Третиноин /Ретин-А/, Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди -Тема 14

• 8 761
  • 126
  •   3
Отговори
# 45
Здравейте, момичета. Аз съм на 41 г и имам бръчки по-дълбоки на челото и гневна бръчка. Наскоро козметичка ми сподели, че мога да ползвам третиноид 0.025%, но само купен от Турция, защото друг нямало да бъде толкова ефективен. Може ли снимка и отзиви ако някой е ползвал и може ли да се купи турския третиноид и от БГ?
Ползвам Акнелиз от три- четири години, този, за който ви писаха и другите, с бяло розовата опаковка. Не мога да кажа , че има някаква разлика в силата от другите, освен че се нанася по- лесно, текстурата е подобна на  гел- крем.Попива бързо. Досега съм го купувала от доставчици,с профили или във Фейсбук или Олх, базар. Но цената е двойна. В Турция на не туристическите места в аптеките искат рецепта, казвали са ми че е същото в Дубай.

# 46
Доколкото знам, основната съставка е една и съща. Няма логика турският да е по-ефективен от испанския или друга марка. Някои кремове са по-агресивни към кожата от други, които са по-нежни, но това зависи от формулата на козметичния продукт и другите вложени съставки.

# 47
  • Mostly in my mind
Отзиви? https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030027567
Нямам спомен да е коментиран.

# 48
  • Бургас
Добре звучат съставките, ама предпочитам да си карам с турския за 20 лв. Simple Smile

# 49
Здравейте! За първи път ще въвеждам ретинол в рутината си и се чудя от кой месец да го започна. Вие как процедирате?
Спрях се на Some by me. Концентрацията му е 0.1%. 😊
И докато разглеждах за серум, видях, че има всякакви неща с ретинол - тонери, околоочен, крем и т.н. Та в дните, когато използвате ретинол, всичко ли ви е с ретинол или само серума? Май на първо време нямам нужда от няколко ретинолни неща 😀

# 50
  • пустинята Гоби
Ако няма да се излагаш на слънце, може да започваш. Аз почнах третиноина, спирам го лятото, някои хора не го спират изобщо.

Не мисля, че има смисъл от 2-3 и т.н продукта с ретинол, един е напълно достатъчен.

# 51
Здравейте! За първи път ще въвеждам ретинол в рутината си и се чудя от кой месец да го започна. Вие как процедирате?
Спрях се на Some by me. Концентрацията му е 0.1%. 😊
И докато разглеждах за серум, видях, че има всякакви неща с ретинол - тонери, околоочен, крем и т.н. Та в дните, когато използвате ретинол, всичко ли ви е с ретинол или само серума? Май на първо време нямам нужда от няколко ретинолни неща 😀
Можете още сега да го почнете,стига да ползвате винаги слънцезащитна и да не се печете на Слънце. Серум с ретинол е напълно достатъчен в рутината.

# 52
Вие ли си го купувате или откъде?
  Майка ми ще ходи до Италия скоро, дали го предлагат свободно в аптеките все още Tretinoin same? Някой със скорошни отзиви?
Добре звучат съставките, ама предпочитам да си карам с турския за 20 лв. Simple Smile

Последна редакция: нд, 31 авг 2025, 12:47 от MDD91

# 53
  • Бургас
Аз си го купувам, когато ходя до Турция.
Засега не са ми искали рецепта, но съм редовен клиент на аптеката.
За Италия не мога да кажа.

# 54
Здравейте.

Вече стана почти една година от както почнах третиноин (първо почнах с granactive retinoid на The Ordinary, след това преминах на Акнелис 0,025%. А сега съм на Акнелис 0.05%). Кожата ми вече не се лющи, не изгаря също така, ползвам го поне 4-5 дни седмично, но аз основно го започнах с идеята да ми помогне най-вече за акнето. Но уви, продължават да ми избиват пъпки.

Тазаротен пробрах също така, но е брутално силен за мен и просто няма как да го ползвам, въпреки десетките пъти, в които си прегорих кожата и се надявах поне мааалко да свикне..

Та, чудя се дали да пробвам адапален? Ровя се из нета и срещам инфо, че за акне се води по-добър, анти-ейдж не бил на нивото на трет, но нямам проблеми в това отношение.

Отделно си ползвам азелдерм 20% азелаинова киселина и кремове с цинк и мед с идеята и те да имат някакво влияние върху акнето (на Уриаж основно).

Та, приемам всякакви съвети Simple Smile. Благодаря!

# 55
На колко сте години?
Понякога акнето не се влияе нито от лекарства, нито от други фактори като храна, стрес.
Просто трябва да го израстете.
Братовчедка ми беше със страшни кисти, правеше диети, лазери, роакутани, хомеопатия, ходи на някакъв санаториум в поморие, всичко всичко възможно измаза, изпи. Няма махане. И просто като навърши 24 всичко изчезна. Кожата й се промени.

# 56
На 28 съм.

Още от пуберските години все си имам по някоя пъпчица, но в момента са доста повече, още повече след като почнах да полагам някакви грижи за кожата си. Прави ми впечатление, че основно се появяват след като на предишната нощ съм се мазал с трет. Ако пропусна или пък ползвам азелаинова киселина вечерта (сууупер силна ми е, а знам, че е хубаво през деня да се ползва тя, а вечерта трет, но поетапно трябва подходя, че минимум 30 пъти съм се изгорил до сега, без преувеличение), няма нови пъпки. Основно се появяват на едно две места (което пък ме кара да си мисля, че трета може да издърпва из под кожата и да изкарва на повърхността, сиреч purging, но пък в нета срещам инфо, че повече от месец-два-три макс не би трябвало да продължи тоя purge), та не знам наистина какво да правя. До седмица - две роднини ще ходят до Турция, може да им поръчам да ми вземат Диферин.

# 57
  • Пловдив
Какъв тазаторен ползвате? Питам, защото аз 2-3 години бях на третиноин, като последната година бях на 0,05%, но така и не можах да го въведа всеки ден, а през ден и то със сандвич метод го нанасях.
Спрях го за 2 месеца. Преди един месец започнах да ползвам Glenmark Tazret Forte 0,1% от Емаг и за мое учудване го понасям много по-добре от Акнелиз. Нямам никакви раздразнения, а вече започнах да го ползвам през ден и то само върху тонер, не върху хидратиращ крем.
Нямам акне, аз го ползвам за антиейдж.

# 58
Differin има и в Iherb по принцип и доставят със Спиди.

# 59
Какъв тазаторен ползвате? Питам, защото аз 2-3 години бях на третиноин, като последната година бях на 0,05%, но така и не можах да го въведа всеки ден, а през ден и то със сандвич метод го нанасях.
Спрях го за 2 месеца. Преди един месец започнах да ползвам Glenmark Tazret Forte 0,1% от Емаг и за мое учудване го понасям много по-добре от Акнелиз. Нямам никакви раздразнения, а вече започнах да го ползвам през ден и то само върху тонер, не върху хидратиращ крем.
Нямам акне, аз го ползвам за антиейдж.

Как сме различни в това отношение. Именно този тазаротен си купих и аз и не мога да го ползвам повече от 2 пъти седмично, иначе ще ме прегори. А акнелис го ползвам поне 4-5 пъти в седмицата без никакви раздразнения.

Общи условия

Активация на акаунт