За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 17

• 18 180
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
Във вторник приключих с гледането на Shadow love. Много хубава приказка, прекрасна любовна история! Без да е много чакан и рекламиран се оказа (поне за мен) един от най-добрите сериали за тази година.
Актьорите бяха много добри. На пръв поглед никак не си подхождаха, проверих, Song Yi е по-голяма от Ryan Cheng само с 4 години, което не е кой знае каква разлика, но до него изглеждаше като леля му, която всеки момент ще му издърпа някое ухо. И въпреки това бяха невероятна двойка, любовта им се усещаше във всеки поглед, жест, докосване.
Ryan Cheng изобщо не е хубав в лице (за сметка на това компенсира с тЕло, на което се нагледахме доволно Sunglasses), но се справи отлично с ролята си и с различните си самоличности.
За мое съжаление обаче оценка 9, а не 10 заради:
1. ужасна музика
2. абсолютно излишна и безсмислена смърт на една от второстепенните героини. Нямаше никакво отношение към сюжета и по никакъв начин не промени хода на събитията. Очаквах поне, че мъжът и, който напусна армията, ще се появи в някой ключов момент и ще убие някой злодей, но не. Дадоха го в самия край, просто си беше продължил живота.
3. прекалено разтеглен и излишно драматичен финал, последните 3 епизода можеха да ги съберат в един. И доста нелогична случка в края.

# 631
За Роца и всички , които харесвате другия Ю
https://www.facebook.com/reel/1693316978726126

Чакам си готвачката и нищо друго не ми хваща окото.

# 632
  • Русе
За Роца и всички , които харесвате другия Ю
https://www.facebook.com/reel/1693316978726126

Чакам си готвачката и нищо друго не ми хваща окото.
Аз съм от "всичките" и ти благодаря! Simple Smile Flowers Hibiscus
И понеже съм на същото разстояние, гледам харесвани неща с бг-превод. Да не пием еднакви хапчета? Joy

# 633
  • вятърничава
Роца, кадрите от откриването на фестивала в Бусан са много интересни и освен изгледани вече сериали, виждам и предстоящи, което ми изостря апетита. Кроасанчо според мен е качил заради ролята Wink
Видях и сгазилия лука Кентаро Сакагучи. Доста палава се оказа Мей Нагано. Съсипва мъже наред.
На мен ли ми се струва,че партниращите си в сериали двойки, на червения килим се държат отчуждено и не смеят да погледнат,камоли да се докоснат случайно. Взеха им страха.

Аз не държа номинираните за класацията да бъдат със снимки от определена роля,просто реших да направя моите така.
Момичета, очаквах и тези да влязат в класацията:
Скрит текст:

Имаха много почитателки в темата.
Мислех да предложа И Сон Гюн, защото за мен е много талантлив.Беше.
My Youth (2025) еп.1
Не е зле, харесват ми момичетата и момчетата. Катерицата е корейският Бенджамин Бътън. Очаквам след година-две да се появи в бебешка роля. Цветарското му магазинче е много симпатично и навява спокойствие и безвремие. Да си починем малко от шеметния бетонен Сеул. Ще гледам Hands Plus1

Катерицата е ключова дума и в Tempest (2025), гледащите се досещат за какво става въпрос. Започна добре, актьорите са много добри, интересна и доста чакана комбинация. Все така красиви са и двамата. Свекървата също ме впечатли. Ще гледам и ще затворя очи за повтарящия се сюжет от скорошни сериали. Hands Plus1

Bon Appetit, Your Majesty аз обичам кулинарни предавания, но започнаха да ме изморяват кулинарните им състезания. Един цял епизод търчахме с тенджера в ръка. Госпожицата беше толкова бойна в първи епизод, доста зор видя краля с нея. Къде отиде този дух и смелост, въоръжена с чугунена тенджера можеше да отнесе главите на няколко от нападателите. Вместо това тя прегърнала тая тенджера, сакън да не я одраска някой. Можеше без крал да останем, но тенджерата остана цяла, макар и без капак. Тя и краля са търкулнало се гърнето, намерило си похлупак Joy В последния за сега епизод така и не приключи сагата със съревнованието и доколкото разбирам тепъва ще готвим супа в прочутата тенджера под налягане. Сега разбирам как са се случили великите открития, с помощ от бъдещето, логично!
Скрит текст:
Това ли ще готви следващия път?Много ми беше интересно да разбера,че се слага хинап в супата. Ще следя дали следват точно рецептата Wink

# 634
bb6
Скрит текст:
Къде намери рецептата?  И ако нямаш в градината си  - как си осигуряваш пресен корен от женшен?  (излизат ми хранителни добавки на капсули)Joy Откъде купувате специфичните азиатски продукти в тази рецепта, ако живеете в София, БГ?

# 635
  • пак на Рив Гош
Вики, мерси за Ю! Hug

На мен ли ми се струва,че партниращите си в сериали двойки, на червения килим се държат отчуждено и не смеят да погледнат,камоли да се докоснат случайно. Взеха им страха.
Сакън, смеят ли? Я е докоснал с пръст колежката половината нетизени ще ги нахейтят, а другата половина - ще ти оженят 😂

Тая тенджера под налягане голям зор видя, горката! А и Нашата, от толкова стискане, взе та си докара контузия на ръката и една патица не успя да разреже!
Мисля, че точно самгетан ще готвят, дето бил незаменим през най-горещите летни дни.
Да видим как ще го интерепретира, само дано пак да не готвят епизод и половина, че то сериалът ще свърши, докато Краля се усети, че Тя май-май не му е безразлична 😁
Давай да гледаме заедно Мy Youth. И на мен ми допада, един такъв спокоен сериал.

