Нашите цветя - тема 29

• 24 738
  • 752
  •   1
Отговори
# 120
Някой отглежда ли хебе,че да помогне с малко съвети?
Днес грабнах едно мн свежо от Лидл,намалено на 50%...

# 121
Как режете хортензиите? Макрофила класическа Simple Smile показвала съм ги в цвят.
Искат подхранване за хлороза, зная. Вижда се на снимката.
Ако не ги режа сега, на пролет ще станат двойно по- високи. Една Бяла изрязах пролетта и ми беше ясно, че няма да цъфне тази година.
Иска и в земята да сложа поне едната.

# 122
  • На морето!
И на мен ми се струва, че има живот в петуниите. Полей ги, оскуби най-изсъхналото и им дай време и вода, може и да възкръснат.

# 123
  • Троян
Здравейте
Миналата седмица ми подариха драцена, мъничка е все още. Моля, дайте съвети за отглеждането й, т.к. не желая да умира. Четох за отглеждането й, но искам и вас да чуя какво ще ме посъветване. Как се полива, къде мога да я държа и всичко, което се сетите.
Благодаря Simple Smile

# 124
И на мен ми се струва, че има живот в петуниите. Полей ги, оскуби най-изсъхналото и им дай време и вода, може и да възкръснат.

Уви, вече ги изхвърлих и подготвих сандъчетата за нещо есенно. Утре ще ходя да търся.

# 125
  • Пловдив
... драцена, мъничка е все още. Моля, дайте съвети за отглеждането й, т.к. не желая да умира.
Драцената е няколко вида. Ще опиша моя опит.
Тази не обича да е на слънце.
Другата обича пряко слънце и понася гледане навън. Ако не ѝ достига светлина се издължава и криви.
Всички драцени обичат умерено поливане и държат на засушаване.
Повече инфо - тук!

# 126
  • Троян
... драцена, мъничка е все още. Моля, дайте съвети за отглеждането й, т.к. не желая да умира.
Драцената е няколко вида. Ще опиша моя опит.
Тази не обича да е на слънце.
Другата обича пряко слънце и понася гледане навън. Ако не ѝ достига светлина се издължава и криви.
Всички драцени обичат умерено поливане и държат на засушаване.
Повече инфо - тук!

Моята е като втората показана. Прилича на палма малко. Благодаря за изказаните мнение 🙂

# 127
Здравейте,

токущо ми донесоха земиокулкас. Едното стъбло има точици. Нормални ли са или до третирам с нещо?

# 128
  • София
Месечинка Виторога - да ти покажа само цимбаларията

Чудя се само дали септември да не я преместя някъде в почвата и ако не дали не в по-голяма саксия?
Тя уж сухоустойчива, но някъде, четох, че харесва влажна почва и лятото не посмях, наистина доста вода пиеше😅

# 129

Новите ми попълнения.

# 130
Здравейте,

токущо ми донесоха земиокулкас. Едното стъбло има точици. Нормални ли са или до третирам с нещо?

Скрит текст:

Да, нормално е. Стеблата стват петнисти.

# 131
Месечинка Виторога - да ти покажа само цимбаларията

Чудя се само дали септември да не я преместя някъде в почвата и ако не дали не в по-голяма саксия?
Тя уж сухоустойчива, но някъде, четох, че харесва влажна почва и лятото не посмях, наистина доста вода пиеше😅
Това незнаех,че си има име,но при мен е неумираемо.Появява се навсякъде и винаги те изненадва.

# 132
  • София
На това се надявам 😅

# 133
Привет, момичета,

някой с идея какво ѝ е на глоксинията и на теменужката?
Глоксинията беше напъпила и изведнъж цъфналите увяхнаха, а останарите пъпки умряха

Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

# 134
  • София
Май ще стане цветар от мен Grinning
Започнах пролетта с едни кактуси, купувани преди няколко години

Продължих с карамфилчета, продължават да цъфтят

До тях кашпата е с каланхое, нещо не върви, затова само част от нея Blush
Приемам предложения с какво да ги заменя, за открита тераса.
Накрая азалия, но прецъфтя и оплетох 3 броя авокадо да има нещо по-високо /ако си задържи де/ Blush

Общи условия

Активация на акаунт