Любители на кучета - 153

• 22 638
  • 721
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Едно женск куче, некастрирано, съм имала и тя си се справяше сама с почистването.
Ще има тук и там петънце, но не е като да излива водопад.

# 511
  • Бургас
Момичета имам нужда от помощ!
Тази сутрин, докато разхождах Ева видях уплашено кученце да бяга напред, назад. Живеем на място където риска да го блъсне кола е над 80%.
Тъй като не искам да го размаже някоя кола го  хванах и за сега е на терасата.
Въпроса е от тук какво правя?
Ще го заведа да го видят за чип и после?

# 512
Beachpaw, аз препоръчвам кастрация. Прочетете повече по темата и се консултирайте с ветеринара си.

# 513
  • Бургас
Въпроса е от тук какво правя?
Ще го заведа да го видят за чип и после?

Пиши по бургаските Фб групи - "шофьори Бургас", "Мамите на Бургас", "Изгубено намерено" и т.н.
Има ли нашийник или ти му сложи?
Не искам да съм лош пророк, но чип едва ли ще има.
Дано да не е поредният "бишон", докаран специално и пуснат в непознат район.

# 514
  • Бургас
Беше с нашийника. Аз само го щракнах за повода на Ева,
Ще го закарам при Лешева да го видят за чип и да му сложат капка за бълхи/кърлежи и ще видя какво ще го правя. При Ева и Пипин няма шанс да вирее.
Пипин е агресивен към мъжки и ще го нагъне за закуска.

# 515
  • Бургас
Има надежда, щом е с нашийник. Отскубнал се е вероятно, в района можеш да сложиш една обява - например на магазин "Анет"?

# 516
  • Варна
Здравейте 🙂
Моето йорки е вече на 7 месеца и очаквам скоро да ѝ дойде първото разгонване. Sweat SmileНикога досега не съм минавала през това с куче и ще се радвам, ако споделите малко опит.

Как е най-удобно да се справям с чистотата вкъщи – по-добре ли са еднократните памперси или гащички, в които се слагат превръзки? Колко често трябва да се сменят и колко броя е добре да имам подготвени за целия период?
Ще съм благодарна, ако споделите и други практични съвети – как преминава самият цикъл, какво е нормално като поведение и какво да наблюдавам.

Благодаря предварително за споделения опит! 🌸
Някои женски се почистват старателно сами, други… не чак толкова. Покрийте всички дивани, легла и тапицирани мебели, до които кученцето има достъп. В този период много се променят. Може да стане по-плашлива, по-раздразнителна, по-депресирана, по-агресивна към други кучета, особено също женски, могат да се появят претенции към обичайната храна или отказ от такава. Бъдете бдителни на разходка и в никакъв случай не я пускайте свободно.
И аз ви препоръчвам кастрация, ако не е изложбена, няма генетични изследвания и нямате намерение да я развъждате нелегално с жених, избран по сладост на снимка.

# 517
Оле ,MeMyselfI колко прилича на Лори.../ и колко добър човек си!/Стискам палци да си има свои хора и да го търсят. / Никога няма да забравя като изхвърлиха  бебе кученце от една кола-в рилското ни селце, няколко дни преди прибирането ни в Германия. 
Скрит текст:

# 518
  • Варна
Дано има чип кученцето и намерите стопаните. Ако няма… обяви в близките клиники. И да няма чип, вероятно все някъде са го завели за нещо и може да фигурира като пациент… иначе… хубава професионална фотосесия и як спам по всички кучешки групи в търсене на осиновители.

# 519
Милото кученце, дано е загубено, а не изоставено.
Нашата раница за котки (eдната) е такава като на смимката на Roo Roo. На мен лично тя ми е по-неудобна за носене, заради формата, но е по-широка и малко куче може да легне на дъното и да си почива. Главата не съм я оставяла навън, защото ми се струва, че може да се задуши ако реши да се опитва да легне. Аз за летен преход бех търсила възможно по проветрива раница, то и без това си има козина, съвсем ще се спари ако е някоя цялата тапицирана.
Тия, които искат да си развъждат кучетата, само защото са сладки ми иде да изляза с един автомат и... Предишният ми кавалерчо беше вероятно плод на такова размножаване. Много си го обичах, страхотно кученце беше, но с много болести. Иначе все ми повтаряха колко бил красив и да съм го пуснела поне веднъж да направи бебета разни пишман разбирачи.

