На море в Турция - тема 87

• 26 806
  • 397
  •   2
Отговори
# 30
  • Beyond the Frontiers
Признавам, че не съм ги проверявала.
Винаги в началото са малко високи, като излезнат и повече варианти, коригират...

# 31
Здравейте,
Виждам, че вече тур операторите имат оферти в Анталия за Нова година. Не сме ходили по това време там. Позамислям се, та затова да попитам - Като се избира хотел, с хубаво спа и повече вътрешни басейни ли трябва да е? Някои хотели имат доплащане на празнична новогодишна програма, но други нямат. В тези другите какво се случва в новогодишната нощ, тя е както всички останали вечери ли, без програма? Тези, които сте ходили по това време и сте с деца интересно и забавно ли е? Благодаря

# 32
  • София
Най-голямата грешка е да отидеш неподготвен при ТА и да кажеш имам 2000 лв, какво ще ми предложите за тия пари? Почти винаги гризваш дървото, като ти препоръчат някой недоклатен хотел. И се получава любимата ми приказка, "хубаво е за парите, които съм дал" или другата "разочарованието от ниското качество остава много по-дълго от удовлетворението от ниската цена". Преди 2 години докато чаках за плащане в голяма ТА и на хората пред мен им препоръчваха точно по същия начин за тия пари какво предлагате, чух хотелите, в Кушадасъ бяха, а там смея да твърдя, че ги поназнайвам. Платихме при другия служител, излязах и ги изчаках, направо им казах да не правят така, добре че не бяха капарирали, а само проучваха.
Не че съм някакъв капацитет и че ходя на най-хубавите места, но поне знам за какво плащам:
1. Около година преди датата, на която искам да отида започвам проучване на 2-3 хотела, които са набелязани от мнения, гледане на тубата, руски сайтове, че те са същите олигофрени като нас, от тука събирам мнения, на доста хора съм досаждал на лично в сурат тефтера, тука пак на лично съм питал девойките, дебна мнения от самия хотел на хора които са били или в момента са там, питам ги на лично, отговарят ми на неадекватните питанки....общо взето всяка свободна минута през тая година гледам, чета, питам.....в тоя ред на мисли за 26-та съм без хотел, ще се оправдая с липса на време, че много работа имам.
2. Проучили сте например 3 хотела, с вашите приоритети на какво държите, плаж, анимация, пързалки за децата, вносен алкохол, манджа, период на почивката, разхождаш се с мапса из мястото, жълтио човек почти навсякъде е обикалял, транспорт, пазаруване, дондурма и кукуреч дали има наблизо и т.н. разбира се с добър рейтинг в трипадвайзър, букинг и топхотел.ру и с имената отивате в ТА през октомври предходната година или когато излязат ранните, например тая година Белпрего имат някой и друг хотел за 2026-та. В трипа под 4,0, букинга под 7,5-8,00 и в топхотелс.ру ако е под 4,0 бегаш далеко от тия хотели.
3. След плащане на капарото на избрания хотел не спирате да наглеждате тия 3-те като започне сезона, пак си гледате същите неща по точка 1. Щото може да стане някое драстично събитие, както в Дидим имаше проблем с едни Ауруми преди няколко години, може да са сменили мениджмънта и новите още да са като гърмяни зайци, такъв случай също имаше в Кушадасъ, ама там за месец влязоха в релси. Та наглеждате ги за да имате време да реагирате за смяна. Пак в тая връзка преди 3 г бях капарирал Корумар в Кушадасъ, прочетох 2-3 кофти мнения и като ми мръдна сачмата, че искам да го сменям, исках от Версо извадка от техните анкетни карти, че имаха такива, ми хората бяха любезни да ми дадат...ми топ отвсякъде. Не го смених, щях да направя поредната грешка в нелепия ми живот.
4. Моите предпочитания са да пътувам с рейс освен заради по-ниската и то не малко цена, също и с много загубеното време от кофти полети за пристигане/тръгване. Парите, които ще са ми за самолет ще ги вложа в повече дни или по-качествен хотел. Ако имате сравнително нова кола това е най-добрия вариант, ама аз с моя 15 годишен дръгел не смея. Най-обикновена гума ще спукам през нощта и какво правиме, даже вече виждам жената как върви към мене с една тръба 1/2 цол имам я в багажника. Даже имам позната, която още на тръгване на Турска територия и блокирал мотора, добре че били няколко коли, прехвърлила се, колата оставили на ремонт в някакво селце, след 4-5 дни се обадили, че е готова, айде пак с другата кола обратно да я вземе, тя дори беше в еуфория, че било излязло много евтино. НЕ БЛАГОДАРЯ, ЩЕ ПРОПУСНА.
5. Докато си чакате деня Х и си следите отзивите, паралелно си гледате за следващата година, набелязвате си, четете, гледате, ама много се чете и се гледа, всяко свободно време с това се занимавате за да няма после кво стана та не вечерааме.
6. Така правя аз, вие ако щете, ама няма да мрънкате после, досега скапана почивка нямам, дори през на бай Ковид времето си изкарахме супер. То по-скоро ние сме кофти туристи, ама това е тема на друг разговор.
Пак се увлякох в писане.

