Лятната почивка 2025 год.

• 1 644
  • 29
  •   1
Отговори
# 15
Като по-млада много харесвах морето, сега предпочитам почивката да бъде на по-уединени места. Някое селце в планината, някой язовир. Търся прохлада и спокойствие. България е пълна с такива места, а и хората там ми допадат.

# 16
Като по-млада много харесвах морето, сега предпочитам почивката да бъде на по-уединени места. Някое селце в планината, някой язовир. Търся прохлада и спокойствие. България е пълна с такива места, а и хората там ми допадат.
Къде е това място с прохлада и спокойствие?

# 17
Къде е това място с прохлада и спокойствие?

Родопите - с.Косово, Лещен, Равногор, Дедево, Бойково, Лилково, Ситово, Широка лъка - все любими места, с много беседки, екопътеки, къща за гости.
От предбалкана също си имам любими местенца - Трябва, Боженци са ми фаворит.

# 18
Благодаря! Всичко съм обиколила ,но юли и август е адски горещо и там .По -скоро май е в моя телевизор повредата ,лятото направо хибернейтвам на климатик.В момента съм трети ден на море -излизам сутрин рано и след 7  ,просто ми става лошо от това слънце и горещина. Миналата година бях в Родопите, пак ми беше горещо. Трябва ми място в гъста гора.Joy

# 19
Ние правим по две по-дълги морски почивки в средата на юни и началото на септември, предпочитаме Ситония. В пика на лятото отскачаме уикендите до Велинград. И все пак, най-доброто решение, което взехме, беше едно пътуване из Скандинавите през миналото лято. Е, надишахме се на въздух и се нарадвахме на прохлада.

# 20
Интересуваме  къде предпочитате да почивате през  лятото -на море на Българското черноморие или в Гърция,а може би в някоя друга държава?Или на планина и къде е най-красивото място за отдих и релакс?Ще помоля за Вашите предложения за което ще съм благодарна на всяка една идея!От няколко години не съм ползвала почивка,тъй като  работата с която се занимавам  не ми позволяваше  и сега ми остава доста свободно време и не мога да избера.

Бали. Малдивите.

Ехххх,имам мечти и за там,ноооо за сега възможностите ми са ограничени!

# 21
Аз много обичам и планината. За нищо не заменям очарованието на Родопите

# 22
Ако търсите почивка на хладно място, бих препоръчала Копривщица, Велинград, Вършец, Пампорово. В момента, ако трябва да ходя на море, бих избрала някое много на север.

# 23
Ако търсите почивка на хладно място, бих препоръчала Копривщица, Велинград, Вършец, Пампорово. В момента, ако трябва да ходя на море, бих избрала някое много на север.

Копривщица е много красив град с много забележителности и прекрасно място за отдих.Преди 5 години го посетихме семейно и много ни хареса.

# 24
Като стана дума за места из България - Велики Преслав също е една (по мои наблюдения по време на посещения) непопулярна дестинация. Имам предвид, че  няма тълпи, а е красиво, въздухът е различен и определено си заслужава.

# 25
  • Някъде по Дунава
За планина - Троянски балкан. Има много къщи, комплекси, хотели с басейн и/или джакузи, възможности за разходка в планината и е сравнително близо до дома ни.
Море - Ахтопол или на север от Балчик.

# 26
За планина - Троянски балкан. Има много къщи, комплекси, хотели с басейн и/или джакузи, възможности за разходка в планината и е сравнително близо до дома ни.
Море - Ахтопол или на север от Балчик.

Троянският балкан също е едно невероятно  и предпочитано място за отдих.Преди години сме ходили там,посетихме   доста културни и исторически забележителности, Музея на  художественото занаятчийсво и изкуство (грънчарство и керамика) както и Троянският манастир,Орешака и Беклемето,които са оставили прекрасни спомени и преживявания.

# 27
В България има невероятно много възможности за почивка - и на море, и на планина. Ако авторката иска нещо конкретно, да зададе критерии, по които да мислим, иначе има да изброяваме цялата география на страната ни. Сз обикновено се позиционирам на едно място за спане и оттам обикаляме, на отиване и на връщане също гледаме какво интересно има по пътя. Например тази година тръгваме от София към Пампорово. По пътя ще разгледаме кукленския манастир, че синът ми носи името на светеца, и Широка лъка. Пет нощувки ще бъдем в Пампорово. В околността съм набелязала Снежанка с лифта, орфееви скали, приключенски парк Язовира, няколко екопътеки, едно село с ферма за елени, още един манастир и евентуално Смолян (ако остане време). После тръгваме към Хисар, а по пътя ще разгледаме Чудните мостове. Пет дни в Хисар - евентуално ще отидем до Калофер и/или Карлово. От Хисар за София мисля да минем през Копривщица. Хисар посещаваме от 13 години и наоколо всичко сме изръчкали, но не пречи да повторим и потретим.

Така че авторката да се ориентира и да пита за по-конкретни идеи, ако иска. Най-красивото място за релакс е доста относително. Обожавам планински гледки - миналата година бяхме първо в района на Огняново, после Рила. Посетихме Стобските пирамиди, Рила фън парк, Седемте рилски езера и Рилския манастир - красота, ама не е точно релакс, особено както аз съм и шофьорът. И море обичам да гледам.

Последна редакция: нд, 27 юли 2025, 18:09 от Nedinka

# 28
  • SF
Предпочитам лятна ваканция на остров. Гърция дава чудесни възможности. Може и в чужбина някъде в Европа, също ми харесва.
Обичам и планината. Сега ми предстои почивка първо на остров в Гърция, на който до сега не съм била и следващия уикенд съм в Родопите на дивотия.

# 29
В България има невероятно много възможности за почивка - и на море, и на планина. Ако авторката иска нещо конкретно, да зададе критерии, по които да мислим, иначе има да изброяваме цялата география на страната ни. Сз обикновено се позиционирам на едно място за спане и оттам обикаляме, на отиване и на връщане също гледаме какво интересно има по пътя. Например тази година тръгваме от София към Пампорово. По пътя ще разгледаме кукленския манастир, че синът ми носи името на светеца, и Широка лъка. Пет нощувки ще бъдем в Пампорово. В околността съм набелязала Снежанка с лифта, орфееви скали, приключенски парк Язовира, няколко екопътеки, едно село с ферма за елени, още един манастир и евентуално Смолян (ако остане време). После тръгваме към Хисар, а по пътя ще разгледаме Чудните мостове. Пет дни в Хисар - евентуално ще отидем до Калофер и/или Карлово. От Хисар за София мисля да минем през Копривщица. Хисар посещаваме от 13 години и наоколо всичко сме изръчкали, но не пречи да повторим и потретим.

Така че авторката да се ориентира и да пита за по-конкретни идеи, ако иска. Най-красивото място за релакс е доста относително. Обожавам планински гледки - миналата година бяхме първо в района на Огняново, после Рила. Посетихме Стобските пирамиди, Рила фън парк, Седемте рилски езера и Рилския манастир - красота, ама не е точно релакс, особено както аз съм и шофьорът. И море обичам да гледам.

Идеята ми е свързана точно с това ориентировачно да събера всяко едно предположение и по този начин да избера най-добрите  дестинации и места,които не съм посещавала.А от тези предложения,вече горе-долу се очертава все пак доста интересни места.Благодаря и на Вас за предложенията!

Общи условия

Активация на акаунт