За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 17

• 18 191
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
Хубав ден ви желая!
https://m.facebook.com/groups/739685198980950/permalink/754127657536704/?

Малко впечатления от готвачката и краля. Като цяло ми беше интересно и развиха любим образ от киното, който съм виждала примерно в турски сериали за султанските времена- лудият учен. Оттук нататък имаше някои странности: 1. ученият си е в родния край, но не може и не е ял от любимата си храна от детството; 2) като човек учил и в Москва да ви кажа, че чугунените съдове са много тежки. Тук оставиха малката готвачака да препуска из гората прегърнала чугунена тенджера, която сигурно е на половината от собственото и тегло. Докато кралят радмахваше ръкави уж да я оварди- не знам от какво. Малко ми е мътна интригата на китайската връзка- изглежда бабата на краля е от Мин и се опитва да помогне на краля и готвачката чрез готвача от Съчуан. Като цяло ми беше забавно. А и защо другият готвач. Мън ли му е името мъчи приятелката на главната готвачка да кълца лук? Защо ли си ги задавам всички тези въпроси?

Последна редакция: нд, 14 сеп 2025, 10:32 от victoria vassileva

# 601
ElzaFB,оцеля ли след снощи?

Толкова ме беше страх,че крещях за екзорсизъм  и се крих зад една камара възглавници,защото умирах от страх .
Misc Ghost Misc Alien Zodiac Libra
Чудя се защо гледам подобни неща. Еднорозите ми се сърдят 😭😭😭

# 602
  • Русе

Знам, че е неделя, но не можах да се въздържа...Joy Шут, крал, бодигард - по избор. Rolling Eyes

# 603
  • гр. София
Tuon, прощавай за въпроса Simple Smile Коя страхотия гледаш?

# 604
Tuon, прощавай за въпроса Simple Smile Коя страхотия гледаш?
Тя да беше само една. Целият ми списък е страхотии + Moonlit Reunion
Не пиша имената,защото си май само аз ги гледам☺️
В момента гледам тези страшни сериали
The Guest - това си има всичко за добър хорър.
Enigma Black Stage - сезон 2,може да се гледа отделно от с.1,защото героите са други (освен главния),но според мен трябва да се види.
Gannibal Season 2 - няма начин да се пропусне С1 свързани са.
Alien: Earth - той е най-готин,но не е азиатски.
Донякъде Queen Mantis не е приятен,но историята е интересна.
The Dark Dice
Само епизод 1,малко ми напомня на Аlice in borderland и Night Has Come,ама щом е с ученици няма да е много кървав.

# 605
Момичета, догледах 19-тия живот и то с интерес.  Добре, че ви послушах, та не го зарязах още в началото. Даже главната успя да ми стане симпатична по някое време. Сега продължавам с кулинарията,  ще търся и нещо друго покрай него. Хубав ден и приятно гледане ви желая!

# 606
  • пак на Рив Гош
Преди да напиша какво и как за сериалите, понеже сме на 41ва страница на темата, мисля, че можем да отворим номинациите за началото на следващата.
Категория - "Талантливи корейски актьори" - с две под-категории - "Под 40" и "40+"
За да не разводняваме гласовете - по трима номинирани на човек във всяка под-категория.
Ако искате, може да почвате да мислите и номинирате Grinning
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Поразгледах му ролите и през почивните дни изгледах Call It Love. Роца,ако не си го гледала - от нашите е! Бавен, меланхоличен, романсът е още по бавен, мерят улиците, голямо ходене пада. Нещо от рода на My Liberation Notes, My Mister, Tell Me That You Love Me.
Ооо, веднага ще го погледна! Hug Той ми се мяркаше от време на време в някоя от платформите, ама описанието му беше едно никакво, та не ми хвана окото. Но щом прилича на My Liberation Notes, ще го гледам.

И като стана въпрос за "Записките" - мистър Гу (сред други знаменитости) - https://www.instagram.com/reel/DOZlqCwEmYW/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==

И Lee Sang Yi на барабани (за по-леко начало на работната седмица утре) - https://www.instagram.com/reel/DOVrqjWgnoK/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==

А това ме разсмя онзи ден - ако ви трябва Гадняр в сериалите - https://www.instagram.com/p/DOhxrgbEjv5/?utm_source=ig_web_copy_ … =MzRlODBiNWFlZA==

Аз вчера скитосвах из тукашната столица и минах през един от любимите ми сладкари (понеже не съм мишленски шеф и ме мързаша да си направя макарони Joy), та вчера инсталацията за новия епизод на Краля и Готвачката беше така:
Скрит текст:

Вики,
Скрит текст:
аз отначало мислех, че стискаше женшена, дето го браха с Краля из планините, че ще ѝ трябва за самгетана за третия кръг на състезанието Joy, но после и мен ме впечатли как така тичаше напред-назад с тази чугунена тенджера. Както е тръгнало, Нашето Момиче явно ще въведе и тенджерите под налягане в Чосон, преди да поеме обратно към съвременния живот Joy.
За Бабата-Кралица, аз си мисля, че тя може да е имала вземане-даване с Мин-ския Император като млада, та оттам да се намеси и да озапти Пратеника. Сигурно и тя ще се окаже някоя скрита лимонка. Според мен, Готвачът от Съчуан се опита да предупреди Краля, че искат на навредят на Готвачката, защото иска да спечели конкурса с таланта си, а не защото някой ще я елиминира по пътя. От професионална гордост, един вид. Ще видим днес какви ще ги накъдрят.

