Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема №28

• 3 979
  • 126
  •   1
Отговори
# 75
Не се отваря въобще.

# 76
  • на Мелмак
Според мен, специално за отварянето се обърнете към сервиз. Имам Неф със зеолит, във ваканционно жилище, перфектен е. Няма вода, освен в някои вдлъбнатини по съдовете. Свекърва ми има предния модел, като вашият, с отварянето, и тя е много доволна и няма проблем със сушене.

# 77
Много се извинявам за сигурно тъпия въпрос, но сигурни ли са, че модела е с отваряне? Има нови модел машини без отваряне или пък отварянето трябва да се активира. Това са прекалено много проблеми едновременно за нова миялна.

# 78
Бихте ли препоръчали марка/модел? Търся за моите родители. Двама са само, няма вече как за вграждане, че кухнята наскоро я правиха, така че търся свободностояща. Може и да успеят да съберат за такава по-висока, че малката ми се струва прекалено малко да побира.

# 79
На коя викате малка и на коя - по - висока? С какво място разполагате реално - за 45 или за 65 см говорим?

# 80
На коя викате малка и на коя - по - висока? С какво място разполагате реално - за 45 или за 65 см говорим?

"малка" е тази хоризонтална, като форма на микровълнова/малка фурна има.
"голяма" е тази, която е около 80-85см висока. На широчина и двете ме устройват. Тъй като няма да е за вграждане има място за поставяне

# 81
  • София
Бихте ли препоръчали марка/модел? Търся за моите родители. Двама са само, няма вече как за вграждане, че кухнята наскоро я правиха, така че търся свободностояща. Може и да успеят да съберат за такава по-висока, че малката ми се струва прекалено малко да побира.

Като марка бих препоръчала Бош, а моделите не са много, ще можете и сами да изберете:
https://www.technopolis.bg/bg/search/:price-asc:allCategories:P1 … D0%BC:brand:BOSCH

Най-евтината (серия 2) няма чекмедже за прибори, което по принцип е по-удобно, стига бюджетът да го позволява. Най-скъпата пък (серия 6) е със „Зеолит“ - специална система за изсушаване на съдовете, патентована от Бош.

Между двете от серия 4 разликата е само в цвета, а третата от серията (която не е налична онлайн) е с автоматично отваряне на вратата.

Според мен, най-разумният избор са моделите от серия 4 без отваряне на вратата, защото те имат и опция за допълнително изсушаване на съдовете. Серия 2 също не е лош избор, особено с оглед на цената, макар че кошницата за прибори заема част от мястото за съдове и не е много приятна за работа, когато в нея има остри вилици. Освен това, моделът е само в бяло.

# 82
Аз да кажа, че си харесвам кошницата, защото в чекмеджето трябва да се подреждат, а в кошницата ръгаш както дойде.

# 83
  • на Мелмак
Аз съм си куку и най-приятната ми част е да ги подреждам приборите в чекмеджето.
В кошница също подреждах пи вид, доколкото ми позволяваше Joy

# 84
  • София
Аз да кажа, че си харесвам кошницата, защото в чекмеджето трябва да се подреждат, а в кошницата ръгаш както дойде.

Нито трябва да се подреждат в чекмеджето, нито пък може да ръгаш както дойде в кошницата. В чекмеджето приборите също могат да се слагат произволно, без подредба, а в кошницата също трябва да внимаваш за неща като: лъжиците да не се слепват, вилиците да не пропадат, да не си надупчиш или нарежеш ръцете и т.н. И в двата случая не се изисква подреждане, но и в двата случая имаш някакви ограничения и трябва да се съобразяваш с някакви базови принципи. В единия случай се съобразяваш с едно, в другия - с друго. Чекмеджето събира повече прибори и е по-удобно е за миене на ножове. Иначе изобщо не е задължително, всеки да си ползва каквото му е удобно.

# 85
След това уточнение моят съвет е изобщо да не се занимавате с тези “кубчета”. Свободностоящите са 45 см или 60 см. Каква ще вземете зависи от потребностите. Щом не са ограничени в мястото разликата в цената не си струва за това най-добре 60 см.
След това преценете колко ще се ползва и определете бюджет. Моята майка има 60 см AEG, прави ми впечатление, че понеже са само двама си мият всеки път съдовете на ръка ‘щото … те 3 чинии и 2 вилици ей сега ще ги измия. Не успявам да я убедя, че може да сложи чините от закуската, да добави съдовете от обяда и вечерта след вечеря да я пусне. Какво било това цял ден да стояли вътре мръсни, не не, тя щяла да си ги измие. Пуска се само като има гости и се събират много неща или ако извънредно е готвила повече неща и сложи и тенджери и тигани. При това положение и ограничен бюджет за мен не си струва инвестиция в качествен, но скъп уред. И по-евтина с дълга гаранция ще върши работа.
Ако са по-отворени и ще си пестят времето и ще си експлоатират ежедневно машината, то тогава вземете по-сериозна марка.

# 86
След това уточнение моят съвет е изобщо да не се занимавате с тези “кубчета”.

Аз пък твърдя съвсем обратното. За двама възрастни едно такова кубче е напълно достатъчно, та дори и гости да им дойдат. По-добре всеки ден да си пускат кубчето, отколкото да трупат съдове с дни в голяма съдомиялна и да се чудят как да се справят с миризмите.
Откъм икономичност – всяко кубче е в пъти по-икономично от миенето на ръка. Твърдя го съвсем отговорно.
(За труда и маникюра не коментирам, те са ясни.)

# 87
На дъщеря ми чисто нова съдомиялна от висок клас, независимо коя програма пуска дъщеря ми, винаги са мокри съдовете и приборите. Знае ли някой на какво се дължи и как може да се оправи?
Според мен, проблемът не е в съдомиялната... Нека да почете още малко и да се научи да борави с нея.

# 88
Или дайте съвет, или подминете. Как решихте, че не може да борави със съдомиялна? Значи едни поне 15 години борави, а сега не може? Темата не е за заяждане, доколкото знам.

# 89
Моята нова Bosh също ги вади мокри а уж пускам сушенето.

Общи условия

Активация на акаунт