Нашите цветя - тема 29

• 24 788
  • 752
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Гледай по размера да се ориентираш и кое на каква дълбочина. Но изчакай да позахлади хубаво. Ако сега са изровени според мен си ги измии, топни ги в калиев перманганат, блед за малко, изсуши ги мн хубаво и ги прибери с малко трици. В смисъл ще трябва да почакат месец два и за това... Но и другите да кажат.

# 226
Момичетааа сетих се . Някой иска ли шафранови луковици ? Разсаждаме го и останаха доста .

Снимай да ти видим луковиците . Аз мисля, че сега е добро време за засаждане , не е топло не е и студено и ще могат да се адаптират . Трябва повече да поливаш .

# 227
  • София
При нас е 32градуса на сянка, те тепърва ги пускат по магазините, не знам, миналата година чаках до 1 ноември 😄 по съвети в темата.

# 228
Аз бих помолила за луковици шафран, ако е удобно

# 229
Въпрос на избор . Аз нищо не чакам . Буча . В почвата им е най - добре .
Нормално ли е почвопокривния флокс да съхне по това време ?

# 230
  • София
Не знам, до колкото помня така писаха момичетата, за да не почнат да никнат докато е топло и после да ги пререже студа, в което има логика, но пък... Ти имаш прекрасна градина, така че явно и това не е велика пречка😅😘

# 231
Зокумът вирее във Варненско навън. Моят е посят в градината. Имам и няколко в саксии, но това е докато оформя храста. Искат много вода.
И аз бих искала луковици от шафран, но идната седмица няма да съм в България и не искам да стоят в офиса на куриера.

# 232
Моя близка гледа зокуми в гр. Рила, където може да бъде доста сурово. Тя ги гледа в саксия, мисля, че няма засаден в градината и вероятно, ги прибира вътре, когато е студено. Всички, дето откъсне (и в Гърция късахме различни цветове), ѝ се захващат, не знам как, но съм приятно удивена, защото аз понякога не мога да захвана и мушкато 🤦🏻‍♀️

Последна редакция: вт, 02 сеп 2025, 16:49 от anmasu

# 233
Това са част от грудките. Снимах целия кашон , но нищо не се виждаше, затова извадих част от тях за снимката. Сега като ги гледам и ми се струват едни и същи Grinning

Titina, за Варна става дума. Четох до сега в нета за зокума. Пише, че не обичал много вода и го хващат въшки Imp Аз съм близо до морето и доста духа тук, надявам се да му хареса мястото. Взех си и дръвче нар за ядене. Тази година ми измръзна миналогодишното което засадих. Надявам се мястото сега дето му избрах да е ок.

Бих взела и аз шафран ако остана.

# 234
Олеандрите обичат вода и слънце.

# 235
  • In transit
Реа, според мен повечето грудки са от зюмбюли, тези розово-лилавите.
Олеандърите не виреят много добре зимата на открито във Варна. Може да зависи от район до район, дали е закътано мястото от ветрове и прочие. Приятелката ми ги прибира вкъщи, защото единия и измръзна преди година. Бих ти препоръчала да ги завиеш с някакви предпазни найлони зимата, ако ще ги засаждаш директно в градината. Да свикнат и укрепнат тази зима, а за другата ще решиш какво да правиш.

# 236
Ооо, ММ вчера ги засади на вън.......доста са високи, около метър и половина.
Мислих си аз в саксии, но продавача каза, че е по добре да са навън в двора и веднага да ги засадя затова и се навих да ги взема, защото не искам да гледам цветя в саксии който да прибирам в мазата, особенно големи саксии. Мушкатата само прибирам те са ми достатъчни. От няколко години зимите тук са доста по меки ще се надявам да преживеят зимата.
С найлон е изключено да ги завивам, че кучето-диване дето гледам ще има да си играе с найлона.....

# 237
И аз бих помолила за луковици шафран, ако е удобно.

# 238
  • Карлово
С найлон е изключено да ги завивам, че кучето-диване дето гледам ще има да си играе с найлона.....
И моята препоръка е да се завият със стреч фолио зимата. Поне първата, докато се аклиматизират.

# 239
Стречфолиото не е удачен вариант за завиване,защото ще ги спари и ще загният.Има дишащи материи ,като агривело например

Общи условия

Активация на акаунт