Клатене напред - назад

• 842
  • 11
  •   1
Отговори
Мами, детето ми когато беше на 7/8м се клатушкаше в седнало положение напред-назад. Според педито било вид игра, въпреки че на мен не ми изглеждаше съвсем така. С времето това нещо изчезна, но сега на 1г 4м отново започна да се клати така докато седи. Изглежда малко притеснително в моите очи... Вашите дечица имали ли са такъв период ?

# 1
Самоуспокояване е, автономно люлеене. Може би има нужда да му се обръща повече внимание, може нещо да го тревожи.

# 2
Самоуспокояване е, автономно люлеене. Може би има нужда да му се обръща повече внимание, може нещо да го тревожи.
Ами тя се усмихва и дори се радва когато го прави

# 3
Понякога децата правят нещо, защото им е забавно/ скучно, а понякога, защото така им се обръща внимание.

# 4
Не винаги е патологично, понякога е самоуспокояване и/или скука. Ако продължи да Ви безпокои и има други притеснителни симптоми, се обърнете към друг лекар за второ мнение. И спрете да употребявате "педито", ако обичате!

# 5
Моето на около 5-7 месеца, заставаше на "четири крака" и започваше клатене напред назад. Тъкмо се беше научила, че може да се обръща. Това нещо спря, върна се на около 2г, за кратко. Сега е на 4г, от време на време го прави, забавно и е. Щом се смее, значи наистина е нещо като игра. А, и детето на тази възраст на какво друго да играе, при наличие че така му обръщате и внимание? Измислете нещо с което да играете цялото семейство. Ние например се хващаме на "влакче" тримата. Първо таткото води, после детето, аз... Отвличайте му вниманието с нещо друго, покажете, че е интересно, смейте се, чудете се.... И т.н.т..

# 6
Люлее се така и си създава малки удоволствия а също се самоуспокоява. Обикновено го правят момиченца, на които им липсва достатъчно ласка и тактилен контакт, но са със силен характер  и се опитват да си решат проблема сами, вместо да плачат и да се тръшкат.Трябва повече да я гушкате, да я вземете на ръце, да я люлеете...и изобщо повече да общувате с нея.

# 7
Ако се притеснявате, се обърнете към специалист по ранно детско развитие.

# 8
Люлее се така и си създава малки удоволствия а също се самоуспокоява. Обикновено го правят момиченца, на които им липсва достатъчно ласка и тактилен контакт, но са със силен характер  и се опитват да си решат проблема сами, вместо да плачат и да се тръшкат.Трябва повече да я гушкате, да я вземете на ръце, да я люлеете...и изобщо повече да общувате с нея.
Ние искаме постоянно да се гушкаме и играем, но тя е един характер.... бута се и не иска. Мнооого рядко когато тя сама реши идва да се гушкаме и това са най-хубавите моменти, въпреки че са мнооого кратки 😄 внимание получава постоянно, но не го търси особено. Иска само някой да я гони и тя да тича 😃

# 9
Забавлява се детето, може би си "тренира" и вестибулярния апарат за повече стабилност. Ако е само това не мисля, че е някакъв проблем. Проходило ли е вече?

# 10
Забавлява се детето, може би си "тренира" и вестибулярния апарат за повече стабилност. Ако е само това не мисля, че е някакъв проблем. Проходило ли е вече?
Проходи още на 10м

# 11
Моята дъщеричка на 1 год. и 5 месеца също се клати така понякога - така се приспива, прави го само като й се спи.

Общи условия

Активация на акаунт