Нашите цветя - тема 29

• 9 873
  • 331
  •   2
Отговори
# 315
Ооо, пуснаха ли луковици по строителните магазини? Значи трябва да тръгвам и аз на лов из тях 😆. Трябва да разгледам брошурите

# 316
Търкаляше се на терасата една празна кашпа, та я напълних днес.

А здравеца ми/подарък от съфорумка/ е просто прелест. Тая година се усетих да го сложа на сянка.

# 317
  • Бургас
Разкошен здравец, Пипи!
Останаха ми очите в него!

# 318
За първа година успявам да го отгледам така, по това време все е прежълтял и загубил сума листа.

# 319
Момичета, някоя има ли опит с отглеждането на дива лоза на балкон?
Имам идея да посадя в сандъче и да я пусна по декоративна дървена решетка за сянка.
Дали ще преживее зимата /да поясня- за София става въпрос/?
И кога е най-удачно да се посади?

# 320
Пипи, останаха ми очите и на мен в здравеца. Просто по това време от годината никога не съм виждала толкова свеж. И аз отглеждам иначе, но един пожълтял и измъчен е в момента...

Мушката, сакъзи и каквото друго имам продължавам да подхранвам понякога с Йодсептадон. На дъното на шишенцето е вече, с изтекла годност, за друго не става Joy Никакви торове това лято не съм използвала...
Държат се все още

# 321
Happy Mijjj, гледах години една дива лоза в саксия, размер около 20 литра, накрая ми писна и я подарих на съсед. Това беше преди много години, когато зимите бяха по-студени. Беше под горната тераса, където не я валяха дъждове. В началото се развива добре, но после не е така пищна, за да засенчва. Не съм я пресаждала, може и заради това.

Има разни едногодишни, които могат да ти свършат по-добра работа за засенчване. Примерно ипомея, но си е голямо чистене есента като изсъхне. Но поне ще ти цъфти сутрин и ще засенчи по-добре.

# 322
Благодаря, Diorela. Всъщност аз и за грамофончетата се чудех  Simple Smile

# 323
Открих това съкровище в един изоставен двор, който трябваше да почистим. Влизам да питам мога ли да си я захвана и какво клонче да си резна? Вдървено или зелено? И във вода ли да го сложа или в пръст?

# 324
За хортензия намерих едно добро описание:
https://totex-bg.blogspot.com/2015/09/blog-post_0.html
..." резници, от нецъфтящите млади филизи близо до корените. Те трябва да са с две или три двойки листа..." и т.н.
Аз съм правила описаното там и резниците се вкорениха, но ги засадих в градината през есента и не оцеляха през зимата, не зная защо. Ако се налага пак така да вкоренявам, ще оставя цветето до пролетта в саксия и едва тогава ще садя в градината.

# 325
  • София
А не можеш ли да си я изкопаеш цялата, освен да прибваш с резци, листа и тн

# 326
А не можеш ли да си я изкопаеш цялата, освен да прибваш с резци, листа и тн
Не мога. Тя е много висока и не успях да стигна до самите корени. Джунгла беше, само си проправих път да отрежа едно клонче. Ще пробвам, пък каквото стане. Благодаря ви.

# 327
  • София
Понеже каза, че ще го чистите...

# 328
  • София
Това лято всички много ме радват.

# 329
Angel, аз няма да позволя да я махнем. Просто има много други бурени, които трябва да се махнат. Има и рози, люляк, тях ще оставим, но другото ще се махне. 😊

Общи условия

Активация на акаунт