Аз днес ще наваксвам с Катерицата и неговата младост (My Youth), съботно-неделната ми сапунка (Our Goden Days), дето все се каня да я зарежа и все не успявам, понеже съм една слаба жена. Ще дам шанс и на A Hundred Memories с Ким Да Ми.

# 607
  • София
ElzaFB,оцеля ли след снощи?

Толкова ме беше страх,че крещях за екзорсизъм  и се крих зад една камара възглавници,защото умирах от страх .
Misc Ghost Misc Alien Zodiac Libra
Чудя се защо гледам подобни неща. Еднорозите ми се сърдят 😭😭😭

Много, много трудно! Такива неща не се гледат в самолет! И се гледат по няколко пъти, защото съм мазохист и явно искам да рева и да си хабя носните кърпички, които съм си купила от Китай. А еднорозите са за EggEggEgg!Това заслужават! Или някой красив шаман да им направи някоя магия!

С моята отпуска съм пропуснала началото на Journey Of Legend. Някой хвана ли го? В Китай чупи всички рекорди за тази година.

# 608
Само Journey Of Legend ми липсваше 😱 Толкова съм слаба като видя трансмиграция ☺️ Сърцето ми казва да,но мозъка ми крещи - неееее, нямаш време за още една драма.😭

Много, много трудно! Такива неща не се гледат в самолет! И се гледат по няколко пъти, защото съм мазохист и явно искам да рева и да си хабя носните кърпички, които съм си купила от Китай. А еднорозите са за EggEggEgg!Това заслужават! Или някой красив шаман да им направи някоя магия!
🤣
Аз съм ти дала половин пакет. Другата половина я ползвах.😭
Мога да дам един тай шаман и един корейски екзорсист, който и без това ще дам в категорията за талантливи корейци  "Под 40" - Cha Eun Woo

За другите ще си помисля.

# 609
  • България
Преди да напиша какво и как за сериалите, понеже сме на 41ва страница на темата, мисля, че можем да отворим номинациите за началото на следващата.
Категория - "Талантливи корейски актьори" -  "Под 40".
За да не разводняваме гласовете - по трима номинирани на човек във всяка под-категория.
Ако искате, може да почвате да мислите и номинирате Grinning
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Lee Soo Hyuk
Seo In Guk
Lee Jong Suk

# 610
The Journey of Legend аз го следя. Не е кой знае какво ,но е  забавен.
П.п  Вече стана сериозен.

Последна редакция: нд, 14 сеп 2025, 21:07 от Danifin1

# 611
  • България
Много трагедии на китайския фронт.
Опитах се да гледам A Moment but Forever, но въпреки страхотните актьори и може би заради случващото се с китайски актьори не можах да изгледам сериала.
Твърде мрачно ми стана, жалко за свежия плакат, създава друго впечатление.

Пуснах си корейския The Haunted Palace.
Надявам се да ми потръгне, а и както винаги епизодите са нормална цифра.

Пропуснах да отбележа, че повечето тук го гледахте и не бяхте очаровани, но този беше достъпен за теглене и реших да рискувам.

Последна редакция: нд, 14 сеп 2025, 21:15 от МоарейнД (от книгата)

# 612
  • вятърничава
Ji Chang Wook (Чи Чанг Ук)

Yoo Ah In (Ю А Ин)

Park Seo Joon (Пак Со Джун)

Son Seok Koo (Сон Сок Гу)

Kang Dong Won (Канг Донг Уон)

Jang Hyuk (Чанг Хьок)

Последна редакция: пн, 15 сеп 2025, 17:11 от bb6

# 613
Хм ангелите срещу  дяволите явно ще има продължение.
Юнка след вчерашния маратон с мъкненето на тенджерата под налягане цяла серия и корейските лучени палачинки днес ни демонстрира как е надничала в нашата азиатската кулинарна тема и как си говорихме за  Gochujang та реши и тя да готви с нея Joy Но все пак реши  да готви пак по френски , че и патицата по пекински я  направи да изглежда  съвременно гурме. С две думи една голяма манджа с грозде ни забърка Smile

Забравих да си кажа мнението за новата драмка с Минка. Изгледах една серия и ми е достатъчно. Ама никак не ме впечатли, пропускам го.

Последна редакция: нд, 14 сеп 2025, 21:14 от Danifin1

# 614
  • пустинен пъпеш
Под 40

40+

Общи условия

Активация на акаунт