Любими трилъри и криминални книги

• 592
  • 5
  •   1
Отговори
Тема създадена за споделяне на любими трилъри и криминални книги.
На скоро попаднах на Крис Картър и съм изключително положително изненадана от него. Чете се на един дъх и всяка книга те държи в напрежение.

# 1
"Тайната на жълтата стая", "Аферата Грийн", "Баскервилското куче", "Произшествие във винарната", "Убийство в метрото", "Смърт край реката", "Убийството с нарцисите", Убийства в декагона", "Убийство в Ориент експрес", и др...

# 2
Много са  и няма как да ги изброя,но най-запомнящите се ,които съм прочела са :''Време да убиваш'' от Джон Гришам,''Къде са децата''  на Мери Хигинс Кларк, ''Бъди до мен''-Стивън Кинг, "Момичетата от пансиона"-Симон Сейнт Джеймс,''Кървава луна''-Сандра Браун и мн.други.

# 3
Супер тема!
Аз обожавам поредицата на Луиз Пени за инспектор Гамаш, на Ники Френч за Фрида Клайн (Понеделник - Неделя) и "Сляпа защита", както и книгите на Себастиан Фицтек - най-любима ми е "Терапията".

# 4
Браво на автора за темата!

Мои любими криминални романи са на авторите

Дона Леон с комисар Брунети,

Александра Маринина с детектив Настя Каменская,

Даниъл Силва със шпионина Габриел Алон,

Жан-Люк Баналек с комисар Дюпен,

Петрос Маркарис  с комисар Каритоу,

както и други.

Заглавията са повече от едно на автор, затова не ги изброявам.

# 5
Ооо, страхотни предложения сте дали в коментарите. От посочените само "Сляпа защита" съм чела и ми хареса. След като свърша с Картър ще добавя в списъка и посочените предложения.
Ако трябва да съм честна от началото на годината съм прочела само 15 книги, главната причина беше, че дълго не можех да се абстрахирам от "Смола" на Ане Рил. За мен някак си тази книга беше трудна за възприемане, макар че не можах да я оставя и за минута. Много далечна от моето виждане за живота и след нея имах застой в четенето, може би около месец.
Има ли книги, които сте прочели на "един дъх", но след тях  сте имали пауза в четенето? Нещо, което Ви е въздействало силно емоционално и Ви е трябвало време до започване на следващата книга. Ако да, ще ми е много интересно да споделите.

Общи условия

Активация на акаунт