На море в Турция - тема 87

• 56 714
  • 736
  •   1
Отговори
# 690
Емералд с оферта за “Черен петък”.
Има ли наистина някакво намаление, как е било през годините?! Малко по-късно ще испея да разгледам Simple Smile

# 691
Правили ли сте резервации с фирма Белпрего травел.За 1 година имат полет от Варна и малко се притеснявам.Какво се случва,ако няма достатъчно записани.

# 692
  • София
Правили ли сте резервации с фирма Белпрего травел.За 1 година имат полет от Варна и малко се притеснявам.Какво се случва,ако няма достатъчно записани.
Белпрего са сериозна фирма, макар че преди 2 г. ми скъсиха живота с една тяхна неточност с полет от Пловдив, но както казва таралежа слизайки от телената четка - стават грешки. Намери във фейса Радослава Белеганска, тя е шефката, питай я на лично.

# 693
  • Beyond the Frontiers
Белпрего действат предимно с автобуси. Напоследък гледам и самолетни правят в комбинация с други.
Нормално да нямат много полети, хеле пък от Варна.

# 694
  • София
Белпрего действат предимно с автобуси. Напоследък гледам и самолетни правят в комбинация с други.
Нормално да нямат много полети, хеле пък от Варна.

Имат и самолет, преди 2 години се осраха с почивката да дъщерята с полет от Пловдив

# 695
  • Beyond the Frontiers
Valerko, имат. Със сигурност не е бил самостоятелен. Ползват на някой от големите.
Принципно няма лошо да има конкуренция.

# 696
  • София
Галактик е абсолютно права затова, че е добре да има конкуренция.Така човек има право на избор. Избор не само затова дали да пътува самостоятелно или с агенция, и ако е с агенция коя да е тя. Избор и на различни хотели, места и държави за почивка.
Мисля че отиващата си 2025 год. бе добра за мен по отношение на почивките.
Една почивка от 7 дни в Анталия, една почивка от 14 дни в Хургада и вчера са завърнахме от 12 дневната ни почивка в Абу Даби.
Общото на трите ни почивки беше, че и трите бяха в хотели във високия луксозен сегмент.
В Анталия в хотел Ethno Belek, в Хургада в хотел Steigenberger Pure Lifestyle, и в Абу Даби 4 нощувки в хотел Al Raha Beach Resort & Spa и след това още 7 нощувки в хотел Rixos Marina Abu Dhabi. Интересното е, че главният мендижър на Риксос Абу Даби е турчин, доста от готвачите са турци, включително и този който сутрин за закуска печеше бюреците и другите тестени закуски. Там всъщност ядох и най-вкусния бюрек. Правеше го фантастично, дори и прочутия Саръйерски бюрек му отстъпваше. Гюзлемето и пидетата също бяха изключителни.
И в четирите хотела почивахме по системата ол инклузив.  И мога да усетя приликите и разликите.
За съжаление най-компромисно като качество на обслужването бе в Етно Белек. Макар то да бе най-доброто което сме получавали в Турция във високия клас хотели, само в Cullinan Belek бе на същото високо ниво, то значително отстъпва на качеството на обслужването в Щайгенбергер и Риксос Абу Даби.
Докато в Анталия дори и във високия клас хотели трябва да уточняваш, че искаш оригиналната марка напитка, а не турския еквивалент, в Риксос Абу Даби такава опасност няма, защото всичкия алкохол е импортен и оригинален. И то на всички барове, дори и на басейните и плажните.
Докато в турските хотели ала карт ресторантите независимо от броя на нощувките са платени и то на цени от 30 до 50 евро на човек,  то в Steigenberger Pure Lifestyle имахме за 13 нощувки 8 безплатни ала карт ресторанти.
А в Риксос Абу Даби за 7 нощувки ти се дават три безплатни ала карт ресторанти.
Докато в Етно трбваше по няколко пъти да помолим за нещо докато ни се изпълни желанието /и то при положение, че всички сервитьори и бармани бяха обучени турци, а не от бившите съветски републики, които и хал хабер си нямат от що е това добро обслужване/, в Щайгенбергер и Риксос Абу Даби всичко се изпълняваше на секундата.
Никъде за толкова години почивки не бях виждал толкова хвърчащи сервитьори по целия 300 метров плаж както  в Риксос. Никога не чакахме повече от пет минути докато ни донесат поръчаното. И то при положение че до баровете имаше разстояние от повече от 100метра, и те нямаше как за разлика от сервитьорите около басейните да се придвижват по пясъка с кънки-
Такова бе положението и с почистването на стаите, обслужването на гест рилейшъните и останалия персонал.
С дълбоко съжаление трябва да кажа, че Турция изпреварва останалите вече като че ли само с хвърчащите нагоре цени, обратно пропорционални на снижаващото се обслужване.
А като прибавим към това и разликата в плажовете, която бе засегната в предишните постове в темата, които съвсем не са в полза на турските курорти / в Риксос Абу Даби имаш най-ситния и мек като брашно пясък и полегат абсолютно пясъчен вход в морето, истински рай за децата/ и картинката става още по безрадостна.
Следващата ни почивка ще бъде в края на март в Анталия, в Lara Barut Collection и се надявам поне малка част от заключенията ми да бъдат опровергани в положителна посока.

