Поскъпване на стоки- фрапиращи цени

• 86 889
  • 2 217
  •   12
Отговори
# 2 205
Както е казал един Алеков герой -
"Имал си бол пари, дал си.."... Wink

# 2 206
И на свекървата фризьорката от 10 лева на 10 евро.

# 2 207
Някак си не мога да съчувствам на дама която редовно дава по 250 лева за фризура. Все ще се оправи някак в новата действителност, щом досега е плащала такива цифри, надали новата валута ще я събори. 

# 2 208
  • София /Абсурдистан
Моят фризьор взема по 35 лв за дамско подстригване. Салончето е квартално. Сега не знам колко е вдигнал, но последния път ми беше казал, че ще има повишение и то значително. Другата седмица ще ходя и ще видя. /едно на ръка, че това е единственият читав фризьор в района, била съм и при други и после сама се доподстригвам у нас, повече такива експерименти не/.

# 2 209
Боя и подстригване в малък град с хубава боя (със същата се боядисвах и тук, но на четворна цена) ми е 50 лв. Само подстригване, доколкото знам, е към 10 лв., каза, че няма да вдига след НГ и дори е в ущърб, защото ги е направила 5/25 евро. Питала съм защо не вдига цените преди време, каза ми, че хората щели да спрат да ходят, такъв бил манталитетът там. От дете си я посещавам - добър фризьор с опит, може би вече 20 г. съм ѝ клиент, а от 13 пътувам, за да се боядисам там. Вярно, не плаща голям наем, но все пак. Изобщо не разбирам мъжко подстригване за 50 лв.

# 2 210
  • SF
Ами при разни именити бербери, където се оформя брадата, бакенбардите, мажат се с олиа, издухване, оправят се кривини по главите, може.
Винаги е имало "по-така" места за обгрижване за разлика кварталните услуги да обере врата с машинката, без миене, без четкане, без стимуланти. 50 лева за глезотия не са много.
Обикновено дамско подстригване тип освежаване на дължините и стайлинг, без терапии, не може да се намери под 50 лева.
Ако няма да ги ползвате мъжките бербери за 50 лева, какво да ги обсъждаме. Нека ги има. Младите бойчета се забавляват да ходят там, докато имат коси. След някакви годинки вече колкото и да ги  четкат с косъм от норка, няма да го имат този ефект.

# 2 211
Много интересно как е изчислено 291% увеличение в този салон...Вземат ни за мезе за грешно вино
https://www.facebook.com/share/v/1FnRjmFa93/

# 2 212
Има читави професионални бои за около 8-9 евро (не са се вдигнали цените кой знае колко последните години на самите бои), мажеш си  корените и си вършиш нещо по вкъщи. Ако не си си запазил час трябва да чакаш седмици с израснала коса. Ама щом всичко е пълно, значи хората и време имат, и пари, поне една част де.

# 2 213
Много интересно как е изчислено 291% увеличение в този салон...Вземат ни за мезе за грешно вино
https://www.facebook.com/share/v/1FnRjmFa93/

Правилно е изчислено.
Само че 30 към 120 е 300%.

# 2 214
Има читави професионални бои за около 8-9 евро (не са се вдигнали цените кой знае колко последните години на самите бои), мажеш си  корените и си вършиш нещо по вкъщи. Ако не си си запазил час трябва да чакаш седмици с израснала коса. Ама щом всичко е пълно, значи хората и време имат, и пари, поне една част де.
Час не се запазва когато ти израснат корените, а по-рано.

# 2 215
Тя казва, че не знаят старата цена...Нещо не се връзва..Предположили, че е около 30 лв...Те така може да предполагат и , че е извършено убийство от дадения човек и да го тикнат до живот в затвора.

# 2 216
  • София
Уикенда бях на маникюр и се заговорих с фризьорката и маникюристката.
И двете с ужас споделиха, че: счетоводителката е вдигнала абонамента на салона, боите и шампоаните са с нови цени, по-високи, СОТ-а на салона се е вдигнал, водата се е вдигнала, деизнфектантите са се вдигнали, лаковете са се вдигнали, а откак въведоха да са без ТПО, всичко идва на почти двойни цени.  В ужас са, защото сметката не излиза със старите цени, а не могат да ги вдигнат заради страх от глоби. Съзнават, че като ги вдигнат, ще загубят клиенти. От друга страна, не могат и да ги оставят така, защото работят на загуба.
Та в известна степен ги разбирам чудесно, защото аз самата виждам как сумите, които оставям в магазина са нарастнали. Ясно е, че като запознат да не стигат парите, точно от тези луксове ще се спестява, за да може да не се пести от храна и отопление и недай Боже лекарства.

# 2 217
При положение, че глобите са еднократни и с нищо не ги задължават да върнат старите цени, е ясно защо почти всички вдигат цените.

Общи условия

Активация на акаунт