Третиноин /Ретин-А/, Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди -Тема 14

• 19 736
  • 268
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте! Имате ли идея от къде мога да взема испанския? Тъй като чета как е най “нежен”, а ще ми е първият и го умувам

# 241
  • София
Здравейте! Имате ли идея от къде мога да взема испанския? Тъй като чета как е най “нежен”, а ще ми е първият и го умувам
От всяка аптека в Испания, без рецепта е.

# 242
Не от всяка аптека и не е без рецепта.
Във всички държави от ЕС се изисква рецепта. Това, че сте го купили така, не значи че не трябва рецепта.
През 2024 бяха спрели производството. Имаше наличности на пазара, след това се изчерпа и нямаше дълго време.
Не съм купувала скоро от новата партида, не съм сигурна дали друга фирма го произвежда вече под същото търговско име, но моя колежка каза, че в аптеките има в момента 0.1 и 0.025.
Иначе си намерих касовата бележка от аптеката от 2024 г преди да го спрат 19.18 евро е струвал 0.1% на фирма Ferrer. Сега каква е цената?

# 243
Аз търся 0.025% и има една група в телеграм, в която продават козметика. Вчера попитах и ми казаха 85лв, друга жена продава за 44€.
Аз даже съм съгласна да си го разделя с някой, (на мен да се изстиска малко в една чашка за урина - стерилни са). Аз имам един стар, по партида е до края на 2026, но е отварян и минаха 12 месеца след отваряне, не е променил аромат или цвят и консистенция, но малко ме е шубе😬

# 244
  • София
Във всички държави от ЕС се изисква рецепта. Това, че сте го купили така, не значи че не трябва рецепта.
През 2024 бяха спрели производството. Имаше наличности на пазара, след това се изчерпа и нямаше дълго време.
Не съм купувала скоро от новата партида, не съм сигурна дали друга фирма го произвежда вече под същото търговско име, но моя колежка каза, че в аптеките има в момента 0.1 и 0.025.
Иначе си намерих касовата бележка от аптеката от 2024 г преди да го спрат 19.18 евро е струвал 0.1% на фирма Ferrer. Сега каква е цената?

Септември 2021 купих Ретиридес за първи път, март 2025 за последен, за мен и за приятелки, на мен приятелки също са ми купували, никой никога не ми е поискал рецепта. В Испания не искат такава. Последно беше 20еур.

# 245
  • Варна

Септември 2021 купих Ретиридес за първи път, март 2025 за последен, за мен и за приятелки, на мен приятелки също са ми купували, никой никога не ми е поискал рецепта. В Испания не искат такава. Последно беше 20еур.
Това, че в Испания не искат рецепта, не е съвсем вярно. През август, 2025 във Виго не успях да си купя без рецепта. През октомври си взех от Билбао без рецепта. Цената беше 21 евро.

# 246
Бихте ли препоръчали хидратиращи кремове, които да използвам преди и/или след трет?
За преди трета съм ползвала Бепантен, от този със бяло синята опаковка. Другият е за бебета. Това ми препоръчаха тук в темата и съм доволна. За след ползвам хидратиращата нощна маска на Dr.Jart+, тя е с глицерин. За хидратация и възстановяване ползвам хиал.серум на The Ordinary заедно с хидрат. крем на СеРаВе за много суха кожа. Като бариерен крем той също е добър, или има и такива нелоши от аптечните марки.

# 247
Здравейте, може ли да ми препоръчате хубав ретинол/ретинал за начинаещи? Толкова различни мнения изчетох и съвсем се обърках. Колебая се между Cerave, Beauty of Joseon Retinal Serum и ретинала на Ordinary.

Последна редакция: ср, 14 яну 2026, 20:05 от Ppp17

# 248
  • Бургас
Мое лично мнение, обаче не бих си губила времето с ретинал.
Може би само ако съм около 30-те Simple Smile

# 249
  • София
В Италия може ли да купи третиноин без рецепта и какво беше търговското име на крема? Мерси много!

# 250
  • София
В Италия може ли да купи третиноин без рецепта и какво беше търговското име на крема? Мерси много!
В Италия и Франция, не мисля, че ще стане без рецепта.

Някой знае ли кой е италианския трет?

# 251
Мое лично мнение, обаче не бих си губила времето с ретинал.
Може би само ако съм около 30-те Simple Smile
Благодаря за препоръката Heart . Май към нещо по-силно ще се насоча.

# 252
Здравейте,

Нова съм в темата. Имам малко глупав въпрос - откъде се снабдявате с третиноин кремчета.
Пътувам често до Испания и съм пробвала във всяка аптека, покрай която мина и винаги ми отказват без рецепта.

# 253
  • Бургас
От Турция.

# 254
  • Варна
Италианският е tretinoina same, 0,05. Водят го с рецепта, но в туристическите градове се купува своодно.

Общи условия

Активация на акаунт