# 697
Галактик е абсолютно права затова, че е добре да има конкуренция.Така човек има право на избор. Избор не само затова дали да пътува самостоятелно или с агенция, и ако е с агенция коя да е тя. Избор и на различни хотели, места и държави за почивка.
Мисля че отиващата си 2025 год. бе добра за мен по отношение на почивките.
Една почивка от 7 дни в Анталия, една почивка от 14 дни в Хургада и вчера са завърнахме от 12 дневната ни почивка в Абу Даби.
Общото на трите ни почивки беше, че и трите бяха в хотели във високия луксозен сегмент.
В Анталия в хотел Ethno Belek, в Хургада в хотел Steigenberger Pure Lifestyle, и в Абу Даби 4 нощувки в хотел Al Raha Beach Resort & Spa и след това още 7 нощувки в хотел Rixos Marina Abu Dhabi. Интересното е, че главният мендижър на Риксос Абу Даби е турчин, доста от готвачите са турци, включително и този който сутрин за закуска печеше бюреците и другите тестени закуски. Там всъщност ядох и най-вкусния бюрек. Правеше го фантастично, дори и прочутия Саръйерски бюрек му отстъпваше. Гюзлемето и пидетата също бяха изключителни.
И в четирите хотела почивахме по системата ол инклузив.  И мога да усетя приликите и разликите.
За съжаление най-компромисно като качество на обслужването бе в Етно Белек. Макар то да бе най-доброто което сме получавали в Турция във високия клас хотели, само в Cullinan Belek бе на същото високо ниво, то значително отстъпва на качеството на обслужването в Щайгенбергер и Риксос Абу Даби.
Докато в Анталия дори и във високия клас хотели трябва да уточняваш, че искаш оригиналната марка напитка, а не турския еквивалент, в Риксос Абу Даби такава опасност няма, защото всичкия алкохол е импортен и оригинален. И то на всички барове, дори и на басейните и плажните.
Докато в турските хотели ала карт ресторантите независимо от броя на нощувките са платени и то на цени от 30 до 50 евро на човек,  то в Steigenberger Pure Lifestyle имахме за 13 нощувки 8 безплатни ала карт ресторанти.
А в Риксос Абу Даби за 7 нощувки ти се дават три безплатни ала карт ресторанти.
Докато в Етно трбваше по няколко пъти да помолим за нещо докато ни се изпълни желанието /и то при положение, че всички сервитьори и бармани бяха обучени турци, а не от бившите съветски републики, които и хал хабер си нямат от що е това добро обслужване/, в Щайгенбергер и Риксос Абу Даби всичко се изпълняваше на секундата.
Никъде за толкова години почивки не бях виждал толкова хвърчащи сервитьори по целия 300 метров плаж както  в Риксос. Никога не чакахме повече от пет минути докато ни донесат поръчаното. И то при положение че до баровете имаше разстояние от повече от 100метра, и те нямаше как за разлика от сервитьорите около басейните да се придвижват по пясъка с кънки-
Такова бе положението и с почистването на стаите, обслужването на гест рилейшъните и останалия персонал.
С дълбоко съжаление трябва да кажа, че Турция изпреварва останалите вече като че ли само с хвърчащите нагоре цени, обратно пропорционални на снижаващото се обслужване.
А като прибавим към това и разликата в плажовете, която бе засегната в предишните постове в темата, които съвсем не са в полза на турските курорти / в Риксос Абу Даби имаш най-ситния и мек като брашно пясък и полегат абсолютно пясъчен вход в морето, истински рай за децата/ и картинката става още по безрадостна.
Следващата ни почивка ще бъде в края на март в Анталия, в Lara Barut Collection и се надявам поне малка част от заключенията ми да бъдат опровергани в положителна посока.
Поздравления за силната травел година😃😃2026 накъде?С бебе и седмокласник съм и ни е трудно ,но се надявам 2026 да е по-добра за пътувания.

