Пъзели 70

• 21 287
  • 734
  •   1
Отговори
# 600
  • София, България
Гледам някакви супер готини коледни картинки от Тему се развяват по групите, вие купували ли сте? Дайте някой линк ако случайно имате под ръка.

# 601
  • София
Имам, имам, ама пише " за майстори" и се отказах да поръчвам Grinning Има още много.

https://www.temu.com/bg/500pcs-a2-large-size-56x40cm-wood … 759102_94v3l9375j

https://www.temu.com/bg/1%D0%B1%D1%80-%D1%86%D0%B2%D0%B5%D1%82%D … 126004_3l2scb1dr7

# 602
  • София, България
Ще поръчам нещо и ще го пробваме, че имам да поръчвам кош за дрехи.

# 603
  • София
Аз от Тему вземам само дървени, хартиени съм много капризна. В някакъв момент ми попадна един пъзел Флорика на 8-9 редене и картинката освен че беше замазана беше и олющен.

# 604
Поднових реденето:

Този много ми хареса, не знам дали защото се бях затъжила за пъзели или защото изглежда някак нежен. Картините на Кинкейд по традиция ми вървят много бързо и леко.

# 605
Halloween Night
Schmidt, 1000

# 606
Финалния пъзел на двойки от световното успях да го наредя благодарение на Ади HugHeart
Много цветен и весел, но една идея по-труден от миналогодишния.

Speed Puzzling
1000 части
Ravensburger

# 607
  • София
Не мога да не се похваля, какво ми предстои Blush

# 608
  • София, България
Как се разбира, когато една картинка е генерирана с AI? Има някои, за които е очевидно, но за някои не чак толкова. Дали го пише по някакъв начин на кутията?

# 609
  • Русе
Аз съм поръчвала от Тему два пъти хартиени пъзели,6-7 бройки.За момента само един е с хубаво изображение.Всички останали са абсолютна греда.Размазано изображение, ако не са цифрите на гърба,няма нареждане -този е хубавия

Този е размазан-

И един без коментар

Към дървените нямам забележки.След седмица ще дадат още три от друг продавач,ще видя как са и ще споделя.Надявам се да не са също толкова зле

# 610
Как се разбира, когато една картинка е генерирана с AI? Има някои, за които е очевидно, но за някои не чак толкова. Дали го пише по някакъв начин на кутията?

Не съм виждала да го пише някъде по кутиите в прав текст. Името на "дигиталния създадел" е изписано по същия начин, както би било изписано и на художник. Обаче докато се реди и погледнато по-отблизо няма как да не си проличи в даден момент. А и ако се Google-не името на "създателя" се вижда, че се занимава с AI генерирани изображения. Даже и някои да ги е докарал повече като истински картини, при други много си личи. Обикновено ги разпознавам кой са AI, най-вече интуитивно, по това, че изглеждат малко бездушни. Иначе хората, които са по-навътре в темата гледат по разни отличителни признаци дали е AI или не.

Поомрзънаха ми, но понякога правя изключение. Този, който създава изображенията за Cherry Pazzi (Lipinski) ги прави много забавни и бих продължила да ги редя.

# 611
Оле, Зори, това с колата е ужасно, направо не знам как си го наредила Persevere

В общи линии никой не пише на кутията, че изображението е AI. Аз го карам на усет. По-старите марки не използват AI мисля - Ravensburger, Schmidt, Gibsons, Eurographics, Jumbo, може би Educa.

За другите следя други признаци - има ли автор изображенето (ако да, кой), стилът какъв е, на килограм ли пускат нови пъзели.
По принцип има сайтове, в които можеш да пуснеш изображение и да ти каже дали е генерирано от AI, но не съм убедена в достоверността им, защото съм получавала разнопосочни резултати, а и не знам дали биха работели ако не е само изображенето, а кутията на пъзела.

Чувствам се като абсолютна бабичка, защото аха да кажа - Ееей, едно време какви пъзели имаше Joy

# 612
  • Варна
Моята сестра пак е в джаза. Вчера ми писа да ме попита искам ли подарък ето този пъзел. Ми като е подарък, искам го, как не Simple Smile Тя е в чужбина и при тях намаленията за черния петък били стабилни, видяла го на сметка и веднага се сетила за кака си и нейната мания. Не ми е писала дали го е поръчала след като потвърдих, че няма да го върна и няма да я убия, но предполагам, че да.

# 613

В общи линии никой не пише на кутията, че изображението е AI. Аз го карам на усет. По-старите марки не използват AI мисля - Ravensburger, Schmidt, Gibsons, Eurographics, Jumbo, може би Educa.

Ravensburger и Schmidt също ползват, и те загърбиха аристократичността си в името на бизнеса:) По-малко, но ползват. Аз съм редила два техни с AI:

Ето ги създателите - https://viniciuscosta.tv/; https://www.artmajeur.com/michele-farella/en

Не знам дали такова дигитално създаване се брои за чист AI, но все пак аз го броя.

Не ми харесаха за редене точно тези два пъзела Sad

Цитат
Чувствам се като абсолютна бабичка, защото аха да кажа - Ееей, едно време какви пъзели имаше

Хахахаха, ама то наистина е така. Деградират с времето. Нека и аз съм бабичка, но Шмид са свалили качеството с тези оставени ръбове по рамката, Равенсбургер и те не са като едновремешните, Магнолия пък вече имат съвсем друго изрязване, някаква неприятна сглобка с тънки парчета ми изглежда...остава и Enjoy да развалят и аз почвам с "едно време...".

Последна редакция: чт, 20 ное 2025, 14:03 от Delta_12

# 614
  • София
Еее не така де, втория ме чака.
Иначе малко са дразнещи някои АI, но като цяло, ако нещо ми хареса го взимам Joy

Общи условия

Активация на акаунт