Предстои ми Инвитро / ИКСИ - Да поговорим - Тема 92

• 18 851
  • 530
  •   2
Отговори
# 435
Чувала съм добри отзиви и за д-р  Цветелина Великова,ако не успеете да запазите при Михайлова   quote author=Ivito90 link=topic=1799946.msg50358692#msg50358692 date=1761056800]
Много Благодаря все пак за информацията. Ако се наложи ще се ходи до София. Явно специалистите са само там.
Аз лично не мога да препоръчам. Пускала съм имунология при предишните имунолози в Надежда, но там ни е и репродуктивна. Не останах доволна, ако трябва да съм честна. Друг опит с имунология освен ANA и ANA профил, назначени ми от преди 2 години от ревматолог и тези за НК клетки от преди 2 месеца нямам. Следователно не мога и да кажа за добър имунолог. Много вероятно да има такива - в крайна сметка не може да е само Михайлова, дето става, но аз лично не знам за друг. Ако наистина има проблем или искате да проверите за такъв бих препоръчала да следите за часове или в Александровска или в Надежда и да се разходите до София. Да, много път е, но в крайна сметка, ако не намирате добър или не ви препоръчат такъв, това ми се вижда като най-добрият вариант.
[/quote]

# 436
Не е лошо да се направи консултация с имунолог. Аз си наумих, че докато дойде време за трансфер, трябва да си направя изследвания, които съм пропуснала. От клиниката нищо не са ми казвали да пускам, но добре, че е БГ Мама и че се ровя. Макар, че многото ровене някой път не води до нищо хубаво.
Не бих казала. Със сигурност има някой, който е добър и прави онлайн консултации, просто трябва да се разпита. Аз като цяло нямам опит с имунология и имунолози. Просто отидох в Надежда. Зададоха ми 100000 въпроса. Накрая ми взеха кръв и в крайна сметка нищо не направихме. При всички случаи ще се ходи при Михайлова, но репродуктивната препоръча да го направим декември или след празниците януари за да е най-близо до следващия ни стимулационен цикъл и да са максимално актуални.

# 437
Ivito90 Провери д-р Цветелина Великова - мисля има онлайн консултации. Аз лично съм била при Михайлова и след нейната консултация, назначени вливка и терапия и поставено лепило, съм бременна. Действително проф. Михайлова вече не консултира он лайн, само в Александровска и  Надежда.

# 438
Иви, ние се преместихме от същата клиника, в която си в момента, защото не предлагаха техники за обработка материала (зимот, макс и т.н.), а при нас имаше нужда от такава техника. Наруших си комфорта с много пътуване, но не съжалявам, въпреки че нямахме успех и в София. А пътуването се преживява. Дано не ви се налага да се местите и да успеете там от първия си трансфер!
Иначе онлайн през halee може да направите консултация с проф. Николова - имунолог. На сегашните ви лекари не чакайте да ви назначат изследвания, доста са скарани с тях.

# 439
Здравейте, момичета
Най-после ни одобриха от ЦАР и съм много щастлива, но и малко объркана 😅 Не съм сигурна какво точно следва сега – как протича самото инвитро, стъпка по стъпка.
Чела съм доста неща в интернет, но ми се иска да чуя от първа ръка – от вас, които вече сте минали по този път.
Как мина при вас подготовката, стимулацията, самата пункция и трансферът?
Има ли нещо, което бихте посъветвали някой, който тепърва започва?
Благодаря ви предварително, момичета! ❤ Всеки съвет ще ми е ценен, защото сега съм хем развълнувана, хем с леко притеснение.

# 440
pattyK Благодаря! Записах си час при Михайлова и смятам да отида на преглед. Имам доста време до другия трансфер така или иначе.

Bubolina*86 -  странното е, че излиза в платформата, но пише, че няма свободни часове за консултации. Записах ди час при нея в Надежда.

V_sS - имам замразени ембриони в клиниката и не бих рискувала да ги местя, тъй като знам, че няма да оцелеят. Със сигурност ще пусна и други изследвания, тъй като имаше имплантация и то от първия трансфер. Знам, че не назначават допълнителни изследвания, но също и знам, че в други клиники назначават, но отново няма резултат. Много се радвам, че е имало успех при вас след като сте се преместили. Поне докато имам замразени ембриони не мисля да се местя.

