Третиноин /Ретин-А/, Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди -Тема 14

• 9 017
  • 126
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Здравейте, днес, вече вчера Simple Smile  започнах със серума на СеRaVe с ретинол и сега се чудя дали не прекалих с количеството.
Моля за насоки за ползване-колко трябва да слагам, след него да слагам ли крем или преди него? Колко пъти седмично или всеки ден? Вечер трябва да се маже, от това, което прочетох до момента.

# 31
Една помпа за лице и шия, макс 2. Според мен една е достатъчна. Иначе той е с много хубав състав, ниацинамидът и серамидите овлажняват и пазят от раздразнения, едва ли еднократно по-голямо количество ще ви навреди.
Ако сега обаче все пак имате сухота, зачервяване или да ви пари на кожата от овлажняващи с хиалуронова, може да направите няколко дни пауза и да ползвате нещо успокояващо и възстановяващо кожната бариера.
Първата седмица всяка трета вечер, ако всичко е наред може да почнете през вечер. Чела съм, че през вечер е достатъчно. А и така може в другите вечери да си правите рутина с неща, които не бива да са заедно с ретинол.

Последна редакция: нд, 10 авг 2025, 10:10 от Mama xxl

# 32
  • София
Много благодаря за отговора. Определено не беше 1 помпа, по-скоро 3-4 🫣 ок ми е кожата днес. Нямам оплаквания, но ще следвам съветите, мерси Simple Smile

# 33
Здравейте! И аз с малко глупави въпроси да се включа. Имам отворен ретинола на La Roche, още в срок. Спрях го лятото и се чудя дали да го довърша есента, преди да започна Medik8. Между двата продукта трябва ли да изчакам някакво време? Ползвам и серума на Avene. Засъжаление нито един от двата не съм съхранявала в хладилник. Дали да не купя нови в такъв случай?

# 34
Здравейте, момичета. Аз съм на 41 г и имам бръчки по-дълбоки на челото и гневна бръчка. Наскоро козметичка ми сподели, че мога да ползвам третиноид 0.025%, но само купен от Турция, защото друг нямало да бъде толкова ефективен. Може ли снимка и отзиви ако някой е ползвал и може ли да се купи турския третиноид и от БГ?

# 35
  • Бургас
Така изглежда:
https://acnelyse.com/product/acnelyse-cream-0-025-tretinoin-3-packs/

Има различни концентрации.
В Турция струва около 20 лв.

Може да се намери и в България, на двойно по-висока цена.

Аз го ползвам, минах на него след гръцкия Аирол, ползвам по-високата концентрация - 0.05%.

Търпение трябва и дългосрочност при употребата.
За много дълбоки бръчки едва ли ще помогне, но за цялостния вид на кожата - да.

# 36
Така изглежда:
https://acnelyse.com/product/acnelyse-cream-0-025-tretinoin-3-packs/

Има различни концентрации.
В Турция струва около 20 лв.

Може да се намери и в България, на двойно по-висока цена.

Аз го ползвам, минах на него след гръцкия Аирол, ползвам по-високата концентрация - 0.05%.

Търпение трябва и дългосрочност при употребата.
За много дълбоки бръчки едва ли ще помогне, но за цялостния вид на кожата - да.
Аз го снимах този на козметичката, защото попаднах на него в нета, но тя отговори "салон, само този не". Каза чист третиноид.

# 37
Третиноин се казва, не третиноид.
И няма чист и мръсен.
Какво значи чист?

# 38
Третиноин се казва, не третиноид.
И няма чист и мръсен.
Какво значи чист?
Така е, права сте. Третиноин се казва. Каза, да не е този в розовата опаковка. А да е "tretinoin". Понеже не намирам как трябва да изглежда опаковката, затова се обръщам към онези дами, които са си го пазарували от Турция за помощ.

# 39
Ами това в розовата опаковка е точно “tretinoin”.

# 40
Ами това в розовата опаковка е точно “tretinoin”.
Съдържа го като активна съставка.

# 41
Нали търсите концентрация 0.025% - в Турция се продава само този розовия в такъв процент.

# 42
  • Бургас
Този, който съм посочила, е чист третиноин, а не "нещо" с активна съставка третиноин.
Това е лекарство, не козметика. Всичко в посочената концентрация има един и същ ефект, независимо от коя държава се купува и къде се произвежда.
Прочетете първия пост на темата.
И пратете поздрави на козметичката.

https://www.ilacabak.com/acnelyse-0-025-krem-20-g-23339

# 43
  • София
Аз ползвам този от Турция. Снимката не е моя

# 44
  • Пловдив
Tretin от Турция няма 0,025%, а само Акнелиз (розовия).

Общи условия

Активация на акаунт