Отговори
# 180
  • Бургас
Ох аз все не смогвам да се докопам до компа или тате все го преинсталира или бебе е нещо нервозен като днес например, направо ме подлуди. От снощи нещо е кисел, ама тя май майка му е виновна. Така се натъпках снощи с един боб, много съм проста и аз. И от тогава до сега Петър е крив, ама колкото си искаш, само хленчи и мрънкоти. Пък и не беше акал няколко дена, че пак прибегнахме до крушата. Ама нейсе добре, че му намерихме цаката на нашето неакане, че я свършихме работата и сега се поуспокои уж малко. Пък и времето като е такова смотано, направо съвсем се побърквам.
А за кръщене не е ли рано още? Или аз нещо пак не съм в час? Щото съм чувала, че се правят на годинката?! И поради тази причина не сме обмисляли къде да бъде.

Polkam добре дошла!   bouquet

# 181
Няма да кръщавам аз  Naughty. Като порастне да приеме каквато вяра иска детето. Нещо като темата за обиците дето я обсъждахме тука. Когато поиска, както поиска, живота си е неин!
Но пък аз по принцип не обичам църквата - лицемерна ми е много. Иначе съм вярваща.
Но това е дълга тема и не за тук.

Тук в Бургас още вали, та днес се видях в чудо с малкото диване! #Crazy

# 182
Аз да кажа за водата-и ние сме на АМ,давам и чиста водичка постоянно но тя плюе и не иска,въобще не пие вода по цял ден.Не мисля че е правилно да се дава подсладена вода-то няма да си утоли жаждата с подсладена вода-все едно ти да пиеш компот за да утоляваш жажда-аз лично след това пак съм жадна.
Мислим да я кръстим към септември и ние-на Троянския манастир ще е.И обеци ще и сложа.Тя ако иска да ги маха-дупката зараства без проблем.

# 183
моонлейди, тя църквата не може да е лицемерна, а хората могат. Църквата е храм, в който трябва да се служи по определен начин. Просто не си попаднала на свестен свещеник, а такива също има и ти пожелавам да попаднеш на такъв скоро. "Който търси - намира"  Naughty

# 184
  • Бургас
Айде и аз да се намеся в темата за кръщенето, само да кажа при мене как е. Аз като бебе не съм кръщавана. Решението да се кръстя беше лично мое и то когато станах на 16 г., кръстена съм в Дунава от евангелски пастор. /Според библията кръщенето е осъзнато действие, самия Исус се е кръстил едва когато е станал на 30 г. /
Когато решихме да се женим със съпруга ми искахме и в църква да ни венчаят, но попа не призна моето кръщене и така се кръстих ОТНОВО и в православна църква. Та мисълта ми беше, че съм кръстена два пъти. Първия път по желание, втория път по задължение. Кое е по правилното?!
Е ако сте си мислили, че те такова животно двойно кръщене нема ... ми има. Mr. Green
Та ми се ще да оставя избора на детето си. newsm78 ама да видим

За водата, кво да кажа  Thinking като дам на Петър каквато и да е течност различна от кърма, такива мутрички прави все едно отрова му даваш, ами плюе, тика с език шишето, а като новородено  така си я цоцкаше......  #Crazy Педи каза, че като сме изцяло на кърма нямал нужда от вода и да не се притеснявам. И аз така и правя.

# 185
Просто не си попаднала на свестен свещеник
Абсолютно споделям това мнение!
За кръщенето - ние баткото го кръстихме когато още нямаше два месеца, защото кумата трябваше да заминава за чужбина за 2 години. Сега пак така смятахме да направим, по същата причина, но пък тя се отказа да заминава и засега не бързаме.  Но и аз вече се замислям по въпроса, даже тия дни ми беше хрумнала тая идея. Може би ще го свършим другия месец. При нас кумата няма нищо общо с кума. И двамата са мои приятели, които даже не се познаваха до деня на сватбата ни.  Чудех се дали сега пък кумът да не стане кръстник, но май си клоня към кумата.
И още нещо за вярата - не смятам да ги оставям моите деца да си правят каквото искат. В смисъл, доколкото мога ще ги възпитам като православни християни.  От тук нататък си е Божа работа.  Когато пораснат се надявам да не сменят религията.
Ние днес сме много ревливи. Май коремчето е проблем. Сутринта в акото имаше нещо слузесто, а сега следобяд пък беше зеленикаво.  И много рева детето, в количката на разходка, друг пък заспива бързо, а сега се скъса да реве, прегракна чак.  То било наакано, аз пък не съм разбрала.

# 186
Благодаря ти Nikki видях, че вече и мойта  бебка е в списъка на първа страница!

За кръщането, аз със сигурност ще я кръстя . Сестра ми не беше кръстена до 12-13години
и доста често се будеше нощем неспокойна ,  след като я кръстиха всичко се оправи. Незнам
може и да е съвпадение , но аз за всеки случай..

