Третиноин /Ретин-А/, Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди -Тема 14

• 8 780
  • 126
  •   2
Отговори
# 60
Привет и от мен.
Както повечето тук, с настъпване на по-хладно време съм в чуденка какво с ретинол/ретинал да си купя.
Последно ползван crystal retinal 6 мисля, отразяваше ми се добре.
Ползвала съм аирол преди години.
Чудя се на нещо корейско (some by mi, coxrs) или нещо гръцко/турско ако намеря от къде да купя.

Нямам кой знае какви бръчки, но пък имам сериозно пигментни петна.

Ще съм много благодарна ако някой може да препоръча нещо, както и ще чета какво вие купувате и ползвате.

# 61
На мен не ми е помогнал трет за пигментни петна.

# 62
За пигментни петна СО2 лазер при дерматолог или химичен пилинг ТХО пак при дерматолог.

# 63
Привет и от мен.
Както повечето тук, с настъпване на по-хладно време съм в чуденка какво с ретинол/ретинал да си купя.
Последно ползван crystal retinal 6 мисля, отразяваше ми се добре.
Ползвала съм аирол преди години.
Чудя се на нещо корейско (some by mi, coxrs) или нещо гръцко/турско ако намеря от къде да купя.

Нямам кой знае какви бръчки, но пък имам сериозно пигментни петна.

Ще съм много благодарна ако някой може да препоръча нещо, както и ще чета какво вие купувате и ползвате.

От корейските съм ползвала - Dr.Different Vitalift-A Forte и SOSEO VINBIOME Retinal Serum. Не съм имала дискомфорт с нито едно от двете. Тези дни приключих HiCA - Retinoid Serum Hydroxypinacolone Retinoate 0.1%, също комфортен за моята кожа. Държа да отбележа обаче, че ги ползвам само с анти ейдж насоченост. Петна нямам/ слава Богу/ .

# 64
  • Варна
Здравейте . Какво ви е мнението за гръцкия Третин гел 0,05?
Докато бях в Гърция ми хрумна да си взема, но сега ме достраша при първото намазване🤣  Хидратирах хубаво с тонер  , ХК , третина , после пак ХК и запечатах с крем с пантенол и други хидратиращи съставки . Добре ли е като за начало се чудя ? И в кои зони да нанасям?
Досега съм ползвала преди време само Dr. Different VITALIFT-A , който също е с 0,05 и съм нямала реакция , но ползвах също доста плахо.

# 65
А кой ви го каза този гел?
Ако имате кисти, мажете само върху кистите.
Гной ако има, върху гнойта също.
Препоръчително е контрацептив да ползвате също - презервативи, спирала, хапчета. Би трябвало лекарят да ви е обяснил.

# 66
  • Пловдив
Здравейте . Какво ви е мнението за гръцкия Третин гел 0,05?
Докато бях в Гърция ми хрумна да си взема, но сега ме достраша при първото намазване🤣  Хидратирах хубаво с тонер  , ХК , третина , после пак ХК и запечатах с крем с пантенол и други хидратиращи съставки . Добре ли е като за начало се чудя ? И в кои зони да нанасям?
Досега съм ползвала преди време само Dr. Different VITALIFT-A , който също е с 0,05 и съм нямала реакция , но ползвах също доста плахо.

Този гел не е третиноин, изотретиноин, който се ползва за акне.
За антиейдж не става.
Dr. Different VITALIFT-A Е ретинал, което е доста по-слабо от 0,05 % третиноин. Или изотретиноин.

# 67
  • София
Здравейте, съжалявам, ако е дискутирано вече, защото пропуснах миналата тема.
Някой да е ползвал и да е доволен от този серум? Силен ли е като за “начинаещ”?
https://www.dm-drogeriemarkt.bg/skincyclopedia-antieydzh-serum-z … 801017001427.html
До сега съм ползвала нощния крем Neutrogena Retinol Boost, но така и не намерих инфо за концентрацията на ретинола в него.

# 68
Дами, колко време след въвеждане на ретинол за първи път, въведохте друг нов продукт? Купила съм си и витмаин Ц и се чудя дали да го въвеждам утре сутрин...
Ретинолът ми е 0.1% на Some by me, нанесен е за първи път в събота и нямах никаква негативна реакция днес. 😊

# 69
  • София
Скрит текст:
Здравейте.

Вече стана почти една година от както почнах третиноин (първо почнах с granactive retinoid на The Ordinary, след това преминах на Акнелис 0,025%. А сега съм на Акнелис 0.05%). Кожата ми вече не се лющи, не изгаря също така, ползвам го поне 4-5 дни седмично, но аз основно го започнах с идеята да ми помогне най-вече за акнето. Но уви, продължават да ми избиват пъпки.

Тазаротен пробрах също така, но е брутално силен за мен и просто няма как да го ползвам, въпреки десетките пъти, в които си прегорих кожата и се надявах поне мааалко да свикне..

Та, чудя се дали да пробвам адапален? Ровя се из нета и срещам инфо, че за акне се води по-добър, анти-ейдж не бил на нивото на трет, но нямам проблеми в това отношение.

Отделно си ползвам азелдерм 20% азелаинова киселина и кремове с цинк и мед с идеята и те да имат някакво влияние върху акнето (на Уриаж основно).

Та, приемам всякакви съвети Simple Smile. Благодаря!

Привет! Пробвайте Adapazit на Acnemy. Моя позната има много добър ефект в борбата с пъпките, благодарение на този продукт.

# 70
  • Mostly in my mind
Соренда, подходящ ли е за тийн?

# 71
  • София
Моят тийн лекува акнето с Епидуо (адапален с бензоил перолсид). Ефектът е страхотен, но се изисква постоянство. Маже се повече от година.

# 72
  • Mostly in my mind
Благодаря.
Не го знаех този продукт. Ще прочета за него.  Simple Smile май обаче не може без рецепта.

# 73
  • София
Моят син на 17г. го ползва от месец и половина и има добър ефект. Въведохме внимателно първите 2 седмици през 2 дни, после 2 седмици през ден и след това ежедневно вечер. Сутрин позлва азелаинова киселина и хидратация.

# 74
  • София
Благодаря.
Не го знаех този продукт. Ще прочета за него.  Simple Smile май обаче не може без рецепта.
Ами аз последните два пъти го взех без рецепта:) иначе първоначално имахме от дерматолог. Но можете да помолите о ЛЛ да ви го изпише, според мен.

Общи условия

Активация на акаунт