На море в Турция - тема 87

• 33 020
  • 489
  •   2
Отговори
# 480
  • Берлин
Много полезна информация има на 1 стр. Аз действам по следния начин:
1.избирам хотел /с ровене и четене на актуални ревюта/
2.резервация - според най-ниската цена, която намеря за него /в сайта на хотела, платформи, агенции/- най-късно до 15ти ноември.
3.самолетни билети купувам пролетта или ако излезе промоция /има тема за Пегасус във форума доста полезна/.
4. Трансфер 2 месеца преди полета /ползвам Гет трансфер или Ало трансфер, а конкретно Утопия имат безплатен от-до Газипаша/
5. Чакааааааам да дойде почивката 🤣

# 481
Аз обикновено първо купувам билетите, когато организирам пътуване и след това всичко останало. Ако няма изгодни билети или пък няма полет в конкретните дни на резервацията?

# 482
  • Варна
Аз обикновено първо купувам билетите, когато организирам пътуване и след това всичко останало. Ако няма изгодни билети или пък няма полет в конкретните дни на резервацията?

Да, и аз мисля, че трябва да се започне с купуването на билетите и избора на периода на почивката. След това се прави резервация И АТАНСИОН - СИЛНО ЖЕЛАТЕЛНО Е ДА БЪДЕ С  ОТМЕНЯЕМИ ИЛИ ГЪВКАВИ ДАТИ.
Живеем във време, в което нищо не е сигурно. Без да изпадате в паника, следва да имате едно наум, че е възможно да се отмени полетът или промени датата и часът. И това ще повлече промени във всички останали параметри на пътуването. Трансфер също не е нужно отрано да се резервира, винаги може да го направите непосредствено преди пътуването.
Така че успех и и увереност, че ще се справите добре (с повече четене и информираност естествено).

# 483
За Газипаша се коментираше няколко поста напред, че полетите на Пегасус са вечерни  (от л-ще Истанбул).  Все пак да няма полет в деня на резервацията, едва ли.

При букване на хотел  застраховка "Отмяна на пътуване"  -  клаузите покриват ли отмяна на полет?   
Lolyi, за трансфер трябва да комуникирате с хотела, защото за Утопия тук се спомена, че трансфера е безплатен и организиран от хотела.

След като за пръв път отивате до Турция, защо не отидете в която и да е агенция и през тях да купите и хотела и самолетните билети до Газипаша.   Само им кажете, че искате да купят настаняването през сайта на хотела - за агенти ще е още по-голяма отстъпката със сигурност  и полета да е до л-ще Газипаша.  Би трябвало през агенция да е по- изгодно да се купи самолетен билет.
Питайте и за застраховка.
Кога изтича тая промоция, за която писа Papurche?  Да не свърши, докато се чудите?   Е, сега в събота влезте в някоя  работеща ТА - според мен и хотел и самолетен билет и застраховка ще ви предложат хората.
Би трябвало през всяка ТА да може да се купи хотелско настаняване и самолетен билет - или само самолетен билет или само хотел - кой каквото му трябва.

Да, и аз мисля, че трябва да се започне с купуването на билетите и избора на периода на почивката. След това се прави резервация И АТАНСИОН - СИЛНО ЖЕЛАТЕЛНО Е ДА БЪДЕ С  ОТМЕНЯЕМИ ИЛИ ГЪВКАВИ ДАТИ.
Живеем във време, в което нищо не е сигурно. Без да изпадате в паника, следва да имате едно наум, че е възможно да се отмени полетът или промени датата и часът. И това ще повлече промени във всички останали параметри на пътуването. Трансфер също не е нужно отрано да се резервира, винаги може да го направите непосредствено преди пътуването.
Така че успех и и увереност, че ще се справите добре (с повече четене и информираност естествено).

# 484
А от София до Газипаша има ли директен полет, някой ползвал ли е?
Май Пегасус предлагаха, ако не се лъжя.
Всъщност няма, да през Истанбул са. Е, това решава мача с Утопия конкретно. Няма да е! Прекачването не ни е опция.

