Мамник -Тема №2

• 884
  • 37
  •   1
Отговори
  • Галифрей
Добре дошли в новата тема
Линк към старата тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=1733955

За сериала:

Мамник е български сериал, премиерно излъчен през 2026 г. Състои се от 12 епизода, базиран е на едноименния аудиосериал и роман на Васил Попов.
Режисьор е Виктор Божинов, сценарият е на Владислав Тинчев и Димитър Христов – Кевин, оператор е Антон Бакарски, а музиката е композирана от Петър Дундаков. В сериала участват Екатерина Лазаревска, Мариян Стефанов, Гринго-Богдан Григоров, Владимир Пенев, Йордан Ръсин, Ели Скорчева, Атанас Атанасов, Никола Додов, Мариана Крумова, Галя Александрова и др.
Сериалът е разработен през май 2024 г. а снимките започват на 8 декември 2024 г.
Снимките завършват през април 2025 г.

Актьорски състав:

Екатерина Лазаревска – Божана Горнева
Мариян Стефанов – Митко
Йордан Ръсин – полицаят Камен Почекаин
Гринго-Богдан Григоров – Лазар Караиванов
Владимир Пенев  – Емил Славов
Ели Скорчева – Неда Горнева
Атанас Атанасов – Волен Несторов
Никола Додов – Георги
Мариана Крумова – вражалицата баба Дана
Галя Александрова – Венета
Димитър Селенски – Венцислав
Виктория Юрукова – малката Божана (на 10 години)
Тодор Доцев – Велизар
Анелия Луцинова – Анита
Цветелин Павлов – Пламен
Димитър Захариев – Делян

Последна редакция: ср, 21 яну 2026, 14:18 от Диана Бишоп

# 1
Мерси за новата тема.  Чакам вече да видя какво ще стане в третият епизод.

# 2
Надявам се Мамникът да е направен добре.

# 3
Яяя, ей го Мамника Joy

# 4
Те го показаха два пъти, и в двата трейлъра, отново ги прегледах .  ами както е във корицата на  книгата, перната гад с голям клюн . Дано да го видим по скаро в епизодите . Във " То - Добре дошли в Дери " показа Клоуна по средата на сериала , дано Мамник да го видим и ние по средата , а не във края.

Последна редакция: чт, 22 яну 2026, 00:06 от Жасмина 94

# 5
  • Другата България
Аз не успях да дочакам финалът на сериала, който ще е има няма 10 епизода още, и започнах книгата.
Дотук едно към едно, но както вече някой спомена, бащата на Божана умира от болест - цироза, бил е алкохолик.
Това според мен си е съществена разлика.
В следващия епизод трябва да видим пилето, да.

# 6
Благодаря за новата тема 🤗.
Ще го видим в цялата му прелест утре,няма как да го спестят вече,предстои важна среща  с него и промото го загатва.

# 7
Аз също чакам следващия епизод с голямо вълнение. Дори до преди малко си мислех, че е довечера.
А за да се заемат с такъв проект, сигурно са изпипали добре чудовището.
Щом ще има екранизации и на другите книги на Васил Попов, то се очаква да са положили големи усилия и да са вложили доста средства, предвид за какво иде реч в сюжета.
"Вина", "Порталът" и "Под прикритие" бяха пуснати в платформата на НВО Мах. Дано "Мамник" подмине техния успех. Стискам палци на екипа.

# 8
Хоп, ей ме на в новата тема, за която благодаря на създателя и. Flowers Hibiscus

Мисля, че скоро ще видим Мамника, особено, ако се движим по книгата.
Не изтраях и аз и я започнах. Пробвах със слушане, но не е моето и преминах към четене, така ми е идеално. Някак като я слушам се разсейвам и не ми се получава, чак се издразних по едно време. Проблем с образите нямам, проблема ми е, че първо гледах епизодите и сега не мога да изградя собствени образи в представите си, защото ги асоциирам със сериала. Joy
То не е проблем, де, имам си образите наготово и те всички ми харесват, без образа на майката на Божана. А, и на баща и, който в книгата е с различно описание.
Интересното предстои, би трябвало да видим доста динамика занапред, така, че ще гледам с интерес.

# 9
Попаднах на интересно интервю с Виктор Божинов. Идеята да направят екранна адаптация на романа е била на Глобал Филмс. Обадили са му се и са го поканили да работи с тях. 
  https://youtu.be/l7c9pnR944I?si=y7cSKMUVE9k7I8zl

# 10
  • София
И аз чакам с нетърпение Мамника. Искам да е нещо грандиозно, супер страшен и отвратителен. Grin

# 11
Сигурно ще се е постарал екипът, който работи по компютърната анимация, защото Виктор Божинов казва, че това са специалисти, работили по "Годзила" и "Кинг конг".

# 12
  • София
Я, нова тема Heart Eyes
Благодаря, Диана Бишоп Flowers Tulip
Книгата ми стои затиксована от Стор.бг и не пипам Joy Докога ще изтрая...
Чакам си четвъртъка смирено Wink

# 13
По повод книгата:
Ама, хора, тоз автора хич го няма със сметките. Годините на част от героите му са извън всякаква логика спрямо това, че действието се развива по ковидно време, а те са живи и бая младеят за годините си. Не е само Лазар младеещия. Joy
Пп Мен не ми пречи толкоз, но то почна много да се набива в очи. Sunglasses
Пп Да не би пък да е нещо умишлено, да има някаква идея и скрит замисъл?! Баш пък никой да не забележи тази все пак интересна подробност и странен пропуск. Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 21 яну 2026, 17:53 от Джаста Праста

# 14
Няма идея... вайкам се за това и в реала, и из форума... боде очи, абсурдно е просто. Толкова си може автора във великия шедьовър. И не, това не е хейт, а обективен факт. Има герои на по 120 години. Но като се абстрахираш от това и кофти езика на повествованието, историята е яка Grinning

Общи условия

Активация на акаунт