Витамин D, децата, майките, възрастните и зимата...8

• 5 850
  • 116
  •   1
Отговори
# 60
Hug Поръчах вече.

# 61
  • София
Какви показатели свързани с Вит Д, се пускаха? Тази седмица ще си правя изследвания.
Зависи от здравословното състояние, изходните нива, възраст, причината, поради която се приема, храненето и т.н.
Аз го пускам винаги с Магнезий, Калций, Натрий, Фосфор... поне 1 път в годината с т.н. железен панел/анемия - както е посочен от клин. лаборатория... цинк, мед, селен ( ако нещо калция не ми е харесал Simple Smile или да си коригирам храненето, че понякога доста ги повишавам )
От храненето (високопротеиново, от много години) напр. повишавам доста и В12, ФК ...
Ако е имало дълго време, много сериозен дефицит на вит. Д, може да се пусне с 1,25ОН вит.Д ... или се страда от тежка форма на остеопороза напр.
ПКК пускам винаги, когато правя някакви изследвания ...или ПКК + ДКК

# 62
Паратхормон може да се пусне също.

# 63
denis, когато не ям достатъчно месо, напр. вечерям нещо по-леко, сутринта имам главоболие, а понякога още през нощта. Не гладувам, а тялото ми веднага реагира на липсата на протеини.

# 64
  • София
denis, когато не ям достатъчно месо, напр. вечерям нещо по-леко, сутринта имам главоболие, а понякога още през нощта. Не гладувам, а тялото ми веднага реагира на липсата на протеини.
Консултирай се с лекар. ... и сподели каква е причината, моля.

# 65
Казва, че ми пада захарта. Като хапна, ми минава.

Последна редакция: нд, 07 сеп 2025, 19:17 от Kawsay

# 66
  • София
Казва, че ми пада захарта. Като хапна, ми минава.
Направи тест за ИР и ако имаш, трябва да я контролираш... чрез храненето, с добавки, медикамент... спорт...
КЗ трябва да се поддържа стабилна  ( не трябва нито рязко и много да се повишава, нито да пада, да отиваш в хипогликемия. Главоболието е само един от симптомите, а има и много по-неприятни... ако не вземеш своевременно мерки за нея)

# 67
Миналата година помолих ендокриноложката да вляза в болницата за пълни изследвания. Казаха ми, че съм на ръба, но нямам ИР. Седна до мен при изписването и каза: промяна в начина на живот.

# 68
  • София
Изместваме темата и я превръщаме с Спамо-чат, което е забранено Simple Smile
Темата е за вит. Д

# 69
  • Plovdiv, Bulgaria
Здравейте,
това е резултата на синът ми, който скоро ще направо 10г., дали може да ме насочите към кой препарат да се насоча, за да вдигнем вит.Д? Аз приемам на now foods 5000IU, но за него не съм сигурна какво мога да му взема като доза.

Витамин D total (25-OH Витамин D)   ↓   38.87   nmol/l   50.00 - 120.00

# 70
Здравейте, имам голям дефицит на витамин Д, спрея с вит. Д3 .и К2 ли използвахте и кое е по-добро от него и ойлесенс?

# 71
Кой бихте препоръчали за още по-ниски стойности?

# 72
С кои спрейчета? С К2 или чист Д3?

# 73
Здравейте, искам да за попитам дъщеря ми на 4г. 9м. й пуснах изследване за вит. Д и резултата беше 17.27 ng/ml , при референтни стойности в лаборатрия Синево:
Липса:< 10 ng/mL
Недостатъчност: 10-30 ng/mL
Достатъчност: 30-100 ng/mL
Токсичност: >100 ng/mL
Как бихте ме посъветвали да започна и с кои продукти ?

Последна редакция: чт, 25 сеп 2025, 15:32 от MariqR

# 74
Вигантол, 6 капки. Така бих започнала аз за дете на тази възраст.

Общи условия

Активация на акаунт