Кървене в първия триместър

• 414
  • 3
  •   1
Отговори
Момчета, здравейте! Пиша тук с желание да си споделя с изстрадали вече жени. Бременна съм в 9+5 гестационна седмица. От самото начало на бременността имах кафяво зацапване. Гледаха ме. Отлепване нямаше, но ми дадоха Утрогестан 2х2 вагинално, Алеракт и фолиева киселина. Зацапването спря за 2 седмици. В 8 + седмица, пак се появи. Пак ме гледаха, пак нямаше отлепване. Ембриона си е добре и отговаря на възрастта си. 4 дни по- късно прокървих силно с кръв, приличаща на менструална. Напълних 1 дамска превръзка. В спешното ме гледаха двама доктори и не намираха отлепване, но имало хематом. Настаниха ме в болницата, 3х2 Утрогестан, нош па и т.н. Кръвта бързо се съсири и стана тъмна, чак черна. Казаха, добре е. 2 последващи прегледа и нищо като отлепване не се вижда. Казаха да си почивам, но да не се залежавам. Честно, страх ме е, че това ще се повтори. Имали ли сте подобни случки и за колко време се възстановихте?

# 1
  • София/Севлиево
Имах да,до края на първия триместър.Но при мен освен хематом,имаше отлепяне на сакчето и много лош(почти липсващ ) кръвоток към бебето.Имах терапия назначена от лекар и почти изцяло лежащ режим.

# 2
  • Варна
И аз имах отлепване на сакчето.
Според мен щом има хематом, значи е имало отлепване. Всъщност хематомчето е това, което остава на мястото на отлепването, защото то е вид раничка която зараства. Не съм напълно сигурна, но мисля че така ми беше обяснила докторката. Аз ходих на няколко тогава.
Аз също имах назначена терапия и лежане основно. Не помня вече колко, но излизах само за преглед.

# 3
Пиша за да знаете, че кървенето особено в ранна бременност не е супер рядко и не значи задължително нещо фатално. След като се случи с мен разпитах приятелки и се оказа, че още три са имали и са родили здрави деца. Задължителна е консултация с доктор разбира се, но няма нужда от стреса, който аз лично преживях.

Имах кървене в 6 г.с. още преди да чуем пулса на бебето. Приеха ме за задържане няколко дни, повече вероятно заради моето притеснение, защото нямаше отлепяне. Приемах конски дози утрогестан и но-шпа. Кървенето продължи по-малко от денонощие, но после имах кафяво зацапване повече от месец, което се усилваше при движение и затова повече лежах. След като мина нямах никакъв проблем до края на бременността и сега си гушкам бебчето.

Общи условия

Активация на акаунт