Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 43

• 25 512
  • 822
  •   2
Отговори
# 555
  • Варна
Тинтина, ясно, сега разбрах. Обаче не ми допада идеята. Много труд и пари за материяли е това и накрая няма да ми хареса резултата, особено по ъглите.

Дани, както казах, и аз имам такова точно виденовско евтино в друго жилище, подсилено с още планки и винтове. Това не елиминира риска обаче да сцепят самите дъски, или да се надуят от влага, да ги нагризе куче и т.н. Докато металът е устойчив.

Абе имам 2 седмици да реша как ще процедирам. Всяка идея ми е от полза.

# 556
  • Бургас
Тогава пускай за подаряване и взимай ново, има чудесни бюджетни решения в Юск и ИКЕА. Има и тапицирано икейско за 240 лв.

https://www.ikea.bg/products/slattum-tapitsirano-leglo/00571245/?_gl=1*mjnl37*_up*MQ..*_gs*MQ..&gclid=CjwKCAjwkvbEBhApEiwAKUz6-xLwM2OKUlszCVxWUpTYZkYdsVdhC4CciyIEdui2InvrBfwIenxq4BoCHDwQAvD_BwE&gbraid=0AAAAADD9bAmSYAjN-rzowmR1mCIcszH2F

# 557
Което и да вземеш..все е ок. Така и така няма да са вечни, до момент ще са...та което решиш.

# 558
  • Варна
Тогава пускай за подаряване и взимай ново, има чудесни бюджетни решения в Юск и ИКЕА. Има и тапицирано икейско за 240 лв.

https://www.ikea.bg/products/slattum-tapitsirano-leglo/00571245/?_gl=1*mjnl37*_up*MQ..*_gs*MQ..&gclid=CjwKCAjwkvbEBhApEiwAKUz6-xLwM2OKUlszCVxWUpTYZkYdsVdhC4CciyIEdui2InvrBfwIenxq4BoCHDwQAvD_BwE&gbraid=0AAAAADD9bAmSYAjN-rzowmR1mCIcszH2F
Точно това си купихме за квартирата в Амстердам по-миналата година. Бях го забравила. Благодаря, че ме подсети. Здраво е, лично пробвано.
Между това и металните - кое е по-красиво? На една цена са.  В случай, че решим за купим ново…

# 559
Металните не ми харесват, това което е предложила Тинтина е по-добро в пъти, макар че и него не бих взела - може да съм олд скул но както писа Дани по-горе по-добре пдч дори на Виденов да е от металните черните.
За нивата на цените и наемите - ниски наеми и високи покупни цени+ високи разходи за ремонт и поддръжка + голяма конкуренция вече ...между наемодателите по обзавеждане и интериорни решения в съчетание с голям избор за наемателите. мен лично нивото на наемите не ме удовлетворява и ми се струва ниско. Ще се качат вярно но то всичко се качва.

# 560
Вие сменяте легла, за да е комфортно на наемателите, а ние обикаляме по огледи и се нагледах на олющени табли и страници, надрани и омазани с червило бели гардероби, мръсни килими...Вярно, че има голямо търсене на апартаменти в района на НБУ, но пък не съм очаквала чак такава мърлявщина за наем от 1200- 1300 лв.

# 561
  • Бургас
Диди, тапицираното ми харесва много, но пак зависи от стила.
Метално бяло купих сега за София, ще видим как ще се държи във времето. Успокоява ме това, че калъфът се сваля и пере, а при тапицираните переш на място и може да не е съвсем сполучливо.
Железните черни не пасват на всеки стил, бялото олекотява, особено ако е малко помещението.

# 562
Мен не ме кефят металните, бих взела каквото и да е друго.

# 563
Икейското също е метално (основата с краката), с добавена тапицерия.

Винтове в ПДЧ, каквото и да е ПДЧ, при натиск (скачане, друсане), води до постепенно откъртване на цялото парче от ПДЧ-то, в което е завинтен винтът.

Металното легло го взех за лична употреба (интензивна Smirk), не за наематели. След като беше съсипано/счупено легло от масив (бук).

Икейското легло изглежда по-добре, заради тапицерията. Имам чудесен матрак с размери 90х190 см., е дължината се оказа проблем. Тези легла, които гледах с дължина 190, повечето бяха точно ПДЧ/ПДЧ сандъци и не ме устройваха. Но повечето предлагани легла бяха с дължина 200 см., а да купувам нов матрак щеше да ми излезе по-скъпо. И какво да го правя наличния матрак, който е с много добро качество и в отлично състояние?!?

# 564
  • Варна
Бисерка, все пак се целя в по-висок наем. Леглото със сигурност ще се обнови или смени.

Тинтина, като стил мисля че и тапицирано, и метално ще изглеждат ок. На снимката се вижда горе долу в какъв стил е стаята. Може би ще сменим и лампата.
Ще покажеш ли бялото, което си купила?
За метално също си мисля, че ще е по-малко рисковано да се съсипе от животно. Наематели с куче също са ми таргет, защото имат много малък избор, склонни са да плащат повече и по-рядко се местят.

# 565
Икейските стоят много по-добре от всичко показано.
Другите показани металните ми "евтинеят"
Въобще на ИКЕА и бюджетните неща, заради дизайна съвсем другa атмосфера лъха от тях

# 566
Вие сменяте легла, за да е комфортно на наемателите, а ние обикаляме по огледи и се нагледах на олющени табли и страници, надрани и омазани с червило бели гардероби, мръсни килими...Вярно, че има голямо търсене на апартаменти в района на НБУ, но пък не съм очаквала чак такава мърлявщина за наем от 1200- 1300 лв.
За двустайни или тристайни са тези наеми?

# 567
  • Бургас
Показах го, ето:
https://www.ikea.bg/products/kleppstad-leglo/00492677/

И двете ще ти паснат, но бялото се поддържа по-лесно.

# 568
Още след 10г може наемите да са 2ни. Така както преди 10 бяха наполовина на сега.
И тогава ще имаш ипотека 1500лв, а наем 2500лв.
След още 10г ще имаш ипотека 1500лв, а наем 5000лв.
А след още 10 (тоест, след общо 30) вече ще вземам наем 10,000 - само дето дотогава ще съм умрял 😀
На мен една инвестиция не ми ли носи поне 5-10% (зависи от риска), не я правя, а не 2-3% и да се надявам, че още 10-20-30 години лихвата ще все 2.5% докато инфлацията е все 10%. То ако продължи така не 10, а няколко години само още, трябва да фалира държавата, защото няма да има кой да ни купува външния дълг. Къде го дават така, лихва 2-3%, а инфлация 10. Няколко години като аномалия може, но дългосрочно не може, защото хората с пари също искат да ги защитят от инфлация (и не само чрез апартаменти) и няма все така да са доволни на лихва 2% при инфлация 10. Ще потърсят другаде да си държат капитала.

# 569
  • Варна
Показах го, ето:
https://www.ikea.bg/products/kleppstad-leglo/00492677/

И двете ще ти паснат, но бялото се поддържа по-лесно.
Аа видях го, но не разбрах, че е твоето. Сивото тапицирано икейско ми допада повече и повече ще се върже с останалите цветове в спалнята. Иначе ми харесва също.

Общи условия

Активация на акаунт