Любители на кучета - 153

• 22 640
  • 721
  •   1
Отговори
# 495
😃

Последна редакция: пт, 22 авг 2025, 12:23 от antoanet

# 496
Здравейте, много е сладък Арчи. И аз да Ви се похваля, че най-накрая събрах кураж и си взехме момиченце-Ария . Предстои ни за първи път да ходим на море. Дайте съвети, има ли нещо специфично, да се маже със слънцезащитен или друго, че ми е малко притеснено.

# 497
Здравейте, много е сладък Арчи. И аз да Ви се похваля, че най-накрая събрах кураж и си взехме момиченце-Ария . Предстои ни за първи път да ходим на море. Дайте съвети, има ли нещо специфично, да се маже със слънцезащитен или друго, че ми е малко притеснено.
Здравейте и честито пухче Арчи! Да е здравичко, дивичко и да папка добре:yellow_heart:
И аз бях много стресната с нашето кавапуделче, но вече две морета и планина минахме без проблеми. На 4 месеца беше, вече е на 6.
Не знам колко е голямо (надявам се е над 3 месеца), но не ви препоръчвам да го държите на слънце и жеги, не им понася много. Ние бяхме на къмпинги и ходехме с него предимно сутрин и следобед на плажа, ядеше пясък но го пазех много ( водата и пясъка повръщат). Бях се запасила с всякакви - пробитици, Диа дог, мазила, и подобни. Той не искаше да влиза във водата и само го мокрехме крачетата, но до нас едно пуделче си се къпеше. След къпане с морска вода трябва да го измивате, защото кожата им е доста чувствителна и от солта не е ок.
Също така да пазите лапичките от горещ пясък, асфалт, чувствителни са им.
Внимавайте с признаци на прегряване, аз гледах да го мокря и да е само на сянка.
И се забавлявайте!

# 498
Joana85 ,виж този вариант https://amzn.eu/d/6SzpyuP за раница,преход планина с малчо.
Скрит текст:

# 499
  • Варна
Честито бебче Ария 🧡 Аз лично не бих завела бебе на плажа. Евентуално много рано сутрин и късно привечер по хладно - да види що е туй пясък и море. Иначе е мъчение за животното. По-добре през деня да е на хладно в хотела на климатик. Тъкмо от мъничко да свиква да не истерясва като е самичко, да си нямате проблеми занапред и да пътувате спокойно навсякъде заедно. Simple Smile 
Има разни спрейчета за козина с ув защита, но според мен това са маркетингови глупости. Червеният цвят така или иначе е нестабилен и при всички пу-та изсветлява с възрастна.

Бишончето Арчи е много сладък. Има ли поне някакви генетични изследвания, щом ще го развъждате? Кучешка булка не се избира само по красота, ако държите на здрави бебета.

Изи се присъединява към клуба на посраните дупета. Поне разбрах от какво е - от денталните пръчици на ND.

# 500
Честито на рожденниците. Живи и здрави, глезени и послушни да са Heart
Аз влизам да се оплача. Това малкото голяма хитруша излезе. Реших да махна клетката обаче май пак ще си я върна да не получа някой инфаркт преждевременно. Когато ни няма я оставяме в коридора и затваряме вратите към другите стаи, обаче сега св прибирам и гледам вратата на хола отворена, а нашата си лежи на дивана със свити уши. Това,че е на дивана няма проблем и бели не е правила ама на масата сутринта дъщерята остави един сникърс, който ръфна веднъж и сега опаковката е празна. Знам,че шоколада е токсичен за кучетата и звънях на ветеринари ама телефоните им са изключени. Звъннах на познат ветеринар и той ми каза да не се притеснявам и да я наблюдавам, но ще бъде малко по-превъзбудена. Ох не знам станала съм голяма паника. Предишното ни хъски изяде веднъж цяла кутия шок.бонбони и нищо й нямаше ама това малкото сега.

# 501
Много сладки пухчовци ♥️
Арес раздава целувки на батко си Лео 🤩

# 502
  • Бургас
Бебе куче и аз не бих водила на плажа.
И търсенето на "булки" в темата ми идва малко в повече.

# 503
Joana85 ,виж този вариант https://amzn.eu/d/6SzpyuP за раница,преход планина с малчо.
Скрит текст:

Мерси много Simple Smile
Нещо такова си представям и аз. Дано да са удобни за носене Simple Smile

# 504
Добре дошла , Ария!
Красавица е!

Арчи и той е много сладък, особено с тази синя панделка е голям бонбон. Успех с търсенето на булка Heart

# 505
  • Бургас
Каква булка? Че и "успех в търсенето"! Аз пък пожелавам да не си намери, никога!

Развъжда куче без родословие, абсолютно незаконно, без регистриран развъдник, без нищо, с "гаранции" как щяла да вземе едно. И подлежи на глоба, най-малкото.
Кучето е хубаво, то грозни няма, ама ей от такива пожелания улиците са пълни с кучета, както и приютите.
Ще ги продават по 200 лева, ще се множат уж бишоновци, а после някой внук на този Арчи ще се озове в завързана найлонова торба в казана. Или на верига в някой селски двор, при повече късмет.

# 506
  • София
Каква булка? Че и "успех в търсенето"! Аз пък пожелавам да не си намери, никога!

Развъжда куче без родословие, абсолютно незаконно, без регистриран развъдник, без нищо, с "гаранции" как щяла да вземе едно. И подлежи на глоба, най-малкото.
Кучето е хубаво, то грозни няма, ама ей от такива пожелания улиците са пълни с кучета, както и приютите.
Ще ги продават по 200 лева, ще се множат уж бишоновци, а после някой внук на този Арчи ще се озове в завързана найлонова торба в казана. Или на верига в някой селски двор, при повече късмет.
Точно. Тя едни щяла да вземе, а останалуте ще им търсим дом от улицата и приютите, които изнемогват.

# 507
  • Варна
Не им се дават няколко хилядарки за бишон и искат да си произведат един безплатно. И после - ама защо стана 10 килограма, защо му се изкривиха лапите и има катаракта на 6 месеца, защо няма тестиси, защо е с дисплазия на годинка, защо не му е къдрава козината, защо има жълто петно на гърба, защо има сърдечна недостатъчност на 3 години, защо, защо, защо…

# 508
И аз съм с Бишон. Не съм се интересувала от породата и характеристики преди да го имам. Видях го,взех го. Скоро бяхме в Гърция . Там видях поне 3 Бишона с размерите на Кокер Шпаньол. Много сладки ама гледам,гледам и се чудя как може моя да е 6 кг ,а те 15 кг. Наистина много голяма разлика има между различните кучета.

# 509
Здравейте 🙂
Моето йорки е вече на 7 месеца и очаквам скоро да ѝ дойде първото разгонване. Sweat SmileНикога досега не съм минавала през това с куче и ще се радвам, ако споделите малко опит.

Как е най-удобно да се справям с чистотата вкъщи – по-добре ли са еднократните памперси или гащички, в които се слагат превръзки? Колко често трябва да се сменят и колко броя е добре да имам подготвени за целия период?
Ще съм благодарна, ако споделите и други практични съвети – как преминава самият цикъл, какво е нормално като поведение и какво да наблюдавам.

Благодаря предварително за споделения опит! 🌸

Общи условия

Активация на акаунт