# 520
  • Бургас
Момъка няма чип. Нашата ветка се оказа, че работи с кучетата на приюта на ПОДА и ме увери, че се гледат добре. Уредиха му местенце там. Месец ще му търсят собственика и ще го обявят за осиновяване след това.
Ние ще можем да ходим да го разхождаме и да играем с него през уикендите. Т.е. няма просто да изчезне в системата. Ще отида на място да проверя условията. Ако са приемливи ще го предам с легло, чувал храна и ще го проверяваме през седмица, две.

За разгонването: Ева не се чисти добре сама. 3-4 седмици ходи с гащи и ги търпи. Не съм купувала кучешки, а си взех детски и използвам памучно бельо и подложка. Понася и ОК.
 Но реално цапането ми е най - малкия проблем. Става крива и неспокойна, та един месец е чудо и ужас.

# 521
Момъка няма чип. Нашата ветка се оказа, че работи с кучетата на приюта на ПОДА и ме увери, че се гледат добре. Уредиха му местенце там. Месец ще му търсят собственика и ще го обявят за осиновяване след това.
Ние ще можем да ходим да го разхождаме и да играем с него през уикендите. Т.е. няма просто да изчезне в системата. Ще отида на място да проверя условията. Ако са приемливи ще го предам с легло, чувал храна и ще го проверяваме през седмица, две.

Скрит текст:
За разгонването: Ева не се чисти добре сама. 3-4 седмици ходи с гащи и ги търпи. Не съм купувала кучешки, а си взех детски и използвам памучно бельо и подложка. Понася и ОК.
 Но реално цапането ми е най - малкия проблем. Става крива и неспокойна, та един месец е чудо и ужас.

Възхищавам ви се, че сте такива големи сърца Yellow Heart
И ние тук в комплекса имахме за седмица едно кученце, което видимо изглеждаше домашно, с каишка, добронамерено и миличко. Обаждахме се два пъти, първо дойде да го види лекар, но се оказа че няма чип и никой не го търси. Накрая със съдействие на домакина тук, го взеха в приют и ще се обяви за осиновяване.
Много се надявам сково да е при любящо семейство, като той си беше дребничка порода и много красив и любвеобилен.

# 522
# 523
Здравейте 🙂
Моето йорки е вече на 7 месеца и очаквам скоро да ѝ дойде първото разгонване. Sweat SmileНикога досега не съм минавала през това с куче и ще се радвам, ако споделите малко опит.

Как е най-удобно да се справям с чистотата вкъщи – по-добре ли са еднократните памперси или гащички, в които се слагат превръзки? Колко често трябва да се сменят и колко броя е добре да имам подготвени за целия период?
Ще съм благодарна, ако споделите и други практични съвети – как преминава самият цикъл, какво е нормално като поведение и какво да наблюдавам.

Благодаря предварително за споделения опит! 🌸
Някои женски се почистват старателно сами, други… не чак толкова. Покрийте всички дивани, легла и тапицирани мебели, до които кученцето има достъп. В този период много се променят. Може да стане по-плашлива, по-раздразнителна, по-депресирана, по-агресивна към други кучета, особено също женски, могат да се появят претенции към обичайната храна или отказ от такава. Бъдете бдителни на разходка и в никакъв случай не я пускайте свободно.
И аз ви препоръчвам кастрация, ако не е изложбена, няма генетични изследвания и нямате намерение да я развъждате нелегално с жених, избран по сладост на снимка.

Благодаря за включването ❤ Знам, че кастрацията е важна и има много плюсове, но според нашия ветеринар сега още не е подходящ момент. Каза, че тя е твърде малка и организмът ѝ още се развива. Ако се направи прекалено рано, може да се отрази на костите и ставите, дори при дребни породи като йорки.

Препоръката беше да изчакаме – или до първото разгонване, или дори след второто, в зависимост от това как ще се развива. Така че засега просто искам да преминем спокойно през този етап, а после ще решим кога е най-подходящият момент за кастрация.

# 524
  • Бургас
MeMyselfI, чипирането е екзотика по нашите ширини.
В приюта е тъжно. Да, гледат ги добре, но са ужасно много кучета. Има и такива, които постоянно седят отпред.
Не мога спокойно да ходя там. Разстройвам се.

Общи условия

Активация на акаунт