Борба до ключ - предаване по NOVA

• 27 317
  • 417
  •   1
Отговори
# 315
  • София /Абсурдистан
И с такива съседи го продадоха за безумна цена.

# 316
Вероятно са им вдигали денонощно шум и затова е било това отмъщение. Каква отврат е състоянието на етажната площадка, ужас! Поне да са я пребоядисали или поне измили мизерията по стените и архаичният асансьор. На тази площадка новата, скъпа входна врата стои като на свинче звънче.

Последна редакция: нд, 10 май 2026, 10:36 от Fatalina

# 317
Мъжът на Елена се обърка, че вечер Александър Невски свети. Не, не свети, не е Царевец.

Явно и аз съм се объркала къде живея, тъй като Александър Невски е осветен вечер Simple Smile

# 318
Мъжът на Елена се обърка, че вечер Александър Невски свети. Не, не свети, не е Царевец.

Явно и аз съм се объркала къде живея, тъй като Александър Невски е осветен вечер Simple Smile

Да, факт, ама прозвуча все едно е светлинно шоу.

# 319
Харесва ми предаването и се радвам, че ще има и втори сезон. Следващите участници обаче сигурно ще бъдат много по-подготвени за безумно кратките срокове на задачите и няма да се стига до такива проблемни ситуации като сега. Още от началото единият отбор сякаш леко неглижираха нещата и оставяха всичко за последния момент, а това никога не е правилна стратегия. Тогава дадоха, че мъжът е продължил да работи и основната си работа, което ако е подължил да прави до края, си е направо самоубийствено.

Другото семейство си имаха голям коз с брата, който отхвърли доста работа и то без да тежи на бюджета. Следващите кандидати сигурно ще се подготвят с такива варианти, щом правилата го позволяват.

Колкото и дизайнът на двата апартамента да не е моето нещо, все пак ми се струва, че Елена има по-добър вкус и изпипваше всичко до най-малките детайли. Ще бъде жалко, ако не победят те, въпреки че няма да са съвсем на минус с отделните награди, които си спечелиха.

# 320
Брокерката на Home2U не спря да им дава лоши съвети през целия сезон - тя настояваше за камък на терасата, че било "луксозно", после след критиката на журито каза, че всъщност не ѝ харесва.. Беше много грозно как натискаше ръката на мъжа с фобия от мишки да бръкне в аквариума с мишки. Много лошо впечатление ми направи.

# 321
  • София /Абсурдистан
Това с мишките беше върховна тъпотия.

# 322
  • България
Тотална гавра е това с мишките, на мен ми се повръща само като ги гледам от телевизора. Нямам фобия от тях.

Заслужена победа на Елена и Мартин, антрето и балконите им се получиха страхотни и уютни. И аз не харесвам ламели, но е приятно.

Изпуснах защо Вероника и Мартин не влязоха в срока. Излишно ми е осветлението на тавана. За коридор бих сложиха осветление на нивата на очите на хората в дома. Имат достатъчно широчина за гардероб 50см с ниша за сядане вътре.

# 323
Когато дадоха интензивното движение по булеварда си помислих: кой ли ще си сложи главата в торбата с този невъобразим шум купвайки жилището. Ама и на безумна цена, и в неприветлив вход явно се е намерил купувач.  Честито на спечелилите!

# 324
Скрит текст:
Не си запазих снимките от апартамента на Инклузив, а са свалили обявата, но на мен холът на Хоум2ю ми хареса много повече, Инклузив бяха свалили много тавана и имаше панели, които не ми допаднаха. Впрочем, холът на Хоум ми изглежда, че се връзва повече с хухнята на Инклузив, щеше да е по-добре да запазят светлата нишка, а и навсякъде имаха нещо в зелен нюанс.

В помещението липсва контраст, цветовете не си отиват и се размиват един друг, столовете и ламинатът много евтинеят. Като диванът е син, може стените да са бледо жълти, столовете - снежно бели без текстил, масата в тъмно дърво, ламинатът и той тъмен.

Дават им малко време, май нямат консултант за интериора. Според мен имат нужда от поне 1 ден почивка между задачите.
Явно е въпрос на вкус, защото на мен страшно много ми харесва цветовата комбинация и липсата на контраст. 😀

# 325
Това с мишките беше върховна тъпотия.
Отвратителна подигравка с Мартин, който явно си е споделял лични неща на продукцията. Пренавитата брокерка ми стана още по-отвратителна, на нея ако и кажат да се съблече и да обиколи блока гола сигурно ще го направи за "победата". Или на чужд гръб и сто тояги са малко? Това с пяната и вратата мен лично би ме отказало да купя веднага. И като почнат с тая уникалност на апартамента, прекаляват определено. Стандартен апартамент, обзаведен не особено удачно, мебелите и пердетата вече са за пране от мръсотията по довършването. Но пък и това което показаха като предлагане в района беше майко мила. Скосяване, колони, странни прозорци, безумно усвояване на пространствата, срам за новите архитекти. Тези от соца са били доста по-добри, макар и с по-скромна квадратура.

