малко повече в историята на 12тте, взаимоотношенията им, да поразяснят кой герой на кой от зодиакалните знаци отговаря (понеже аз успях да разпозная от пръв поглед само Тесон, Тони и Панъл, кой е Марок и защо е с тях, защо Мир е единствената, която не беше загубила силите си... ей такива дребни неща. Останалото е поредната интерпретация на борбата между Доброто и Злото с примеси на Ромео и Жулиета, насред поредица ръкопашни схватки.
Комплименти за черните крила на Шики и анцуга с тигрови шарки на Ма Дон Сок 😄.
Оставиха порта за втори сезон, който, обаче, ще мине без мен.

П.П. Днес цял ден си слушам тази песен и много й се радвам, много зареждащо ми действа:

П.П.2 Сутринта ми излязоха кадри от откриването на филмовия фестивал в Бусан (BIFF).
Кроасанчо май наистина си е отгледал малко бузки преди казармата, ама нищо, заслужил си го е момчето
https://www.instagram.com/p/DOtQ01AEdJN/?igsh=MWY2MnR0cnJyaTF2

https://www.instagram.com/reel/DOtMKLYgZC3/?igsh=cGIzN2VkNG5lYmc=

https://www.instagram.com/reel/DOs4GWSCdh_/?igsh=cjF4YXlwOGN2NXU2

https://www.instagram.com/reel/DOtKbk9gbtB/?igsh=bGIweTB3cTNqOTdz

Последна редакция: чт, 18 сеп 2025, 08:43 от Роца

Общи условия

Активация на акаунт