Вадене на трета сливица във Варна

• 167 275
  • 662
  •   1
Отговори
# 360
Не искам да ви отчайвам, но поне при нас нищо не помогна, все нещо и пръскам, давам.....полза няма.
Оня ден се похвалих, че задържа да е здрава няколко месеца и тя взе, че вдигна температура и понакашля. Затова спи при мен- ами ужас е хъркането, направо се мъчи милата. Ще я махнем, то се е видяло, че няма да се размине. Това непрекъснато тъпчене с нещо за мен е по- голяма мъка и тровене

# 361
Здравейте,
Искам да споделя и моя случай, тъй като съм поставена в трудното положение да взема най-доброто решение за детето си. Синът ми е на 3 г. и 4 м. Още след първите дни от пускането му на детска градина ми направи остър синуит. До тогава не беше пил антибиотик през живота си. Прегледа го д-р Мутафова и след съответното лечение се възстанови. Когато го заведох на консултация мнението на д-р Мутафова беше категорично за махане на 3-та сливица. Изредиха ми се куп основателни причини и проблеми, до които може да доведе забавянето на операцията. Реших да отида на 2-ро мнение. Прегледа ни д-р Шиваров, който даже ни откри възпаление на ухото ( в начален стадий) и неговото мнение беше същото - даже изяви желание да го оперира още следващия месец, след като се възстанови от възпалението. Започнах да се ровя в интернет, да звъня на близки и познати и да събирам мнение. Дори бях се навила за операцията, защото виждам, че детето диша по-тежко и от време на време спи с отворена уста. Оказа се обаче, че има неща, които УНГ специалистите премълчават, а именно: 1. Има голяма вероятност, при операция на по-малко дете, тази трета сливица да израсте отново и да обезсмисли операцията. 2. При някои деца с отстранена 3-та сливица започват множество проблеми като чести бронхити, пневмонии, които прерастват в астми. 3. Защо всички толкова категорично бързат за операция, а не предлагат и варианти за лечение и/или профилактика. 4. Защо на всички родители се обяснява каква бърза и лесна операция е... нека не се залъгваме - всяка една интервенция в медицината носи своите рискове.  Как аз като майка, да не се втурна да оперирам като ми извадиха доводи като: Проблеми с ушите и слуха, проблеми с дишането, проблеми с умственото развитие, лицево-челюстни изменения и т.н. и т.н  Аз лично съм обременена от вземането на това решение и от лош опит по друг повод: преди 2 години в слабините на сина ми се появи оток. Светилата във Варна бяха категорични, че това е херния, която трябва да се оперира незабавно. По стечение на обстоятелствата се забавих с операцията, отокът изчезна и после същите тези лекари, които бяха готови да го режат, ми казваха как нищо му няма на детето и как никой не може да ми каже какво му е било. И до ден днешен детето си е добре... само дето без малко щеше да мине по ножа за едното нищо. Как да съм сигурна, че сега не се повтарят нещата...

# 362
sun4o моето дете беше горе долу на толкова когато ми казаха, че третата сливица е за махане. И аз като тебе исках да взема най правилното решение та чаках още две години и нещо да се прибере сливицата да закърнее. Да обаче не стана. Накрая какъвто и антибиотик да пиеше кашляше и изхвърляше зелени секрети. Гърлото беше хронично възпалено и това беше единственият ми изход. Оперираха я слава богу всичко мина добре понякога съжалявам че чаках толкова дълго понеже през тоя период на чакане изпих ме доста количество антибиотик. А това че ще израсте сливицата не е 100 процента сигурно. Тя може и при моето да израсте нищо че е вадена на пет години и нещо. А тия неща, които си ги изброила като премълчавани от доктори УНГ на мен лично ми бяха споделени може би зависи от доктора. Детето ми е със слаби капиляри в носленцето и доста често и тече кръв. Говорих ме с УНГ за изгаряне на капилярите но той лично беше против, защото каза че е временно решение на проблема. От доктор до доктор има разлика.

# 363
Не искам да ви отчайвам, но поне при нас нищо не помогна, все нещо и пръскам, давам.....полза няма.
Оня ден се похвалих, че задържа да е здрава няколко месеца и тя взе, че вдигна температура и понакашля. Затова спи при мен- ами ужас е хъркането, направо се мъчи милата. Ще я махнем, то се е видяло, че няма да се размине. Това непрекъснато тъпчене с нещо за мен е по- голяма мъка и тровене
Ние бях ме така. Все отлагах все давах витамини, имуностимулатори всяка сутрин ставаше с някакви лекарства. Накрая я махнах. След махането за една година 5 килограма нагоре и 7 см израстна. Незнам дали е съвпадение но то постоянно с тия лекарства милото и апетит нямаше и не растеше.

# 364

При кого вадихте вие? Моето расте, ама на височина само  Mr. Green

# 365

При кого вадихте вие? Моето расте, ама на височина само  Mr. Green
Габровски я извади в медицински център Варна останах доволна. Наскоро се разболя накаква хрема и задни секрети и педиатърката сподели че може третата й сливица да е израстнала наново  ooooh! ooooh! ooooh! но не съм я водила на унг за да види.

# 366
Синът ми е на 2 год и 2 месеца, личната ни прати при ДР Войчева в Майчин дом, за сега няма да я махаме, но тя ни реши проблема с постоянно течащия секрет от носа. Мн мила и внимателна лекарка и мн подробно обяснява.

# 367
  • Варна
Момичета, дайте актуални координати на Войчева, може и на другия кабинет да е, работи ли по ЗК (ако трябва направление да взема). В чудо се видяхме, отчаяна съм вече, то не бяха секрети, не бяха кашлици...

