Вадене на трета сливица във Варна

• 166 805
  • 662
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте! Дъщеря ми е на 3 г. Нейната трета сливица също е за вадене. Тази седмица летим към бг и решихме, ако е здрава, лятото да направим операцията във Варна. Ще се консултираме с д-р Войчева в Майчин дом.
Прочетох цялата тема, но едно нещо не ми стана ясно. Операцията ендоскопическа ли е? Споменавате за тръбичка в гърлото, ендоскоп ли е тази тръбичка ( т.е. камера, която позволява на лекаря да вижда какво прави) или както в миналото режат "на сляпо"?

# 631
Да ти кажа не дават много информация, какво точно са правили. След като ми доведоха детето след вденето на сливицата в 12:00 ч. на 2 пъти влизаха в стаята, за няма и 5 секунди да питат как е, но даже не изчакваха отговор и затваряха вратата. Накрая с жената с която бяхме в стаята се поскарахме на последната жена(не знам доктор, сестра или санитарка беше), която влезе, защото не може часове наред никой да не дойде да даде информация, какво и що са правили на децата ни. Малко след това се появи д-р Войчева и по скоро ни обясни, какво да правим следващите дни, отколкото, за самата интервенция. Добре че не платих за избор на екип, защото няма никакво значение и в двата случая отношението е еднакво.

# 632
 Radina, благодаря Ви,че ми отговорихте.  bouquet Странно е, наистина,че не дават подробна информация на родителите относно интервенцията. При нас (живеем в Русия) разгарничават два типа операции: традиционна аденотомия и ендоскопическа аденотомия. При традиционната лекарят бърка в гърлото с инструмент и без да вижда операционната зона ( "на сляпо" т.е.) отстранява сливицата. Ендоскопическата се осъществява с помощта на видеокамера, което позволява операцията да бъде проведена качествено, като се отстрани напълно аденоидната тъкан, съответно и риска от рецидив е сведен до минимум.
Струва ми се,че това е важен момент, затова и попитах какъв тип е операцията. Учудвам се, че лекарите не обясняват подробно.
Относно заплащането, доколкото разбрах от постовете тук, в Майчин дом се плаща само упойката - 130 лв., от вас разбирам, че може да се избере екип.

# 633
Нас утре ни приемат за изследвания,в понеделник  е операцията!Плаща се 150лв,за избор на екип+направление от личната лекарка за хоспитализация.Моля се всичко да е  наред  ще пиша.Д-р Войчева е добър избор Peace

Операцията ще  бъде  в  бившото кожно отделение на Окръжна Болница на последния етаж!!!Дано съм била полезна Peace

Последна редакция: сб, 27 юни 2015, 22:10 от izgarq6tata

# 634
Здравейте, някой махал ли е трета сливица по нормалния начин при др. Илиев?

# 635
  • Варна
Здравейте! Извинявам се, ако повтарям въпроса.
Предстои ми операция за премахване на сливици с коблатор при д-р Илиев в Света Марина. Моля, да споделите каква сума доплатихте за накрайник? Благодаря! newsm12

# 636
Предстои ми операция за премахване на сливици с коблатор при д-р Илиев в Света Марина. Моля, да споделите каква сума доплатихте за накрайник? Благодаря! newsm12

500 лв. беше преди две години сега незнам.

# 637
  • Варна

500 лв. беше преди две години сега незнам.

Никрис, благодаря Ви за информацията!

# 638
здравейте може ли малко информация за д-р войчева къде работи в интернет прочетох в майчин дом,но само там ли понеже несъм от варна и ми е доста далеко,но ми я препоръчаха.Работи ли със здравна каса някой ако знае графика и всичко ще ми е от полза

# 639
  • Варна
здравейте може ли малко информация за д-р войчева къде работи в интернет прочетох в майчин дом,но само там ли понеже несъм от варна и ми е доста далеко,но ми я препоръчаха.Работи ли със здравна каса някой ако знае графика и всичко ще ми е от полза

Има тема за нея. Може там да има нещо, което Ви е полезно.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=211666

# 640
Здравейте,
днес ми се наложи спешно да търся УНГ, естествено
късно вечерта. Звънях в терапията, нямали дежурен
детски. Окръжна също, а доколкото знам там
трябва да има такъв. Реших проблема някак, лекарят
беше отзивчив, прие ни. В случай обаче, че той не е на линия.
се чудя къде трябва да водя детето.
Някой знае ли къде има дежурни детски УНГ специалисти.
Благодаря.

# 641
Здравейте! Синът ми има проблеми с третата сливица- говори носово и хърка вечер. Искам да направя консултация с д-р Шиваров, но не намирам телефон. Моля, ако някой има координати да пише. Знаете ли той дали работи по ЗК?

# 642
  • Варна
Здравейте, искам само да споделя, тъй като е ясно, че всеки има предпочитания и в крайна сметка решава сам за себе си.
След чести гнойни ангини реших да отида при Сапунджиев, след като вече бях при Драмжиева, редовен клиент на Чамурлийски, не знам защо все си мислех, че този човек ще ми помогне, но не успя за съжаление и тнт.
След безумното чакане пред кабинета на Сапунджиев и преглед за 10 мин. той ми назначи нагревки?!
Ходих като луда в 8:00ч. на нагревки всяка сутрин,после на работа.Резултат-никакъв и отново ангина и отново антибиотици. За щастие мой роднина ме свърза с доц.Марев, който ме закрепи с турски депо-пеницилин докато минат най-студените месеци и преди две седмици ми беше операцията с коблатор при Д-р Илиев. При мен се наложиха и шевове. Сливиците ми са били ужасно страстнали и в силен разпад със задържани гнойни материи.Това е резултата от хистологичния анализ - звучи като за нагревки, нали. Sad

# 643
  • Варна
Здравейте, споделям и нашия опит с вадене на трета сливица, ако може да е от полза за някого. Вадиха третата сливица на сина ми - на почти 4г. Операцията извърши д-р Илиев, в Св.Марина. По препоръка на личната ни лекарка, я направихме по стандартния начин, не с коблатора (а и тук изчетох толкова положителни коментари колко бързо се възстановяват децата и след стандартна процедура). Приеха го в сряда (с готови изследвания), операцията беше в четвъртък сутринта, в петък по обяд го изписаха. Само в деня след операцията се оплакваше, че го боли гърлото, от тогава казва че не го боли. Още в деня на операцията започна да си говори нормално, до вечерта хапваше по малко. Три дни вдигаше до 37,6 Т (не постоянно - по веднъж на ден), от тогава около 37. Днес бяхме на контролен преглед и докторът каза, че всичко е наред, била нормална Т, да пие повече течности. Въпреки че няма болки в гърлото, няма никакъв апетит (вече пети ден след операцията) и като цяло няколко дни не беше така жизнен, както обикновено. Успех на всички, на които им предстои.

# 644
Здравейте, на дъщеричката ми й предстои вадене на трета сливица. Запазихме дата при д-р Илиев. Дилемата ми е дали да е по стандартния начин или с коблатора. Може ли да ми помогнете да взема правилното решение.

Общи условия

Активация на акаунт