Последна редакция: пт, 10 окт 2025, 16:12 от loliy

# 485
Аз ВЧЕРА кацнах в Газипаша, от трансфера човек с табелка с моето име ме чакаше, избрах индивидуален трансфер с жената, за един час бяхме в хотела, настаниха ни в 10:30 преди обяд, в градски хотел, разбира се, не Ол инклузив комплекс… в 11 часа бяхме на плажа…
Летяхме с турските авиолинии, луксозно, чисто, удобно, кацнахме в 9:30…
Има по два полета всеки ден, ще се прибираме с този в 20 часа вечерта, трансфера ни е 30 евро Simple Smile
Предната вечер вечеряхме във Варна, летяхме вечерта, малко релакс на летище Истанбул, има зони за почивка…
В момента съм на Клеопатра, пека си гз, 23 градуса, плажа е спокоен, пясъка великолепен, 12 лева два шезлонга и чадър на 1 линия, морето е бистро и спокойно, днес има петъчен пазар, брутални плодове и зеленчуци, истински, вкусни, сладки, евтини… напазарих си за една седмица с млечните…
Какво друго… не се сещам, градът е спокоен и чист, това е моето време, вечер е хладно и се спи добре, всичко е паднало като цена, ако нещо ви интересува, питайте…
Основно за тези, които почиват октомври, просто всичко е различно Simple Smile

Виждам въпроси за директен полет, не, няма как да има, летището е мъндзърко, колкото половин футболно игрище Simple Smile
Лети се до Анталия директно и после трансфера е 2-3 часа сигурно. Освен Пегасус има и Анадолуджет и Сънекспрес мисля, че така се казваха…
Възможни са покупки до 300 евро в този случай, за двама Simple Smile
Нашите билети с ТА 4 полета за двама са 640 евро. Слабост са ми тези авиолинии, не препоръка, има и по евтини…
До Италия летим по работа с Ита и Бг авиолинии, голяма мизерия Sad

Последна редакция: пт, 10 окт 2025, 16:39 от Navy

# 486
Имам отзив да пиша,но не ми стига времето.
Влизам да кажа,че в сайта на Utopia world тече изгодна промоция за догодина /към 30% < , сравнено с платформите/.

Току що проверих в Stayforlong и цената е с 200 евро по-ниска от тази в сайта на хотела.

# 487
Здравейте! Моля, някой да сподели какви нови хотели ще се откриват през 2026 година в курортите на Турция.
  От Facebook: Васко Статев 
Seaden De Mar Resort & Spa
Предстоящо откриване през 2026г
Хотелът е разположен в Kizilagac/ Сиде, на площ от 50дка, в съседство със Seaden sea world, с който съвместно ще използват новия аквапарк. Хотелът ще се състои от една основна сграда с 8 етажа и 377 стаи.
На разположение ще са: основен ресторант
    4 а-ла-карт ресторанта
    Lobby bar, Pool bar, Beach bar
    дискотека
    аквапарк за възрастни
    аквапарк за деца
    мини клуб
    дневна и вечерна анимация

и  Akra в Didim
  Beks premium в Кушадасъ
 Von в Йоздере
 Green Nature в Sarigerme
 Trendy Perge в Лара
 и може би Voyage в Kundu

# 488
Не видях дали е коментирано, че от април Sun Express пускат полети София-Измир.
SunExpress - Book cheap flights online with SunExpress https://share.google/ijQZgNU7wyKXwQSsK

Примерни цени за майски празници, с багаж

До Измир са няколко курорта - Кушадасъ, Чешме, Алачатъ...

# 489
За ваше щастие софиянци сте облагодетелствани с директни полети Simple Smile

Аз го смятах…
Висенето ми на аерогара Истанбул се компенсира с висене в Биомет до София и с по-дълъг и скъп трансфер от Анталия Simple Smile
Дори е по зле, защото аеропорта ми предлага добри удобства. И като цена се получава същото…

П.П.
Допълвам актуална информация от Алания, Клеопатра. Миналата година се стигаше до 28-30 градуса по обяд, в момента е 12:30, по данни на ДМайндера е пиков за слънчева активност, но е само 23 градуса като атмосфера. УВ индекс 6, перфектно за плаж 4500 единици витамин Д за 30 мин при моите био показатели, подухва приятно, жури по кожата и прави загар, слънцето е ниско, 46 градуса и пада бързо Simple Smile След 15 часа стоенето на плажа носи само емоционални ползи Simple Smile което пак си е яко…
Има разходки с пиратски корабчета за по 15 евро вече Simple Smile В Олудениз си струваше заради красивите острови и заливи, тук не знам дали да губя ден за това…

Последна редакция: сб, 11 окт 2025, 12:36 от Navy

Общи условия

Активация на акаунт