Нашите цветя - тема 29

• 10 371
  • 340
  •   1
Отговори
# 270
  • In transit
Да ви покажа малко улична красота и да попитам как се казва това зелено влечащо растение на първите две снимки, че и Гугъл се затрудни?

# 271
  • оттам, откъдето започва България
Гугъл се е затруднил, защото е много чисто сниманото място.
Не ми прилича да е в БГ. Thinking

# 272
Влечащото е вид дихондра, много красива, но не съвсем зимоустойчива. Не е същия вид, който се сее вместо трева, тази е сребриста.

# 273
  • София
Кое по-бялото го дава дихондра(silver falls или michranta) , по-зеленото чашкодрян/евонимус

# 274
Да не е това.

# 275
  • In transit
Морковелка, на него прилича. Благодаря. Hug

Ейнджъл, имам евонимус, това беше с нежни листенца, точно показаното от Морковелка е.

Ранобудна, позна. Не е в България. В Орадя, малък град в СЗ Румъния. На границата с Унгария. Много чист и красив. Очарована съм и приятно изненадана. Heart

# 276
На мен първо ми заприлича на градинска винка, но гугъл обектива ми показа снимките на Аптенията, долното и на мен ми го разпозна като Дохондра. Много красиви са всички саксии.

# 277
Така и не разбрах за кое зелено влечащо е питането. На снимките има цъфнали дипладении -  розови, бели, те са увивни, в горната част. Синьото е плумбаго, на едната снимка виждам и батат. Има лантани, сребристата дихондра е ясна. Това с жълтозелени листа не е аптения, прилича ми на винка майор вариегата, но сякаш е по-дребнолистен сорт.  Виждам и юка на първата снимка. Затруднява ме едно със ситни червеникаво кафеникави ситни листа, има го в някои от снимките. Както и това в дясно на третата снимка - цъфнало в светло и тъмно розово и бяло - прилича ми на катарантус, на който пак казвате винка, но не съм много сигурна.

Наистина много красива украса. Вероятно и климата не е баш като нашия, за да са така красиви тези дипладении.

# 278
  • In transit
Диорела, точно за аптенията питах. Според мен е точно такова, защото листата му бяха месести, а не тънки, като на винката.

Благодаря на всички за помощта. Ще знам какво да търся пролетта, да си направя подобна кошница.

Май се поулях с пролетните грудки тази година. Blush Rolling Eyes Днес взех и едни мускари с розови лалета. Да видим къде ще ги подредя всички.

# 279
Mikkey, тая аптения е вечнозелена, може да се гледа в градина или в стая. Че даже и снимки на цъфтящи видях. Чудна е, завъди я и пускай снимки да и се радваме.
Малко ъпдейт на моите балконски китки.

# 280
  • In transit
Пипи, благодаря. Ще пообиколя уикенда няколко градински центрове. Много ти е красива градинката, прелесни са! Знаеш ли как се казват? Само хризантемите разпознах. Simple Smile

# 281
  • Mostly in my mind
Миналата седмица бяхме в Италия. Много се впечатлих от техните тераси. Много зеленина. Бих си направила подобно нещо,ако знаех как.

# 282
Пипи, благодаря. Ще пообиколя уикенда няколко градински центрове. Много ти е красива градинката, прелесни са! Знаеш ли как се казват? Само хризантемите разпознах. Simple Smile

Тая година освен на познатите ми и любими хризантеми, заложих и на абсолютно непознати китки. Ето, снимала съм етикетите.

Пак някакъв вид хризантема, но листата и са по- гладки, не мъхести. И цвета е различен от този на традиционната хризантема.

Тези са ми любими за комбинация с други есенни.

# 283
  • София
Mikkey, от къде са оранжевеещите луковици?

# 284
  • In transit
Higher-up, всички са от Лидл. Тези комплекти в жълто и оранжево ги бяха пуснали преди 3-4 седмици, даже ги коментирахме тук. Вчера гледах в нашия филиал, че се мяркаха и от тези комплекти, така, че имаш шанс да потърсиш, особено ако имате няколко филиала. Има и някакви други подобни комплекти с много цветя, но бяха по-скъпи.

Пипи, благодаря. Това сибирското прилича на облепиха, после ще разгледам подробно етикетите. Калуна и аз си взех в червено, мислех да я добавя към есенната ми кошница, но не остана място. Нямам много сполучлив опит с отглеждането и, предната зима я уморих бързо, но наистина е атрактивна.

Това е новата ми композиция, има няколко цъфтящи цветя, надявам се скоро да цъфнат и пак ще я снимам. Сложих на място на петуниите, които оплешивяха и станаха дребни.

Лолита, лесно. Трябват ти многогодишни растения и поливно. И аз винаги зяпам и снимам терасите в Италия. Много харесвам и градини на покрива. Heart

Което ме подсети да ви покажа каква градина имах, като гледка от прозореца на един хотел. Heart Eyes

Имаше различни билки и лавандула.

Общи условия

Активация на акаунт