Бременност и зрение

• 673
  • 8
  •   1
Отговори
Понеже последната подобна тема, но е доста стара, отварям нова. Понеже съм с операция на окото и съм вече в 32 г.с., АГ ме изпраща на преглед при очен лакар, за да уточним дали няма да е пречка за естествено раждане.
Въпросът ми е към майките, които са ходили на такъв тип консултация в София или В. Търново, при кого са ходили и към кого да се обърна, т.к. си мисля, че мъж може би няма да бъде най-обективен…
До момента ходя на прегледи в Александровска при д-р Хайкин.
Благодаря предварително!

# 1
  • София
В Токуда съм раждала и там ме насочиха и за преглед на зрението първият път. Нямаше противопоказания тогава за нормално раждане. Лекарите си бяха обективни. Не съм се записвала при някой лекар, а просто при когото попадна на смяна.

# 2
  • Melmak
Потърсете лекарят, при който се следите или ви е оперирал. Аз също съм с операция (корекция) и ходя при лекарката, която ми я направи, д-р Методиева. Инструктирала ме е като дойде този момент в живота, пак да се консултирам с нея.

# 3
При жени с диоптър 5 и над 5, както и такива, които са имали някакви оперативни процедури на очите вкл лазер, се препоръчва секцио.
Причината е, че рискът от отлепване на ретината по време на раждането от напъните.
Най-добре е консултацията да е при опериралият офталмолог.

# 4
Оперирана съм в Св. Петка във Варна като дете /преди 19 години/ и вече не преглежда конкретния офталмолог, иначе съм запозната, че е най-добре при него.
За диоптрите: в момента съм с +2.75 и +2.5, което не би било проблем по принцип, но все пак е най-добре да каже лекар

# 5
  • София
Бях с над -5 когато бях бременна, ходих на преглед при д-р Облашка, в София. Много беше обстойно и даде зелена светлина за естествено раждане. Не помня в коя седмица точно, но там някъде, 30+ вече бях с бая голям корем.
После пак съм ходила при нея, с много добри впечатления съм.

# 6
При жени с диоптър 5 и над 5, както и такива, които са имали някакви оперативни процедури на очите вкл лазер, се препоръчва секцио.
Причината е, че рискът от отлепване на ретината по време на раждането от напъните.
Най-добре е консултацията да е при опериралият офталмолог.
Споделям това мнение.  Отлепването на ретината е сериозен проблем. Моят диоптър е много голям,  с очна операция  и родих секцио. Очният лекар, който ме прегледа като бременна ме видя за първи път.
Във Варна има доста очни клиники с добри специалисти.  Лично аз съм се доверила на д-р Барбукова.  Добри впечатления имам от д-р Бояджиев и д-р Филева.
Лека бременност и щастлив финал!

# 7
Аз много се ужасих, нося очила, толкова много боли значи. Много ме е страх да родя.

# 8
Има ли храни които ще помогнат ?

Общи условия

Активация на акаунт