Мамник -Тема №2

• 4 977
  • 145
  •   31
Отговори
# 45
  • Стара Загора
И аз благодаря за хубавата тема.
С удоволствие ви чета , особено мненията на тези, които да чели книгата и споделят разни работи.
 Аз ще я чета като свърши сериала.
 Харесвам филмите на В.Божинов, но да си призная , че първият епизод трудничко го изгледах - тъмно, някъде не разбирах какво казват, не ми беше приятно да слушам диалекта на майката , много изкуствен ми се струваше, а и по принцип не си "падам" по хорър филми ... ОБАЧЕ ....благодарение на вашите постове в темите сега чакам с нетърпение следващия епизод.
  Приветствам идеята за тази тема - без самоцелно хейтене.

# 46
Диалектът на майката на Божана е изключителен, много силен в книгата и тук актрисата не го пресъздава никак добре.
Вражалицата също говори така. Имам големи притеснения как точно ще бъде пресъздадена тя и говорът и.

# 47
Диана Бишоп, благодаря за темата Flowers Rose
Интересни дискусии Kissing Heart
Очаквам епизода Grinning
Скрит текст:

Джурасик парк в Трънско Joy
'Логиката' да възкресяваш мъртви хора важи ли и за изчезнали животни?

# 48
Аз имам притеснение. По отношение на Мамника. Както се разбра, не съм хич претенциозна и какъвто и образ да ми предложат, ще го приема. Но... В "Домът на дракона" супер изкуствени ми бяха тези дракони и мен лично ме дразнеха. Най-вече как се движеха, като ясно се разбираше, че е анимация. Така че, според мен не трябва да очакваме Мамника да е по-добър от въпросните дракони, че ще има да се разочароваме.
Или пък ще е страшно разочарование, ако въобще не го покажат.
Как мислите, след малко ще разберем, но има ли вариант въобще да не видим въпросната птица?

# 49
За цялата птица не знам, но в промото на сериала имаше няколко кадъра, на които се виждаха части от нея. Вече дали решението на режисьора е да ни показват само части от нея и цялостния образ да остане на нашата фантазия или ще го покажат изцяло, предстои да разберем напред в сериала.

# 50
Мамникът не е изчезнало животно, възкръснало за нещо си в книгата. Създадено е.
Приятно гледане!

# 51
Ето го мамника Scream

# 52
  • гр. София
Хм, Дана не ми харесва как е пресъздадена в сериала, поне по първо впечатление.

# 53
Дана ще бъде някаква връзка между Мамника и хората ли?

# 54
Божана Дарк и Хулио Иглесиас Joy Камен е велик Joy

Оказва се, че 100 годишния Лазар говори много по-книжовен език от двете "баби"... преди беше една с кофти диалект, сега вече са две... Grinning

Иначе Лазар много добре се приспособи, телефони, телевизори, джипиеси... железен е, не трепва Grinning

# 55
Камен е топ образ! Йордан Ръсин се справя чудесно в тази роля.

# 56
Определено не са усвоили добре диалекта. Дори колоритния Камен в някои диалози говори по един начин, а в други по друг. И за първи път хванах, че Божана е с македонски акцент.

# 57
Е, не видяхме Мамника. Но стана ясно, че явно Лазар няма умиране.

# 58
  • Бургас
Оххх, хареса ми епизода, но в повечето време нищо не разбирах и чувах Камен!
Очаквах малък намек да видим за Мамника...

# 59
Този път епизода беше много добър . Камен все така си ме дразни обаче . Но не може да се отрече че пуска яки лафчета . "Е.а го у дзвера " , и " Баба Меца Баба Меца " . Още се хиля като се сетя . 🤣🤣🤣 Значи Лазар е безсмъртен , очаквах да възкръсне след като падна от покрива.

Последна редакция: чт, 22 яну 2026, 22:31 от Жасмина 94

Общи условия

Активация на акаунт