# 187
Хм, разговорът стана малко извън бебешката тема, но искам да уточня нещо. Ники_Иванова, аз също съм кръстена на 16 г. и като теб, по мое искане, след като прочетох евангелието. Да, мисля, че е хубаво човек сам да осъзнава необходимостта да се кръсти, но пък от друга страна - когато едно малко бебе/ дете е кръстено, то е християнче повече от другото, което не е християнче...и има по-голям шанс да бъде осъзнат християнин като порасне, ако разбира се има подходящо духовно образование. Когато Исус се е кръстил, е било друго.
Цитат
/Според библията кръщенето е осъзнато действие
-не пише нищо подобно в библията. Преди св. Йоан Кръстител, не е имало кръщенета, така че затова и не са се кръщавали хората. Вярващите в Него, обаче, още тогава, когато Той пристига, са бързали да кръщават децата си, за да получат частица от Божията премъдрост и милост. Можем да говорим повече за това, ако се видим, че тук не е подходящо...

Ти не си била кръстена два пъти, обаче, защото първият път е било от евангелски  пастор. Само Православната църква получава тайнствата на Господ, за това е и доказателство фактът, че Свещеният огън слиза на Великден при Божи гроб само при православните. Така че, правилно, свещеникът (поп е нарицателно, което няма смисъл в църковните звания) те е кръстил преди да се венчаете и никой друг свещеник в православната църква не би сторил друго.  Напомням, че първом, църквата е била само една - тази, православната, затова сега й викат ПРАВОславна, а другите се създават от инакомислещи, откъснати от правата пътека на словото.

Ива_бебе, много ми се иска да запознаем наборките, ама ти май не си от София...страхотна е малката Теди!!!

Betty L. , такова ако и ние имахме няколко пъти миналия месец, плюс от време на вреве необясним рев ...едната ми док - педиатърката, ми вика - от силни колики е, пък аз се зачудих, тъй като уж й бяха минали, а ък хомеопатичката ми вика "настинало е детето", да съм й затопляла крачетата и коремчето, ама нали уж винаги така правя  newsm78 ...в крайна сметка, реших, че е от това на дупето, което се беше получило, нещо подобно на корички и люспи. Почнахме хомеопатично лечение и вече е по-добре и не ака зелено от 1 седмица - пу пу пу, де. Но пак ака нередовно, един ден да, един ден не, понякога през два-три дни, а понякога пък ака по два пъти на ден  #Crazy.

Последна редакция: ср, 11 апр 2007, 17:47 от siniger4e

# 188
amymommy добре си хапвате вие ! Grinning
А колко сте кила , че се мислите за едри ?  newsm78
pontes и аз се бях сетила за кръщявка тези дни, но не бързам. Майка му се кръщава на 29 г. като стана, пък и знам ли каква религия ще предпочете младежа като поотрасне / дето викаше една приятелка : може да иска друго от православен християнин да бъде  Wink/ . По принцип е хубаво сякаш да си се кръсти детето, още повече на някое свято място както сте го мислили - Рилския манастир  Peace
violina , да ,напред сме с материла  Wink Sunglasses по отношение на пишката, въпреки всичките забрани и мнения дето изчетох тук из форума да не се пипа от лекар преди годинка, а  да се правят редовни упражнения / забелване/, което довеждало до оправяне от само себе си .....
Всичко на всичко го водих 2 пъти до хирургичната сестра на моята педиатърка, която го дръпна веднъж и след 3-4 дни го забели докрай.
Много ме бяха наплашили, да първите няколко пиквания са зверски болки, детето пищи , та се тресе. Аз му бях намерила колая' като го гушках силно, а после отварях памперса и той се изпикаваше така.
Болката бързо отшумя, 4-5 дни пишкаше по този начин единствено ( с разтворен памперс ) през деня, а през нощта беше спокоен. Слага се марличка с реванолче на пишлето и се внимава да не залепне пак / тоест всеки ден се забелва - на къпане/
Честно казано сега съм много доволна, че предприех тази стъпка и всичко вече е зад гърба ни. Даже вчера моята педка го гледа и каза " Пишока е екстра, даже вече е готов за мацки "  Grinning Wink
Добре дошла на новата мама - polkam  welcome
Да се похвалим : днес почнахме морковено пюре да хапваме, хареса ни - даже искахме още Mr. Green Гадост голяма по моите вкусови критерии, ама нейсе...
Много не икономична тази работа с пюретата бе....! За 2 - 3 лъжички, левче - два и хоп след 48 ч в кофата.