ТОЯ ПОСТ Е НАСОЧЕН КЪМ ХОРАТА КАТО МЕНЕ, ДЕТО ХОДЯТ В СРЕДЕН КЛАС ХОТЕЛИ, ЧЕ НЯМА КИНТИ ЗА ПО-ВИСОК. РОЖЕ МОЖЕ ДА ГО ПРОПУСНЕ.

# 33
  • София

ТОЯ ПОСТ Е НАСОЧЕН КЪМ ХОРАТА КАТО МЕНЕ, ДЕТО ХОДЯТ В СРЕДЕН КЛАС ХОТЕЛИ, ЧЕ НЯМА КИНТИ ЗА ПО-ВИСОК. РОЖЕ МОЖЕ ДА ГО ПРОПУСНЕ.
Валерко, напълно съм съгласен с написаното от теб.... с едно малко изключение.
Другият път като искаш да пропусна някое мнение го напиши в началото, а не в края.
Щото сега  видях, че мога да го пропусна чак след като четох, смях се, харесах го, пак четох и... така

# 34
  • София

Валерко, напълно съм съгласен с написаното от теб.... с едно малко изключение.
Другият път като искаш да пропусна някое мнение го напиши в началото, а не в края.
Щото сега  видях, че мога да го пропусна чак след като четох, смях се, харесах го, пак четох и... така

Да, прав си

# 35
Валерко, да пишеш отзиви от почивката ти за това лято, моля!

Последна редакция: пт, 01 авг 2025, 17:10 от monii

# 36
  • София
Валерко, да пишеш отзиви от повичката ти за това лято, моля!

Почти е готов....майтап Уили.
Ще пиша, ама няма да е толкова обширен, по семпло ще бъде.

# 37

Толкова семпло, като за почивка?
Wink

# 38

Що така бре.
Ще има матрЯл споко Joy

# 39
  • Варна
Здравейте, може ли да препоръчате хотел за междинна нощувка в Ескишехир?

# 40

https://maps.app.goo.gl/riyYAWMHwWLBGJ8QA

# 41
Пак съм аз. Като алтернатива на La Blanche Resort в Бодрум (миналата година бяхме там, искахме този път La Blanche Island, но заради денивелацията и други неудобства се отказахме, макар да не е много по-скъп от по-малкия си брат), ни предложиха пак в Бодрум Salmakis Resort & Spa. Само това предлагат като дата, която ме устройва. Гледах сайтове, четох мнения. На първо четене не е лош, отзивите от миналата и тази година са доста добри, за разлика от преди. Според Емералд е дори една идея по- добър от La Blanche Resort. Моля за мнение дали си заслужава да сменям хотелите. Аз съм за по-скоро "не", но вашето мнение ми е важно. Имам и други предложения за Starlight Resort Side, Marti Resort Marmaris  и Orka Lotus Beach, Marmaris. Там е малко по-сложно с датите, но не невъзможно.
Моля за съвет в избора! 🙂

# 42

Кой хотел ще посетиш това лято ми е интересно...

# 43
  • София

Кой хотел ще посетиш това лято ми е интересно...
Пак Корумар, с mitko_dvd ще поркаме бира с късоплодни краставици. Той е по-напред с материала, адресната му регистрация е там.

# 44

Yuva Butik - https://www.booking.com/hotel/tr/yuva-butik.bg.html

Общи условия

Активация на акаунт