Prinx, за азиатски продукти в София, погледни в темата за азиатска кухня в Готварския. Там Дани е събрала доста адреси на азиатски магазини в София - https://bg-mam.ma/p/1606162/49725237

Скрит текст:
Между другото, доста често ползват хинап в корейската кухня. Даже в последния епизод на Bon Appétit Your Majesty, пак сложиха, не помня в кое ястие. Май беше китайският готвач, докато приготвяше ориза в лотосово листо. Да си призная, пресен корен от женшен не съм виждала по азитаските магазини при нас. Но съм виждала готови пакети с изсушени съставки за самгетан, само ги добавяш към бульона. Иначе някъде бях чела, че супата се поднасяла по определен начин и имало специфики как да се яде. Може пък в следващата серия да ни ги кажат. 😂 

# 636
Мерси, РоцаFlowers Hibiscus

# 637
За днес само една порция весели картинки.

https://www.facebook.com/reel/4019242785004909

# 638
Аз няма да слагам такива петъчната гледки защото ще ми растроят работната кондиция за днес. Да видим сега колко сме на ТИ с корейския, аз сбърках само веднъж Wink
https://www.instagram.com/reel/DOjCP1RiV2H/?igsh=NDFvemJodGdrYTE1

# 639
  • пак на Рив Гош
И аз 😀, още не съм научила как е "мляко" на корейски. За сметка на това, с бирата и кафето нямах проблем. Интересно защо? 😂😂😂

# 640
  • София
Ооо, аз само водата не познах. Всичко останало прилича много на китайските и всичко улучих.

Sad Нищо петъчно не ми е излизало вече две седмици, не знам какво си обърках с алгоритмите в социалните. Sob

# 641
  • България
При мен е пълно с новини за Yu Meng Long. Cry
Така е от 11-и септември.

# 642
Sad Нищо петъчно не ми е излизало вече две седмици, не знам какво си обърках с алгоритмите в социалните. Sob
Защото беше на море и са си взели почивка 😱🤣

Моят фийд е пълен с Джеф Сатур, котки,зайци и всякакви други животни 🤣

Снощи слушах за тюлените. Знаете ли, че прекарват  голяма част от живота си в сън. 😱
Искам да съм тюлен.😱 Не,искам да съм малко и сладко тюленче за винаги 🤣☺️

# 643
  • вятърничава
bb6
Къде намери рецептата?  И ако нямаш в градината си  - как си осигуряваш пресен корен от женшен?
Скрит текст:
Отзад напред: Нямам градина,нито пресен корен женшен. Готвенето ми на нещо "азиатско" стига до там да метна в уока зеленчуци, месо и нудли. Пилешка супа предпочитам традиционна, сигурно яденето на тази цяла кокошка с клечки е изкуство Wink
Рецептата е от тази книга
Всичко е базирано на философия, вселена, ин и ян, посоките на света, здравето, нищо не е случайно, един морков не можеш да изядеш без да е вложен специален смисъл.Разясняват за петцветната храна, дават се рецептите на основни ястия от кухнята им.  Заедно с другата ги раздаваха на някакво събитие за корейска култура, традиции и образование.
Има дворци и локации, познати ни от сериали и филми.
Тези мъжкари от петъчния клип да вземат да хванат някоя кокошка в двора на бабите си.Да има полза от тая камара мускули. По рецепта трябва да са две, млади и неснасяли яйца,за да им е крехко месото Animal RoosterAnimal Rooster
Роца, самгетан ядат през трите най-горещите летни дни в годината.Може само 3 горещи дни да имат, не знам.Това пише в книгата: борят горещината с гореща супа и се потят. А по сериалите все са облечени с дебели якета и спят с дрехите. Как борят студа? предполагам със копи студено Американо,затова толкова много го пият Joy
Разбира се,че съм навита да гледаме заедно Мy Youth. Катерицата толкова рядко се появява вече на екран,че няма как да пропуснем Flowers Bouquet
Song Joong Ki днес има рожден  ден Birthday Сега в коя категория ще го пишем, до 40 или 40+?

Последна редакция: пт, 19 сеп 2025, 16:42 от bb6

# 644
Уф, най-после тази напрегната работна седмица приключи, най-после. Обиколих Европата и сега седейки в Юростара се прибирам и да разпусна малко се разсейвам с джиткане из нета Laughing
Ако Хари Потър беше кореец
Домашни задължения и кдрами
Когато си гледал корейски драми.....
Как звучат азиатските езици Laughing
И понеже почти всички сме на вълна Чосон и Мишлен ,ето как да си приготвим лучените палачинки
Паджон

Цитат
Unicorn88
Във вторник приключих с гледането на Shadow love Много хубава приказка, прекрасна любовна история! Без да е много чакан и рекламиран се оказа (поне за мен) един от най-добрите сериали за тази година.

Слагам нещо динамично  иначе ще заспя  Joy

Общи условия

Активация на акаунт