# 698
Здравейте! Чета в темата от пролетта и така и не мога да се реша. Имам притеснения за пътуване с малки деца в чужбина. Също се чудя забавляват ли се децата там като анимацията е на друг език. Изобщо бихте ли дали препоръка за хотел за начинаещи, не искам огромен комплекс, а нещо по-спокойно?

# 699
Здравейте! Чета в темата от пролетта и така и не мога да се реша. Имам притеснения за пътуване с малки деца в чужбина. Също се чудя забавляват ли се децата там като анимацията е на друг език. Изобщо бихте ли дали препоръка за хотел за начинаещи, не искам огромен комплекс, а нещо по-спокойно?
Дъщеря ми беше на 3 г., когато я заведохме за първи път в Анталия /имаме и по-голямо момче/. На 4г. обиколихме Кайро и Хургада, на 5 и 6 г., когато беше пак в Турция. От сега пита догодина къде ще ходим....Имате здравна застраховка, ако се почувствате не добре здравословно. За децата ни е рай всяка почивка.

# 700

Малкото дете беше на 8 месеца, като го заведохме за първи път в Анталия, даже проходи там на второто ни ходене. Същата година ходихме 3 пъти на море там, беше точно след Ковид и цените и условията бяха несравнимо добри. Не се съобразявахме с училище, както е сега, заради по-голямото ми дете. Цените в учебно и извън учебно време са чувствително различни. Предимството на големите комплекси е че има пространство и място за разходка и ако легловата база не е нещо космическо, не се получават струпвания на хора. Били сме и в малък комплекс, но определено по-големите ни допадат повече. Конкретно на летните почивки в Анталия рядко излизаме от комплекса. Гледаме да си почиваме максимално много.  Всяко пътуване с децата носи големи емоции, разбира се не са само положителни. Случвало се е и да се разболеят, но то и в къщи да си стоим се разболяват. Пътували сме по всякакъв възомжен начин, с чартърни програми, самоорганизирано със самолет от София, със самолет от Истанбул и с кола. За момента най-комфортно ни е с колата.

# 701
  • София
Относно анимацията, при моите деца си има значение езиковата бариера. Не сме ги оставяли в детските центрове, не са и проявявали желание, точно защото не разбират аниматорите и много от другите деца. На тази услуга според мен не разчитайте, то и без това няма много смисъл да висят в разни къщички през деня. На организирани игри ако сме наоколо се забавляват много, тази година особено попаднахме на много добра анимация, но и където не е имало, с басейни, плаж и пързалки изобщо няма кога да се скучае.

# 702
  • Варна
Здравейте! Чета в темата от пролетта и така и не мога да се реша

Забранили сте ЛС - как да ви дадем акъл без да спамим и правим реклама ??? Simple Smile

# 703
Здравейте, имам нужда от помощ. Трябва да организирам почивка в Турция на едно младо семейство с 2 дечица. Те живеят в САЩ и ще дойдат през юни до България. Искат да отделят 1 седмица за почивка в Турция. Моето семейство почива години наред в Гърция и ми е трудно да се ориентирам.
Искат да си починат, да има забавления за дечицата /на 8 и 5 години/, добър хотел с добра храна, добър интернет /таткото ще трябва да работи понякога/ Държат да пътуват със самолет.
Та ще ми е нужна вашата помощ за агенция, която предлага почивки със самолет /за препочитане от Пловдив/,
да ми препоръчате хубав хотел, кой град да избера за почивката?
Разгледах Емералд, но ми се ще да избера град и хотел с реални отзиви и препоръки.

# 704
  • Варна
Та ще ми е нужна вашата помощ за агенция, която предлага почивки със самолет /за препочитане от Пловдив/,
да ми препоръчате хубав хотел, кой град да избера за почивката?
Разгледах Емералд, но ми се ще да избера град и хотел с реални отзиви и препоръки.

БЕЛПРЕГО Е  силна в  ПЛОВДИВ

Общи условия

Активация на акаунт