# 326
Ама тя и квадратурата в соц. апартамените е доста по-голяма,  нормална и най-вече реална в сравнение с масовото ново строителство. Не да ми обявяват хол, кухня и спалня за тристаен апатамент, а това всъщност е двустаен или пък старата гарсионера за двустаен. Отделно, че и разпределението в повечето случаи е много по-добре обмислено от колкото в уж модерните нови жилища. Наблъскали в 20 квадрата кухня, място за хранене и холна част, често няма антре и коридор, а директно влизаш в дневият тракт и се чудеш къде по-точно да си оставиш връхните дрехи, чанта, мокрите ботуши и обувките, и като готвиш всичко се ароматизира "прекрасно". Баните са пък направо като кибритени кутийки - няма къде да се завъртеш, хеле пък ако решиш, че искаш душкабина. Квадратурата в новото строителство изобщо не отговаря на посочената в чертежите от проектите и нямам предвид общите части, те са отделно. В новото стр. обичайно плащаш и около 15 % общи части, докато в старото няма такова нещо. Другото, което лично аз съм установила и поне за мен е огромен минус, изключително миниатурните балкончета при новото строителство. На старите жилища основен проблем са им най-вече неподдържаните общи части, но разбира се това си зависи от живущите в тези блокове.

Последна редакция: нд, 10 май 2026, 14:16 от Fatalina

# 327
Брокерката е голяма селска пръчка. Не разбрах какво не им хареса на камъка на балкона, перваз като перваз.

# 328
Лелел, на какви коптори им търсят по близо половин милион евро 😱😱😱 а после колко още за ремонт трябва да се изръси човек, не ми се мисли.
Пазарът е ненормален, а за брокерите сега разбирам защо са толкова delusional - наистина трябва да си Дейвид Копърфийлд, та да продадеш тези ужасии.
Много гадно беше това с Мартин, абсолютно несъпоставима е неговата (очевидно дълбока) фобия от мишки с шегата, която те си направих с Иван. Беше ми неприятно да го гледам, та чак и детето намесиха...от Елена не очаквах да се включи в този цирк, честно, един-два пъти да се опита да го надъха, ама като вижда, че той е на път да колабира трябваше да му каже "Не всичко трябва да е на всяка цена, за мен е важно, че знам колко усилия си вложил и ми е все тая колко е крайния резултат" и толкова.
Брокерката - знаете ми мнението, вторият голям минус заедно с Ковачев в предаването.
Вероника и Миро - за мен те се предадоха още при ремонта на спалнята, просто им спихна ентусиазма, а в комбинация с допълнителните неща, които се появяваха непрекъснато при тях и кофти коментарите, просто се пуснаха по инерцията.
Съчувствам им, наистина си личи, че са адски изцедени, особено той. Имам чувството, че едва се сдържат да не си вдигнат чукалата и да зарежат всичко.
Както снощи чухме, ще се наложи да останат още, ще им отпуснат пари, за да оправят където каквато има нужда, дано поне не е под такова напрежение.
А капитанът им вчера, не знам какво да кажа, като муха без глава се луташе. Вместо да свали сакото и да запретне ръкави, той гледа като натровен. Трябваше да им помогне поне с боклука, за да могат да се фокусират върху задачата.
А за самата задача - ами, наистина беше зле при Ол Инклузив, стерилно, нехармонично, нескопосано изпълнено и без връзка с останалата част от апартамента.
Хоум2Ю се бяха постарали повече, наистина се усещаше уют. А камъкът - пак смотаната брокерка им го предложи и после пак се опита на тях да прехвърли отговорността като чу коментара на журито.
Журито беше доста адекватно този пък в коментарите си, хареса ми че не бяха твърде груби към В и М, опитаха се да им вдъхнат малко кураж.

Замислих се, че на двата отбора трябваше да им бъдат дадени еднакви (до колкото е възможно) жилища за целите на предаването. И също така "менторът" Ковачев да влиза на терен и да помага физически, а не само да ми рекламира фирми и материали.

Ако има втори сезон, дано обърнат внимание на тези неща, бих добавила и нуждата от поне два почивни дни между отделните етапи, както и забрана на капитаните да дават дизайн идеи. За това по-добре да използват Ковачев или някой от неговия екип, който да ги консултира преди да тръгнат да купуват каквото е да е било.

А, забравих за ключалката - бахти и селското изпълнение. Учудвам се, че не е имало някъде монтирана мини камера от страна на продукцията, та да изтипосат тези идиоти.

# 329
Тук много се коментират общите части, все едно ще живеете в тях. От момента, в който във входа няма боклуци, дилъри или вредители, повечето хора ще са безразлични към общи части. Минаваш за 2 пъти по 1 мин в тях на ден... За това и много се смея на новото строителство как всичко е с "луксозни общи части" и искат да ми го набутат в цената. Как пък един блок не видях с "нормални" общи части Grinning

Важно е вътре в апартамента как си го направил. И пак да кажа, не разбирам хората, които купуват (или не) заради обзавеждането. То е малка част от цената на имотите в София специално, както и на Запад. Преди 10г не беше така. Но като цяло млади хора с влизането още биха си сменили по свой вкус холни мебели, матрак... Остават само кухня и вградени шкафове или гардеробната - тях може да ги "борим" в цента, другото - реално не.

Общи условия

Активация на акаунт