Новата версия на „1001 нощ“

• 37 210
  • 122
  •   1
Отговори
Съвременната адаптация на класиката, проправила пътя на турските сериали към света преди повече от 15 години – „1001 нощ“ („Al Thaman“), стартира в ефира на bTV от 21 юли (понеделник). Ливанската мелодрама, носеща същото заглавие, ще се излъчва всеки делничен ден от 16:00 ч. и обещава да завладее зрителите с трогателната история на главната героиня – Сара, която е изправена пред съдбоносен избор, за да за да осигури животоспасяващо лечение за своя 5-годишен син, болен от левкемия.

Историята:

Животът на талантливата архитектка Сара (Разане Джамал) е белязан от непреодолимата загуба на съпруга ѝ, който загива млад в автомобилна катастрофа. След смъртта му тя отглежда сама невръстния им син Ибрахим, който е диагностициран с левкемия и се нуждае от спешно скъпоструващо лечение със стволови клетки, за което са необходими 250 хиляди долара. Сара прави всичко възможно, за да осигури непосилната за нея сума, но усилията ѝ не се увенчават с успех – банката не ѝ отпуска заем, а бащата на починалия ѝ съпруг отказва да поеме разходите по лечението, тъй като я обвинява за смъртта на сина си.

Единствената надежда за Сара се оказва новият ѝ работодател – Зейн (Басел Хаят) – суров, влиятелен и емоционално дистанциран мъж, който е загубил вяра в жените. Тя се обръща към него с молба да ѝ заеме сумата, без да му разкрива, че парите са нужни за лечението на сина ѝ. Провокиран от предубежденията си към нежния пол, Зейн отправя дръзко предложение, което може да спаси живота на Ибрахим, но и да промени този на Сара завинаги. Бизнесменът се съгласява да предостави исканата сума, но при едно условие – тя да прекара една нощ с него…

Разкъсвана между безусловната си майчина любов и моралните си принципи, Сара е изправена пред най-трудното решение в живота си. Но това, което започва като сделка, белязана от арогантност, отчаяние и унижение, се превръща в сложна емоционална връзка, в която тайните от миналото поставят под въпрос бъдещето на Сара и Зейн. В свят, където всичко има цена, те ще трябва да открият, че истинската стойност на доверието и човечността не се измерва в пари.

# 1
Харесва ли ви новата версия на 1001 нощ?Лично на мен ми е много преиграно

# 2
  • Sofia
Не мога още да ги възприема актьорите…,но го гледам.
По принцип не обичам никакви римейки,но този сериал беше първия и най-любим засега турски и искам да видя и ливанската версия.

Коя година е сниман?

Последна редакция: вт, 22 юли 2025, 15:48 от Doli

# 3
# 4
Не! Не ми харесва! Слаба актьорска игра, особено главната героиня. Не хубав главен актьор, даже възрастен. От любопитство ще го следя.

# 5
Гледах първите два епизода…. Не е моето, няма да го продължа. Нищо не може да бие турската версия

# 6
  • Sofia
Да бяха пуснали пак турският,повече щеше да се гледа 😏…аз със сигурност 😍
Много са кратки епизодите,дълги реклами…губене на време 🤨
Някои от дублиращите актьори май са същите 🤔

Последна редакция: вт, 22 юли 2025, 17:10 от Doli

# 7
Да и на мен ми направи впечатление дублажа.

# 8
Здравейте.Може ли да разкажете как се развива сериала накратко?Той кога разбира,че парите и трябват за детенцето и то оздравява ли?Влюбват ли се и накрая заедно ли са или някой умира?
А партньора му май я харесва,а нейната приятелка харесва партньора ако правилно разбирам...(още не съм запомнила имената,само на Сара)Дядото размеква ли се?Извинете,но не съм гледала оригинала,а ливанската версия ми харесва,но съм нетърпелива.
Благодаря!

Последна редакция: чт, 24 юли 2025, 01:36 от Bring me

# 9
В третата серия, тоест вчера Сара прекара една нощ с него и взе чантата с парите за операцията на сина й. Има една снимка в интернет пространството, на която е с булчинска рокля. Завършиха снимките на новия турски 1001 нощи с Джансу Дере и Ибрахим Челикюл, така че ще гледаме.

# 10
Здравейте.Може ли да разкажете как се развива сериала накратко?Той кога разбира,че парите и трябват за детенцето и то оздравява ли?Влюбват ли се и накрая заедно ли са или някой умира?
А партньора му май я харесва,а нейната приятелка харесва партньора ако правилно разбирам...(още не съм запомнила имената,само на Сара)Дядото размеква ли се?Извинете,но не съм гледала оригинала,а ливанската версия ми харесва,но съм нетърпелива.
Благодаря!

Накратко ще е трудно 😉 Оригиналът е 3 сезона. Тук не знам дали историята е 1:1. Засега е така.

Скоро ще разбере за какво са били парите. От майка си и майката на Керем/Карам. Те са в благотворителна организация за лечение на деца и познават случая.

Детето ще оздравее.

Дядото омеква и с бабата ще я приемат за дъщеря.

Зейн по нататък трябва да се сдобие с дъщеря от бившата си годеница, която е починала.

Остават заедно накрая с децата.

Другата история е между Керем и приятелката на Сара. Тук не запомних името й.Тима/Тина ли е? В оригинала беше Бену. Накрая и те са заедно.

Двамата приятели накрая развалят отношенията.

Накратко това... 😃

# 11
Не са същите. Татяна Захова дублираше Шехерезада,  Симеон Владов дублираше Онур, Тодор Николов дублираше Керем.   Сега   Таня Димитрова, дублира Сара, тя озвучава много реклами и сериали ("Блясък" беше най-дългият от тях). Мъжките гласове също са други.
Музиката е от турски автор, режисьорите също са турски имена.  Сценаристите... логично са същите. Просто е сниман с ливански актьори.

Оригиналното заглавие на сериала е Al Thaman, тоест "Цената".  Римейк на "Binbir gece".
89 eпизода по 45 мин. В турския оригинал бяха 90 епизода по 70-80 мин. всеки.

# 12
Miraland,
Благодаря много. Жалко,че двамата приятели си развалят отношенията,дано поне Сара и Тима останат приятелки.

# 13
  • Sofia
Завършиха снимките на новия турски 1001 нощи с Джансу Дере и Ибрахим Челикюл, така че ще гледаме.
Пак ли римейк?!
Кому е нужно?!

# 14
Miraland,
Благодаря много. Жалко,че двамата приятели си развалят отношенията,дано поне Сара и Тима останат приятелки.

Сега те двете не си развалиха отношенията, но всяка двойка тръгва по пътя си накрая.

Керем не е син на майка си, а неин племенник, син на нейната починала сестра. По нататък ще разбере истината и ще открие, че има сестра по баща.

Имаше история с брата/братовчед на Керем и сестрата на Тима. Този брат/братовчед ще се ожени обаче за сестрата на Керем, но ще се разделят. 😀

По край малкият син на дядото и снахата също имаше безброй истории, любовници, деца, разводи...😃 но как ще е тук не знам.

Общи условия

Активация на акаунт