Лятната почивка 2025 год.

• 1 648
  • 29
  •   1
Отговори
Интересуваме  къде предпочитате да почивате през  лятото -на море на Българското черноморие или в Гърция,а може би в някоя друга държава?Или на планина и къде е най-красивото място за отдих и релакс?Ще помоля за Вашите предложения за което ще съм благодарна на всяка една идея!От няколко години не съм ползвала почивка,тъй като  работата с която се занимавам  не ми позволяваше  и сега ми остава доста свободно време и не мога да избера.

# 1
Нашата почивка през лятото е винаги в планината. Живеем на морето и затова не избираме летните почивки да са морски.
Ние правим преходи в планината и спим на палатки и по хижите, което не е много привлекателно за някаква част от хората. В момента сме с малки деца и избираме и планинските курорти като вариант с подходящите битови условия за деца. Ако обичате планината- Банско, Боровец и Пампорово предлагат чудесни варианти за лятото. Отделно има толкова планински градчета и селца, така че вариантите са страшно много. Ако сте планинар, най-красивите местенца са на по-високото, като най ме радват гледките и чистия въздух, който в градовете вече е мираж.
За морето- в близкото бъдеще бих пробвала да отидем на почивка в Гърция/Италия.

# 2
Да,благодаря Ви за предложението!Аз също мислех да избера почивка на планина,особенно в тези поредици прекалено горещи дни,а и съм сигурна че почивката на  планина  с чистият и свеж въздух,спокойствието и тишината,далече от градският шум  ще ми се отрази зареждащо.

# 3
  • София
За море предпочитам Гърция честно казано и то Халкидики. Иначе от както децата поотраснаха лятото се опитваме да ги водим из Европа. Да се види друга култура, да се хапне вкусно и да се махнем малко от забързаното ежедневие.

# 4
Аз комбинирам море в България (имаме къща на морето) + планина + любимия ми Хисар. Морето и Хисар са задължителни, мястото на планината варира (обикновено различни части на Родопите). Това с уточнението, че живеем в чужбина по принцип и само през лятото се прибираме в БГ.

Ако имате възможност, комбинирайте море + планина или природни с културни забележителности. Аз, понеже трудно стоя на едно място, гледам при почивките да има хем природа, хем култура, хем забавления за детето.

# 5
Два пъти през лятото почиваме в Гърция, началото на юНи и септември. През лятото между морето ходим често през почивните дни на спа. Избираме близки места до местоживеенето ни- Кюстендил, Сапарева баня, Белчин баня, Хисаря. Сега ще посетим за първи път Панагюрище.

Последна редакция: ср, 23 юли 2025, 13:52 от Пролетно цвете

# 6
Все още нямаме деца и не се съобразяваме с ваканции и сезони, залагаме на кратки почивки през цялата година и комбинираме с националните празници. Обикновено правим едно море в Гърция или Турция, една планина в България и разни кратки екскурзии или СПА в България и Европа. Родното Черноморие го избягваме много старателно, след серия опити решихме, че определено не е нашето място.

# 7
Аз комбинирам море в България (имаме къща на морето) + планина + любимия ми Хисар. Морето и Хисар са задължителни, мястото на планината варира (обикновено различни части на Родопите). Това с уточнението, че живеем в чужбина по принцип и само през лятото се прибираме в БГ.

Ако имате възможност, комбинирайте море + планина или природни с културни забележителности. Аз, понеже трудно стоя на едно място, гледам при почивките да има хем природа, хем култура, хем забавления за детето.

Благодаря Ви,ще имам на предвид и Вашето предложение,заслужава си!

# 8
Аз ходя на родното Черноморие, по-затънтени места като Балчик и Ахтопол и съм много доволна. Изкарваме си страхотно. Живея в чужбина и като се прибера искам да съм в Бг.

# 9
Аз ходя на родното Черноморие, по-затънтени места като Балчик и Ахтопол и съм много доволна. Изкарваме си страхотно. Живея в чужбина и като се прибера искам да съм в Бг.

И ние така - прибираме се веднъж годишно за около месец и предпочитам да пообиколим из страната, доколкото е възможно за толкова малко време.

# 10
  • София/Севлиево
Почиваме винаги в България, лятото основно на море, понякога и на планина.Предпочитам големите градове като Бургас и Варна защото предлагат повече развлечения и разнообразие за децата,но тази година една от морските ни почивки бе Поморие и ми хареса.Преди да се роди малкия като живеехме в София често си правехме 3-дневни преходи из Витоша с преспиване в някоя хижа(качвахме се с лифта или автобуса, рядко с кола-за мен и мъжът ми си бе почивка).Харесват ми също Банско и Добринище през лятото (и зимата сме ходили,но не сме скиори и ни беше скучно), Павел Баня -там е мястото, където дори с децата успявам да си почина Като цяло има страшно много места както за почивка,така и за културен туризъм.

# 11
  • София
Предпочитам Италианското море. Любимата ми дестинация е Сицилия юни или края на септември, а иначе роднините на сина ми живеят до Бая Домиция/ Кампания. Не е топа на италианските курорти, но става. Тази пролет ме заведоха в Милано Мариттима и ми хареса много, но няма да стигна до там това лято. Може би една септемврийска Гърция ще направя и това е.

# 12
  • Стара Загора
Лятото голямата ни вакснция е на море в Гърция. Правим по-кратки до Италия и Хърватска на море, но не всяка година . По Ковид почивахме на Българското черноморие- бяхме цяло лято във Варна, но определено не го предпочитаме сега. Зимата ходим дълги уикенди на Спа, отделно почти всяка седмица на Старазагорските бани еднодневно , понеже живеем там и водата в басейните  е по-лека подходяща за деца. Родопите задължително поне два пъти в годината без значение сезона, обожаваме Родопите. Също май и ноември гледаме да отидем някъде на топло , за да удължим лятото. Из Европа по-рядко последните години , живяли сме там и сме пътували много , но като цяло вече цените навсякъде са много високи. Последните години правихме обиколки на близки Азиатски страни тогава беше по-достъпно. Не харесваме организирани екскурзии , където можем пътуваме с нашия автомобил.

# 13
Интересуваме  къде предпочитате да почивате през  лятото -на море на Българското черноморие или в Гърция,а може би в някоя друга държава?Или на планина и къде е най-красивото място за отдих и релакс?Ще помоля за Вашите предложения за което ще съм благодарна на всяка една идея!От няколко години не съм ползвала почивка,тъй като  работата с която се занимавам  не ми позволяваше  и сега ми остава доста свободно време и не мога да избера.

Бали. Малдивите.

# 14
Ако не се ходи с деца в училищна възраст, винаги съм се чудел на масовото излизане в голяма отпуска посред лято.
Аз от много години никъде не ходя лятото или инцидентно за 2-3 дни максимум.
Всичко е доста по-скъпо, ако се хваща самолет е х2 и х3, пълно е с  народ и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт