Нашите цветя - тема 29

• 9 890
  • 331
  •   1
Отговори
# 300
Нищо сложно няма. Дребните анемоне са подходящи и за саксии, и много се разрастват с времето. Ако ще ги садиш напролет, може да ги накиснеш грудчиците за няколко часа, за да тръгнат по-бързо, ако садиш сега - няма нужда.

# 301
  • In transit
Благодаря, Флокс.
Искаш да кажеш, че ако сега ги засадя ще цъфнат преди зимата ли?
От този вид са:

# 302
  • Бургас
Момичета, вие торите ли още мушки и сакъзи?
Аз вчера ги наторих пак, че последните няколко седмици доста ги засуших и  изглеждат много зле.
Мисля да ги понаторя, че да им върна малко живеца.

# 303
  • In transit
Аз ги торя и продължават да цъфтят. От градинския център, откъдето ги бях купила миналата година, ми казаха есента да ги торя с НПК тор с повече азот, за да подхраня добре корените и стеблата. Така издържали по-добре на ниските зимни температури. В момента стеблата на сакъзите, са като корабни въжета и се чудя дали има смисъл от повече азот?

# 304
Есенно време зная, че повече на микроелементи торове се ползват

# 305
  • Бургас
Ооо,аз идея си нямам за какво говорите!
Какви са тези торове, ... утре ще търся информация!

# 306
Не торя, но при мен се полива всеки ден. Все още е топло и цъфтят на воля. Май никога и не съм ги торила, но почвата ми е смес от компост, градинска почва, горска почва и угнил оборски тор, та може от там да им идват силите
Аз съм поръчала 35 иглолистни и пресявам ли пресявам. Утре ще ходя за саксии и най-вероятно за пръст, че това, което имам със сигурност няма да ми стигне.

# 307
Мики, няма да цъфнат сега анемонките, чак напролет. Точно същите имам в саксии, и в градината, непретенциозни са и много цъфтят. А листенцата са перести, нарязани, като покарат догодина внимавай да не ги оплевиш.

# 308
Миналата година имах анемоне в 2 саксии, които цъфнаха много красиво. Тази година обаче тук-там изкараха по някое листенце, но цвят нямаше... Бяха едни от малкото сини цветя в градината и ще ме е яд, ако са загинали. Дали ще ги спася, ако ги изровя от саксиите и ги преместя в земята?

# 309
Може, стига да ги намериш, както са черни трудно се различават от бучка пръст. Не знам защо може да са изчезнали.

# 310
Може, стига да ги намериш, както са черни трудно се различават от бучка пръст. Не знам защо може да са изчезнали.
Ще ги намеря - само те са в саксиите и няма да е трудно. По-сложното е да се сетя в кои саксии бяха Simple Smile

# 311
  • Карлово
Дама Трефа, в градината ли ще ги садиш или на балкона? Да споделиш за нарцисите на пролет. При мен само една година цъфнаха. Правят пъпки и изсъхват преди да цъфнат. Ще видя сега с тези от жълтия комплект как ще е.
Само в градината садя пролетните, понеже ме е страх да не измръзнат в саксия, но явно не ги засаждам дълбоко, нали три пъти височината на грудката се разкопава. Сега ми се иска да опитам в саксия част от луковиците. Ще покажа на пролет какво се е получило.

# 312
Един гладиол, който ме изненада с окраската си.

Аз си поръчах няколко сорта лалета с предварителна поръчка, още не са ми се обадили, че ги изпращат. Също така ходих до Практикер за боя и какво - взех си луковици - няколко цвята зюмбюл, нарциси и лалета... Много е вредно да се ходи по магазини, където продават цветя - човек не издържа и се награбва с какво ли не. Като пазарувам по интернет, първо си набелязвам какво да взема, след това някои от набелязаните отпадат, а в магазина, нали няма време да се мисли, само мяташ в кошницата ... аз не че съжалямам, де, просто констатирам Wink Wink Wink  Лидл го изключвам, защото там винаги са на ниски цени, но в магазини от типа на Практикер, човек трябва да ходи "подготвен", за да е по-устойчив на изкушения Simple Smile

# 313
  • Карлово
Ама тези гладиоли много дълъг период на цъфтеж имат! Възхитена съм.

# 314
ДамаТрефа - те имат кратък цъфтеж, но по няколко причини цъфтят по различно време - едната е, че напролет ги садя на серии през десетина дни,  втората е, че различните сортове имат разлика в периода на вегетация, а третата - че по-малките (млади) луковици цъфтят малко по-късно от старите. Следващата година ще ги комбинирам по размер - по-едрите по-назад, по-дребните напред и така се очаква да цъфтят първо по-задните.

И да си допълня мнението - за дълъг цъфтеж през лятото много добре се справят далиите - и ниските едногодишни, и високите многогодишни не са спрели да цъфтят, на ниските само трябва да се орязват редовно вече прецъфтелите цветове. Латинките също не се повредиха от горещините, стоят красиво зелени и цъфтят, реших да си събера семена от тях за следващата година, за да не купувам, че слагат по десетина семена в опаковка.

Последна редакция: ср, 17 сеп 2025, 14:55 от Кити Кет

Общи условия

Активация на акаунт