# 441
И на теб, успех!
Само не се притеснявай и не си мисли, че ще имаш проблем. Аз само споделям моя опит, за да ти е полезен. Бъди подготвена с малко повечко добавки и това е. Ти щом си ги приемаш редовно, всичко ще е наред. Стискам палци за много и здрави яйчица 🍀
Leda, много благодаря за отговора. Аз превантивно приемам червена боровинка периодически, при смяна на сезони, рязко застудяване и тнт. Като цяло преди години съм имала сериозни проблеми с цистит, приеми на антибиотици заради тях и тнт. Тази информация ми е доста полезна, да знам да взема мерки превантивно като стигнем до там. Аз като цяло си имам и драми с очите - сухота и така нататък, та често капя и капки. Пробиотиците са ми задължителни - без тях имам подуване и някакъв отвратителен хроничен запек последните месеци.
Желая успех и дано всичко се развива добре. Стискам палци за положителни резултати.

# 442
  • Sofia
Здравейте, момичета
Най-после ни одобриха от ЦАР и съм много щастлива, но и малко объркана 😅 Не съм сигурна какво точно следва сега – как протича самото инвитро, стъпка по стъпка.
Чела съм доста неща в интернет, но ми се иска да чуя от първа ръка – от вас, които вече сте минали по този път.
Благодаря ви предварително, момичета! ❤ Всеки съвет ще ми е ценен, защото сега съм хем развълнувана, хем с леко притеснение.
Не знам в коя болница сте. Предполагам всяка си има определени протоколи как се случват нещата (не говоря за стимулационните протоколи, а документално, какви изследвания и кога искат да ги правите, медикаментите как ги получавате и така нататък). Ще споделя моят опит, който не беше много положителен. Като цяло в началото преди да започнете, ако не сте сигурни в лекаря си или имате колебание и имате други опции в болницата, обмислете ги внимателно, преди да си дадете заповедта. Нашият не толкова положителен опит идва точно от там, че се изинатихме да продължим с лекар, от който не бяхме доволни още преди да започнем самата процедура. Просто правихме инсеминациите при този лекар и решихме, че нещо ще се промени в отношението и ще ни вземе насериозно с инвитрото, което не се случи. Друго нещо, което силно препоръчвам преди това е, ако имате време до началото на цикъла и не сте се разбирали какво ще правите е да си запишете час за да направите консултация с лекаря ви за да знаете какво ви очаква и по какъв протокол ще ви стимулират. При смяната на лекаря, това беше едно от нещата, което изговорихме предварително и знам какво предстои занапред - със сигурност дава спокойствие.

Самият процес не е нещо особено като цяло, но  отново всичко е индивидуално.

Ние започнахме на ден 2 от МЦ. Отидох на преглед, видяха ме на ехограф, казаха, че всичко изглежда наред и може да се започне. След този преглед си оставихме заповедта в болницата и им казахме, че ще започваме процедура.
Понеже сме в болница Надежда, там лекарствата ми ги дават те при всяко посещение, а не накуп. Поставиха ми първата инжекция там понеже беше някаква депо инжекция с удължено действие. Заминахме си към вкъщи и трябваше след 3 дена да отида пак на преглед да видим как се развиват фоликулите (През този период аз не съм поставяла нищо, точно заради депо инжекцията).
На следващия преглед правят пак ехографски преглед и ми взеха хормони (това беше първото вземане на хормони при мен - Estradiol, progesteron и LH ми следяха). Установяват се наличните фоликули (които при мен започнаха да намаляват рязко) и ти назначават следваща доза хормони спрямо резултатите от хормоните и наличните фоликули. Понеже тогава започнахме да си поставяме инжекциите ние, отидох в манипулационната да си взема дозите и да ми обяснят кое как да поставям. Обикновено си обясняват доста подробно, ако нещо не ти е ясно (имаше опцията и те да ми поставят, но предпочетох сама с тяхна помощ докато бях там да ме насочват. Мисля, че доста ми помогна, понеже преди това изпитвах страх и мислех, че няма да ми е комфортно сама да си ги слагам, но като го направиш сам пред хора, които ти обясняват всяка стъпка си е друго). 2 дена след това пак ходих на преглед, хормони и нови дози лекарства. При мен беше това с прегледите. Стимулацията ми беше сравнително кратка. При последното ходене ми обясниха кога да поставя таймиращата инжекция (тук слушай много внимателно насоките, че е много важно да се спази точно времето). Назначихме ден и час за пункцията и туй то по отношение на стимулацията.

