Има ли шанс

• 1 017
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте.
Преместих се да живея в друго населено място и преди две години моята кума имаше проблеми със зрението -перде. Мислех, че се е оперирала , а тя от страх и до ден днешен не е. Почти не вижда нищо и с двете очи. Казах й за лазер и съвременните методи, но има детска травма от лекари и буквално трябва да я упоиш, за да я закараш на лекар. Има ли шанс за нея? Някой имал ли е опит с подобна операция? И как я е правил-с лазер или по оперативния начин?

# 1
  • София
Разбира се, че има.
Намерете препоръки и запишете час, заведете я, нека я предразположат.
Трябва и ще има добро качество на живот, само спокойствие ѝ трябва.

# 2
Това е рутинна операция. Ама това си е нейното тяло и нейно решение. Аз не бих се занимавала.

# 3
Разбира се, че има.
Намерете препоръки и запишете час, заведете я, нека я предразположат.
Трябва и ще има добро качество на живот, само спокойствие ѝ трябва.
Благодаря ви. Много ми е ценна. В живота много ме е подкрепяла и няма да я оставя. Пустият му страх ...

# 4
Свекър ми си оперира едното око от перде, не знам с лазер или не, но е близо 80-годишен и пак се оперира и възстанови изключително бързо. Сега е много доволен от операцията, вижда с оперираното око по-добре отколкото с неоперираното. Смята да прави операция и на неоперираното. Няма какво да се притеснява от лекарите и операцията, като чета какво е положението - по-зле няма да стане, а за по-добре има голям шанс! Успех!

# 5
Операцията е рутинна. Но щом не иска, ще си ходи така. Възрастните не можеш да ги убедиш.

# 6
Здравейте.
Преместих се да живея в друго населено място и преди две години моята кума имаше проблеми със зрението -перде. Мислех, че се е оперирала , а тя от страх и до ден днешен не е. Почти не вижда нищо и с двете очи. Казах й за лазер и съвременните методи, но има детска травма от лекари и буквално трябва да я упоиш, за да я закараш на лекар. Има ли шанс за нея? Някой имал ли е опит с подобна операция? И как я е правил-с лазер или по оперативния начин?

Има шанс, ако се оперира. Ако не иска, стига се до пълна слепота, това е добре да го знае. Когато дойде това, и да иска, няма да е вече възможно.

В друга тема споменаваха и за капки, за хора, за които не е възможна подобна операция, но не знам дали имат ефект..

# 7
Ефект от капките - няма. Пиша/говоря от опит.
Щом е с т.нар. перде лазер няма да помогне. Сменя се лещата на окото. Операция е рутинна, с локална упойка. Аз съм с операции и на двете очи. От -12 и -14 сега съм с -3  и  -2,75 Д. При втората операция се притесних, учудващо за всички,  направиха ми успокойтелно и лекарката продължи да си работи.  Възстанових се бързо.
Ако е за смяна на леща - операция.
 Никакви проби с лазери, после става сложно и за опериращия и усложнения та са по-вероятни. Това след операцията колко процент зрение и с какъв диоптър ще е , е строго индивидуално. При мен едното око беше с 20% зрение преди операцията,  сега е с 70%. За такъв резултат ме подготви докторката. Отлагах във времето, но когато започна да ми пречи на работата се реших. Дядо ми беше напълно сляп от глаукома, с години не излизаше от къщи. Попитайте я дали  иска такъв живот.
Намерете клиника, доверете се на лекар и действаите докато е време.  За съгласие за операция ще питат нея.
Успех!

# 8
Би следвало да се изясни дали катарактата е единствен проблем. При някои хора тя е съчетана с глаукома и глаукомата силно е увредила очния нерв. Тогава операцията на катарактата няма да даде резултат.
Колко % е зрението и? Диабетна ретинопатия случайно има ли?

Капките квинакс даваха добри резултати и затова ги спряха. Моята майка беше доволна от тях, но зрението и беше около 80-90%. Обаче, ако е 10%?

Най-модерната и щадяща операция на катаракта не е с лазер, а с ултразвук.

Последна редакция: пн, 28 юли 2025, 00:32 от vl

Общи условия

Активация на акаунт