# 368
  • Варна
Момичета, дайте актуални координати на Войчева, може и на другия кабинет да е, работи ли по ЗК (ако трябва направление да взема). В чудо се видяхме, отчаяна съм вече, то не бяха секрети, не бяха кашлици...
И аз при отчаяните, от тази сутрин пак на антибиотик , вече не знам кой поред за последните няколко месеца . И аз обмислям преглед при Войчева следващата седмица, ще звъня в майчин дом за час .

# 369
 На нас личната лекарка ни даде телефона на др Войчева да се разберем лично с нея, та ни извика в Окръжна, но знам че преглежда и в Майчин дом понеделник и сряда от 17 до 19 часа. Трябва да се обадиш на регистратурата и да си запазаш час. Телефонът на лакарката е 0888869538. Само искам да кажа, че почти не го вдига. Ние й звъняхме 2 дена докато я открием. Успех!

# 370
marti09, нашият случай е същият, но накрая се оказа, че тоя секрет от носа не е от 3тата сливица , а от стафилококова инфекция, която повечето деца лепват от яслата, и с едни капки оправихме нещата. Моят съвет е да пуснете изследвания за носен секрет.

# 371
  Момичета ,д-р Войчева е чудесен човек и специалист.И аз като вас с хиляди притеснения кое е най-добро за детето ми и отлагания на ваденето на трета сливица,бях доста време Но накрая нямаше накъде трябваше да се извади.Съвсем пресни сме операцията ни мина на 5.12  в Майчин дом ,отношението а чудесно.всичко мина добре и сега се възстановяваме, в смисъл ,че си се пазим все още за да не лепнем някой вирус.Разбира се притесненията са огромни за родителите,но Войчева си е специалист и и се доверих напълно ,което в днешно време просто почти не мога да направя що се отнася до доктор .Доста време отлагахме и какво ли не давах за свиване ,но ...не стана без операция.Ако някой нещо иска да пит а,ще разкажа .
кураж на всички вас ,да вземето правилното решение за децата си!  bouquet

# 372
marti09, нашият случай е същият, но накрая се оказа, че тоя секрет от носа не е от 3тата сливица , а от стафилококова инфекция, която повечето деца лепват от яслата, и с едни капки оправихме нещата. Моят съвет е да пуснете изследвания за носен секрет.
Хубаво е да си пуснете секрет да,аз няколко пъти пусках все си беше чист и носен и гърлен,но жълтия гъст секрет си вървеше .

# 373
  Момичета ,д-р Войчева е чудесен човек и специалист.И аз като вас с хиляди притеснения кое е най-добро за детето ми и отлагания на ваденето на трета сливица,бях доста време Но накрая нямаше накъде трябваше да се извади.Съвсем пресни сме операцията ни мина на 5.12  в Майчин дом ,отношението а чудесно.всичко мина добре и сега се възстановяваме, в смисъл ,че си се пазим все още за да не лепнем някой вирус.Разбира се притесненията са огромни за родителите,но Войчева си е специалист и и се доверих напълно ,което в днешно време просто почти не мога да направя що се отнася до доктор .Доста време отлагахме и какво ли не давах за свиване ,но ...не стана без операция.Ако някой нещо иска да пит а,ще разкажа .

Браво! Радвам се, че при вас всичко е минало. Аз реших след празниците, и ние изпихме 100 неща- няма и няма не се свива. Не мога да я търпя вече. Има ли тръба при упойката, знаеш ли? Най ме е страх от нея  Cry За колко време се възстанови детето след операцията? За теб няма да питам, сигурно е било по- дълго  Wink

# 374

Браво! Радвам се, че при вас всичко е минало. Аз реших след празниците, и ние изпихме 100 неща- няма и няма не се свива. Не мога да я търпя вече. Има ли тръба при упойката, знаеш ли? Най ме е страх от нея  Cry За колко време се възстанови детето след операцията? За теб няма да питам, сигурно е било по- дълго  Wink

И аз така си мислех след празниците ,но след поредната вечер на хъркане ,сумтяне ,въртене и спиране на дъха на детето на другия ден се обадих на Войчева и и казах давай да я махаме ,след това тя ми се обади да ми каже ,че след 3 дена може да стане.И мен най-страшна ми се виждаше упойката ,хиляда въпроса имах и притеснения.В болницата дойде анестезиоложката   на дълго и нашироко ми обясни всичко ,което наистина ме поуспокои относно упойката.Сина ми (на 6 и половина) си знаеше за какво отиваме и даже аз го подготвих съвсем оптимистично и че трябва да се радва че ще я махаме тая сливица,защото само му пречи и така той си беше спокоен.Абсолютно нищо не разбира и не усеща детето от цялата манипулация ,притесненията са за нас родителите ,но това са няколко часа Simple Smile.  Операцията беше някъде 20 минути всичко след това малко има малко слуз премесена с кръв от устата и нослето на детето,но това беше за някакви минути и детето още си е замаяно и после не помни това.Последва едно спане и след това сина ми се събуди усмихнат яде данонино и сладолед.После пак поспа и се прибрахме в къщи.    Всяко детет различно минава ,някой след това нищо не ги боли и все едно нищо не е станало.На другия ден го болеше вратлето и леко гръкляна от тръбата (да има тръба),но това не му пречеше да се храни .Казаха че е нормално .Следващите дни вече всичко си беше наред .   Днес вече ни е 7 ден и има същото палаво дете Simple Smile) Всъшност след 2 дена сина ми си беше напълно ок,но трябва поне 2 седмици да се пази да пипне някой вирус,просто да се ограничат контактите.Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт