Поскъпване на стоки- фрапиращи цени

• 90 188
  • 2 279
  •   1
Отговори
# 2 055
Същата работа е с фитнесите, таксите за личен треньор и фризьорите - яко нагоре.
Къде спят проверяващите? Или само ги глобяват и после не регулират цените..... ето за това мрънкахме маса народ, че ние не сме за евро, защото си се знаем колко можем и колко умеем да бъркаме по джобовете.
Честито на всички желаещи, дето са на мотото "Не е заради еврото".
Яко стягане на коланите ще пада.

Последна редакция: сб, 10 яну 2026, 09:00 от lowkeyyy

# 2 056
Сигнали пускайте. Иначе не могат да огреят навред.

# 2 057
  • SF
Не ги глобяват.
Много е трудно да регулират цените за консултации, приеми, частна тренировка, терапия, процедура. Знаете, че имаше масажисти, които взимаха 40 лева за масаж, но имаше и масажи по 150 лева, а комбинирани със сауна, разните му там шоколади и горещи камъни, може и 200 лева да станат. И сега кой ще ги спре, ако имат клиенти, готови да платят 250 евро за масаж, терапия и рехабилитация в едно? Пазарна икономика... Ако му намалеят клиентите, ще започне да прави промоции, да продава карти за 5 масажа по 200 евро и т.н. Но обикновено няма да се стигне до обедняване на масажиста. Ще го бойкотират един-двама, други трима ще му доведат нови клиенти. Лека-полека свикваме с цените им и започваме да ги приемаме.
Логиката на бизнеса е, че ако ти е луксозна услугата, тя не се прави всеки ден и не се разчита на оборот.
А и всеки масажист предпочита да вземе 200 евро от един масаж, вместо от 4.

# 2 058
Тоалетната на автогарата в Сливен е с 3 цени - 1 лев, с добавено на ръка "5", втора табела с цена "1.50 лева" и трета - с цена €0.80/1.56 лв.

# 2 059
  • SF
Simple Smile И 5 лева да е, който е на зор, ще ги прежали.

# 2 060
Тоалетната на автогарата в Сливен е с 3 цени - 1 лев, с добавено на ръка "5", втора табела с цена "1.50 лева" и трета - с цена €0.80/1.56 лв.

Това е нарушение в правомощията на КЗП..за неточно етикиране и заблуждаване на клиента. Могат да отнесат глобичка. Но си трябва сигнал.

# 2 061
Бургасбус върнаха цените на междуселищния транспорт на цените от преди 1.1.26..
Значи сигналите имат смисъл.

# 2 062
Бургасбус върнаха цените на междуселищния транспорт на цените от преди 1.1.26..
Значи сигналите имат смисъл.

Естествено, че имат.
Сего остава хората да се научат да ги подават и да си бранят правата.
Има бум на жалби към КЗП, основно за услуги и техните цени.

# 2 063
Има смисъл винаги, да.

# 2 064
  • София
Аз съм забелязала, че като спомена КЗП, не им прави впечатление. Виж, като кажа НАП, подскачат...

# 2 065
Щото само плашат гаргите някои.
То не е да кажеш. А да пуснеш реално жалба.
Знаят го това - че реално казващият няма да стигне до действие....за това не ги е страх....
Аз не казвам отдавна. Действам си направо.

# 2 066
Същата работа е с фитнесите, таксите за личен треньор и фризьорите - яко нагоре.
Къде спят проверяващите? Или само ги глобяват и после не регулират цените..... ето за това мрънкахме маса народ, че ние не сме за евро, защото си се знаем колко можем и колко умеем да бъркаме по джобовете.
Честито на всички желаещи, дето са на мотото "Не е заради еврото".
Яко стягане на коланите ще пада.

Може ли да дадеш повече информация конкретно за яко вдигнати цени при фитнеса и фризьори, защото иначе е просто внушаване...Отделно от това не са жизнено важни , та да се вторачваме в тях...А все тях давате за пример...Виж за лекарските такси е друго...Но там няма вой и КЗП, НАП....

# 2 067
"До момента Национална агенция за приходите и КЗП са проверили 80 частни паркинга в страната. В 15 от тях е установено двойно увеличение на цените. От контролните органи уточняват, че се изискват актуалните цени, както и тези преди 1 януари, а търговците разполагат с 5-дневен срок, за да обосноват поскъпването. При доказана нелоялна практика се налага глоба, започваща от 5000 лева.

От институциите съобщиха още, че вече има наказателни постановления за общо 200 000 лева."

# 2 068
  • SF
Щото само плашат гаргите някои.
То не е да кажеш. А да пуснеш реално жалба.
Знаят го това - че реално казващият няма да стигне до действие....за това не ги е страх....
Аз не казвам отдавна. Действам си направо.

Аз съм от тези, които само вдигат пушилка, нервират се, ядосват се до полуда и после ми минава с "кво се занимавам! И без това тези сигнали някъде потъват!"
Реално никога не знам къде да пиша, какво да пиша и как да го докажа.
Преди нова година правя поръчка в Нотино, като към поръчката има подарък, на който много държа - част от поръчката ми реално се дублира. И аз съм много щастлива! Получавам смс, че най късно до 3.01 трябва да си взема поръчката от магазина. На 2.01 поръчката ми е била канцелирана без никакво обяснение, съобщение и т.н. Много се ядосах, защото от магазина ми продадоха поръчката, но без подарък и съответно без доставката 3 лв.
И после се чудех на кого да пиша, какво да обяснявам... На другия ден дойде и мейл, че поръчката ми е канцелирана по мое желание, което е леко извъртяно, тъй като аз купих козметиката от магазина, защото тя вече беше канцелирана.

# 2 069
Пиши ми като имаш казус, ще дам рамо. За 5 мин.си пиша жалбите и сигналите.

Общи условия

Активация на акаунт