Последна редакция: ср, 11 апр 2007, 17:57 от Magesta

# 189
 Добре дошли на новите мами polkam и galimundi  bouquet
 galimundi, за да те добави Никки в списъка, дай повече информация как се казва бебенцето ти и с какви мерки и теглилки се е родило. Ако желаеш да имате и снимка в колажа, изпрати такава на е-майла на Ники - на първа странница го има Hug
А малката Лорка е много добра в гледането на ръка  smile3501 И на Викито вече не можем да й затворим устата - много е обяснителна напоследък Wink
За кръщенето и ние още нямаме ясна концепция - на мен ми се ще да е поне на годинка детенцето, мъжът май е против да я кръщаваме изобщо, а от друга страна това лято ще кръщават племенника ми и ми се вижда подходящо да ги кръстим заедно двамата братовчеди  Thinking... така че ще видим.
Ако успея да дойда утре, ще съм с такси и със слинга - така че, ако видите някой със странен шарен вързоп - обадете се, аз съм  Peace

# 190
  • Варна
аз мисля или лятото или догодина да я кръщавам ,че не ми се иска по студеното да я заголват в катедралата  Confused
и аз и мъжа ми сме кръстени,не че сме фанатизирани, но от време на време ходя - паля свещички за здраве и за упокой. молила съм се няколко пъти за помощ,така да се каже - свише, и дали е съвпъдък или не - получавала съм въпреки че не ходя всяка неделя Thinking
а тя после ако иска да си сменя религията, пак ще я обичам  Hug
добре дошли на новите попълнения

записвам часове за гледачката  Mr. Green гледаме също на цица и на АМ  Joy

# 191
И ние мислехме Теодора да я кръщаваме на годинка, даже решихме да е на рождения ден ама попа каза, че тогава не се вдигали веселби, че било пости, та го оставихме да го мислим.
Синигерче аз съм забегнала софянка по морето, ама края на май ще си ходим в София и ми се иска да се запознаем.  smile3521
Оплаках ли се че цял ден ревем.......дори и в момента, а мен ме блъсна ужасно главоболие.  Banghead

# 192
Аз всъщност съм кръстена, и аз паля свещички и се чувствам много спокойна в църква. Дразня се от това, че вярата се превръща често в суеверие.

Вержи, пробвах и аз с ръката, Нора я разглежда като Лора, ама нищо не казва smile3505
Дано не вижда нещо лошо  newsm17

Добре дошли на новите мами polkam и galimundi

# 193
Какво да ви кажа,реве непрекъснато,страхувам се че вече съм му създала вреден навик да го носим непрекъснато на ръце.Единственото ми свободно време са 30 на минутки сутрин,след закуската му,когато се заиграва сам.По това време обикновено простирам и ми остава време да глътна едно кафе.Усещам че съм много стесирана,защото го гледам изключително сама.Съпруга ми работи  по зял ден и се връща в къщи по вечеря,когато аз съм вече тотално разбита както физически,така и (най-вече )психически за да съм способна да свърша каквато и да било къщна работа.Имаме градина в която колкото и да е полезно не го извеждам защото се къса от рев и съседите от блока непрекъснато излизат за да видят какво става,все едно че го малтретирамеСтрашно съм затормозена,има дни в които съм толкова скапана че не знам какво да правя.Човека не ще да стои сам и това е.Не се задоволява дори когато съм около него и той е в шезлонгчето си.Непрекъснато мрънка.Когато пиша тук във форума се самообвинявам за 5-тте минути  в които съм го оставила сам и плаче.Свекърва ми не се вяства никаква.Вчера я помолих след като се върне от почивката си да дойде в нас да го гледа за да свърша нещо,отговори ми какво толкова съм щяла да чистя-да не ми пукало че е разхвърляно като съм била с бебе.Иначе другите и два внука са нон стоп у тях.Тези дни вече реших да го оставя да реве и да се правя че не го чувам,но и това май не функзионира добре.
Седем килограма тежи.След като видях теглото на Ивкиният малчуган,реших че ние сме направо лека категория.
Кажете какво да го правя ,моля ви.Вие как бихте постъпили на мое място?

# 194
amymommy ...Мацка и ние сме 7 кг / имам предвид моя Георги, иначе аз съм 57 Mr. Green/.. Grinning
М-да, познато мие туй дето пишеш, ама няма как - стискаш зъби и гледаш в бъдещето !  Hug
Сама съм и аз по цял ден......  ooooh!
Плачът само ако можеш да разбереш от какво се причинява би било добре.... newsm78
Кураж  Peace
Аз да се оплача ...Жижи се опитва да кашля, напъва се един такъв и се дави направо.....Лошо. От вчера давам панадол, май трябва и сиропче да добавя.....
Стискайте ни палци да няма нищо, моля.... Sad

Общи условия

Активация на акаунт