Защо се хвърля водата на боба?

  • 5 379
  • 32
  •   1
Отговори
# 15
  • София
  • Мнения: 4 294
Варя боб. За първи път, дано стане. Избрах си рецепта, но ме гложди въпроса - защо се хвърля първата, а много често и втората вода на боба след кипване? Отрови ли някакви пуска или какво? Някой знае ли?  Thinking

За да няма човек толкова газове после като си го хапва  eat

Аз изхвърлям две води заъдлжително  Peace

# 16
  • Мнения: 534
Аз изхвърлям и тази,в която съм го киснала и първата,
защото,ако не го направя
после ставаме наистина музикални  Blush Blush Blush

# 17
  • Мнения: 11 607
Аз и на лещата хвърлям водата, сега се сетих...

# 18
  • Въпрос на гледна точка...
  • Мнения: 877
Някои слагат и една лъжичка захар като ври боба, но с каква цел незнам newsm78

# 19
  • Countryside
  • Мнения: 11 628
Аз и на лещата хвърлям водата, сега се сетих...
И аз  Peace
А на боба хвърлям 2 води Mr. Green докато стане агнето  Mr. Green

# 20
  • Мнения: 420
Някои слагат и една лъжичка захар като ври боба, но с каква цел незнам newsm78
Аз го правя, за да убия киселия вкус, който идва от доматите.

# 21
  • в полите на Балкана
  • Мнения: 3 462
Винаги изхвърлям водата ,в която е киснал и първата вода.
За захар незнам защо се слага.Да си кажа право сега чувам newsm78

# 22
  • Мнения: 27 524
И аз не съм чувала за захар  newsm78

# 23
  • Мнения: 1 679
нарежи и една печена червена пиперка - ще стане много вкусен   chef

# 24
  • Мнения: 27 524
нарежи и една печена червена пиперка - ще стане много вкусен   chef

Няма как. Тук продават само дебели и тлъсти камби. Обикновени чушки няма. Знам, че е вскуно с чушка, ама... в Бг ще е  Peace

# 25
  • Мнения: 1 564
Аз изхвърлям и тази,в която съм го киснала и първата,
защото,ако не го направя
после ставаме наистина музикални  Blush Blush Blush
Peace Embarassed

# 26
  • Мнения: 1 802
И аз хвърлям първата вода. Знам, че се хвърля за да не боли корем и а да не се пръцка  Simple Smile
Ама, не че не пръцкаме и след като съм хвърлила първата вода  Grinning
Бооб, боооооооооооооб  Joy

Блонди, как беше бобеца?  Whistling

# 27
  • Мнения: 286
Винаги варя боб с минерална вода.изгвърлям първата вода и го прегасявам със 1 с.л сода за хляб.

Изплаквам го и го доварявам в херметическата.
След това слагам червен пипер, джоджен, сол доматен сок, малко олио и в тавата го пека.
Става страхотна боб- яхния.Simple Smile

# 28
  • Мнения: 6 958
Аз го кисна за 24 часа във студена вода да наедрее и покълне хубаво, после при варенето сменям 1 вода именно заради проблеми с газовете...

А за лъжичка захар и аз не бях чувала  newsm78

# 29
  • Мнения: 27 524
b]Блонди[/b], как беше бобеца?  Whistling

Супер  bowuu

Общи условия

Активация на акаунт