За живота може би

• 627
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте,
Аз съм в тийнейджърска възраст. Не знам за напред в живота какво ще ми се случи.
В момента свиря в група, имам разни други хобита, обичам модата, да снимам и да се забавлявам.
Но също имам и тежки моменти. Както всеки един човек всъщност има.
Например понякога когато се сетя за някакъв предишен период от живота си. Запознала съм се с някого или ми е било забавно, всякакви такива готини моменти, после много ми домъчнява, че са минали. Че времето причинява раздели. Раздели, за които често не съм готова. И не говоря за гаджета. А за периоди.
Често музиката ме връща в тях. И това е нещото, което обичам да правя.
Не съм депресивен тип. Но се страхувам какво ще се случи в бъдеще. Имам чувството, че бъдещето носи още раздели.
Да, разбирам, че на рационално ниво това може да е хубаво, защото има и хубави сбогувания. Но отново боли понякога.
И да, звуча объркано сигурно.
Но просто би ми било полезно да изкажат вашето мнение по темата.
Дали ви се е случвало и как сте го преодоляли

Последна редакция: вт, 22 юли 2025, 23:04 от Gabka:)

# 1
Всяка загуба в живота отваря място за нещо по-добро. И това ще отмине.

# 2
Зависи за какво става дума. Ако е за смъртта тя е част от живота и ни се налага да се съобразяваме с това. Разделите заради смъртта са трудни и болезнени но е част от порастването да ги приемем.
Ако говорим за други раздели то тогава гледам така: появили са се хора, важните за мен са останали. Животът отсява истинските приятели. А също и всяко начало има и край. Понякога връзките се изчерпват или пък вървим с различно темпо и в различни посоки. Това не е непременно лошо.

# 3
Естествено е бъдещето да носи раздели. С някои хора живеете на различни места, или самите вие ставате прекалено различни, или срещате други хора и те изместват предишните приятелства.
Не е нещо, за което да се измъчваш предварително, даже и ако става дума за естествения край на нещата. Живей си живота и му се радвай, всяко нещо ще дойде и ще отмине с времето си.

# 4
Здравейте,
Аз съм в тийнейджърска възраст. Не знам за напред в живота какво ще ми се случи.
В момента свиря в група, имам разни други хобита, обичам модата, да снимам и да се забавлявам.
Но също имам и тежки моменти. Както всеки един човек всъщност има.
Например понякога когато се сетя за някакъв предишен период отхживата си. Запознава съм се с някого или ми е било забавно, всякакви такива готини моменти, после много ми домъчнява, че са минали. Че времето причинява раздели. Раздели, за които често не съм готова. И не говоря за гаджета. А за периоди.
Често музиката ме връща в тях. И това е нещото, което обичам да правя.
Не съм депресивен тип. Но се страхувам какво ще се случи в бъдеще. Имам чувството, че бъдещето носи още раздели.
Да, разбирам, че на рационално ниво това може да е хубаво, защото има и хубави сбогувания. Но отново боли понякога.
И да, звуча объркано сигурно.
Но просто би ми било полезно да изкажат вашето мнение по темата.
Дали ви се е случвало и как сте го преодоляли
Всяко зло е за добро. Всъщност в природата няма празно пространство. Едното празно, се запълва с друго.

# 5
И от позицията на времето имаш много по-точна оценка на събитията.
Понякога нещата не се случват точно, както си очаквала, но едва след време разбираш, че е било за добро.

Не се предавай и не падай духом.
Всичко ще е наред, дори понякога да ти се струва, че не е.

Последна редакция: ср, 23 юли 2025, 09:23 от Дидичка

# 6
  • София
Тежките моменти са част от живота и с времето се научаваш да ги преодоляваш без много драматизиране и задълбаване. Но когато си още в началото на житейския си път, всичко ти се струва много по-голямо, дълбоко и разтърсващо, защото все още нямаш други изживявания. Щом свириш в група и обичаш модата, значи си човек на изкуството. Може би си по-емоционална като темперамент и с по-изострени сетива. С времето ще осъзнаеш, че в живота има само няколко наистина много важни неща. А от моя личен опит мога да ти кажа, че ако си здрава, няма безизходна ситуация. Всичко е решимо и постижимо, само не падай духом.

# 7
Най-важното е наистина да не падаш духом. Напред. След време ще се гордееш за това, което си преминал. И че си оцелял.

# 8
  • Банско
В живота винги има много тъга, но има и много радост. Двете са винаги свързани. 
Много е важно, когато имаш тежък момент да мислиш, как ще дойде някой хубав и щастлив момент след него.
Също така ако си позитивно настроен, всичко се приема някак по-леко.

Общи условия

Активация на акаунт