Нашите цветя - тема 29

• 9 881
  • 331
  •   1
Отговори
# 105
Аптенията директно в пръст, във вода ще изгние

# 106
След едноседмичната ни отпуска, намерих прелестните си петунии ето така. Слагам ги в скрит текст, щото не са за гледане.

Скрит текст:

Мъжа ми, като един виден оптимист, вика - ще живнат.
Ще живнат на кукуво лято.
Сега се чудя какви есенни комбинации да направя в сандъчетата, че ме ловят нервите, като ги гледам празни.

# 107
  • София
Ох, и на мен това лято много цветя ми умряха в жегите.

# 108
  • Бургас
С йод торих само веднъж. 4-5 пъти с Лактофол. Трябва пак да купя,че ми свърши. Много мушки ми загинаха от слънцето. На есен ще си направя нови сандъчета, че искат подмяна повечето. Мушки и сакъзи.

Пипи,жалко за петуниите.
Аз страдам по теменужката си. Надявам се да са е самонасяла от семенца, но не вярвам.

# 109
  • In transit
Pipi, жалко за петуниите. Според мен може да сложиш хризантеми, могат да изкарат и зимата, ако искаш да има цвят.

# 110
Мики, точно  хризантеми имам предвид и аз. Но ми се иска и нещо друго да бодна покрай тях, за разнообразие.
Ще изчакам още малко и ще действам.

# 111
  • Mostly in my mind
След едноседмичната ни отпуска, намерих прелестните си петунии ето така. Слагам ги в скрит текст, щото не са за гледане.

Скрит текст:

Мъжа ми, като един виден оптимист, вика - ще живнат.
Ще живнат на кукуво лято.
Сега се чудя какви есенни комбинации да направя в сандъчетата, че ме ловят нервите, като ги гледам празни.

Съжалявам за петуниите. Аз така след отпуска пък намерих едни сакъзи изсъхнали. Досега не ми се беше случвало. Все издържаха. Много жега това лято. Наистина се мъчат. Дано вече с падането на температурите живнат.

# 112
Pippi_, не разбирам нищо от петунии и изобщо от балконски цветя, но на мен не ми изглежда да са умрели тези растения, предполагам, че корените им са си здрави - ако се изрежат изцяло няма ли да тръгнат отново? Те като едногодишни ли се отглеждат или са многогодишни?

А това е моят "цветен седмичник", той отразява кои от цветята ми кога цъфтят в градината. Това е частта с цъфтящите през лятото, най-отдолу са датите. Би бил полезен, ако някой се интересува какво да си насади за летен цъфтеж. Ехинацеите ги няма в списъка, но ги сях тази година и ще цъфтят през следващата.
Скрит текст:

И две снимки от градината.

# 113
Pipi съвсем без вода ли бяха?
За есенни не знам дали не е рано и дали вече може да се купи нещо. Имам едни маргаритки (Kapkörbchen) и цъфтят при хубаво време дори през октомври. За мен е още топло за хризантеми.

Аз си чудя дали да оставя моите сандъчета без поливане за около 4 дни, т.е. на четвъртия ще ги полея (мушката, маргаритки, иберис, летен жасмин). Балкона е мнооого слънчев, западен, пече от около 13 часа. Дали ще оцелеят според вас? Просто ми е много неудобно да занимавам отново някой с поливането.

# 114
Pipi съвсем без вода ли бяха?
За есенни не знам дали не е рано и дали вече може да се купи нещо. Имам едни маргаритки (Kapkörbchen) и цъфтят при хубаво време дори през октомври. За мен е още топло за хризантеми.

Аз си чудя дали да оставя моите сандъчета без поливане за около 4 дни, т.е. на четвъртия ще ги полея (мушката, маргаритки, иберис, летен жасмин). Балкона е мнооого слънчев, западен, пече от около 13 часа. Дали ще оцелеят според вас? Просто ми е много неудобно да занимавам отново някой с поливането.

Преди да заминеш ги полей обилно . Ще издържат вече не е толкова топло , както до сега .

# 115

Преди да заминеш ги полей обилно . Ще издържат вече не е толкова топло , както до сега .
Не съм в България, но и при нас не го дават да е много топло, въпреки, че балкона наистина е ужасно слънчев. Май наистина ще рискувам. Мислех да забия пластмасови шишета, но при един вятър риска за минаващите е голям и не мога да го направя.

# 116
Di Soleil, съвсем без вода бяха. Дружката, която ми полива китките замина за България,  а не исках да занимавам комшиите с тях и ги оставих. Знаеш,  в Германия няма кой знае какви жеги, но за зла беда, точно тая седмица имало. Моя беше грешката, че ги оставих на парапета,  ако ги бях свалила на сянка, може би щеше да е по- добре.
Абе, здраве да е.  Макар, че ми се скъса сърцето като ги видях.

# 117
Случвало ми се е петунии да изсъхнат и като започна да ги поливам, се съживяват отново. Опитай, може и да не са загинали съвсем. като гледам снимката, стръва ми се, че има живи части.
Петунията се оказа, че е доста устойчива. Есента ми поникнаха някакви от семена, самозасяли се, издържаха цяла зима навън, на терасата. Изсъхваха, съвземаха се, като ги полея, че са в кашпата с живораждащ лук и не исках зимата да го преполея, рядко поливах.

Кити Кет, направо професионално си записваш всичко! Все обяснявам на дъщеря ми да направи нещо подобно за зеленчуците, ама кой да ме чуе. Simple Smile

Последна редакция: вт, 19 авг 2025, 14:20 от Diorela

# 118
Направих си таблица миналата година, защото не съм наясно с повечето от цветята, с идеята да има винаги нещо цъфтящо и да зная кога мога или трябва да слагам друго цвете ако предишното няма да цъфти повече.

# 119
Phloxx, благодаря за отговора за кактуса ми. Не знам защо съм писала в старата тема Laughing
Ще действам през почивните дни, дано се справя.

Общи условия

Активация на акаунт