В деня на пункцията отиваш гладна и жадна от предната вечер. Ако не са ти дали предварително попълваш въпросници за анастезиолога (алвргии, заболявания и другите му там важни неща) и може да ти пуснат ПКК. Подготвят те са абокати и влизаш в стаята, в която се провежда процедурата. Приспиват те и после се събуждаш, като лекаря идва да ти каже какво е направил, колко яйцеклетки е извадил и тнт. Тук може да очакваш лек дискомфорт (аз имах доста малко извадени, но пак ми беше доста дискомфортно и си исках обезболяващо), ако си с много, може и по-зле да е, но не е болка за умиране, а и минава бързо. Зацапването е съвсем нормално, да не се стреснеш. Туй по отношение на пункцията.

На следващия ден ще се обадят да кажат колко яйцеклетки са се оплодили, колко от тях са били годни и колко не годни. На 3 ден пак ми се обадиха и запазихме час за свеж трансфер на ден 5, който при нас не беше сигурен, понеже имах само една годна яйцеклетка. На ден 5 ми се обадиха да ми потвърдят, че ембриона е здрав да си спазя часа

За трансфера е много важно да си с пълен пикочен мехур. Процесът не е приятен, но не е и болезнен. Отидох, поставиха ми нош-па инжекция в бедрото. От там ме викнаха в същата зала, в която правихме и пункцията. Представлява като нормален гинекологичен преглед с много пълен пикочен мехур, като през това време те натискат и с коремен ехограф, общо взето имаш чувството, че ще се напикаеш през цялото време, но е мнооого важно за да се вижда ясно къде се поставя ембриона. Дават ти насоки какво да приемаш и кога да направиш теста - това е то.

Малко романи ама... По време на стимулация и след пункция повече протеин и електролити не е лошо да се приемат.

# 443
Здравейте, момичета
Не знам в коя болница сте. Предполагам всяка си има определени протоколи как се случват нещата (не говоря за стимулационните протоколи, а документално, какви изследвания и кога искат да ги правите, медикаментите как ги получавате и така нататък). Ще споделя моят опит, който не беше много положителен. Като цяло в началото преди да започнете, ако не сте сигурни в лекаря си или имате колебание и имате други опции в болницата, обмислете ги внимателно, преди да си дадете заповедта. Нашият не толкова положителен опит идва точно от там, че се изинатихме да продължим с лекар, от който не бяхме доволни още преди да започнем самата процедура. Просто правихме инсеминациите при този лекар и решихме, че нещо ще се промени в отношението и ще ни вземе насериозно с инвитрото, което не се случи. Друго нещо, което силно препоръчвам преди това е, ако имате време до началото на цикъла и не сте се разбирали какво ще правите е да си запишете час за да направите консултация с лекаря ви за да знаете какво ви очаква и по какъв протокол ще ви стимулират. При смяната на лекаря, това беше едно от нещата, което изговорихме предварително и знам какво предстои занапред - със сигурност дава спокойствие.

Самият процес не е нещо особено като цяло, но  отново всичко е индивидуално.

Ние започнахме на ден 2 от МЦ. Отидох на преглед, видяха ме на ехограф, казаха, че всичко изглежда наред и може да се започне. След този преглед си оставихме заповедта в болницата и им казахме, че ще започваме процедура.
Понеже сме в болница Надежда, там лекарствата ми ги дават те при всяко посещение, а не накуп. Поставиха ми първата инжекция там понеже беше някаква депо инжекция с удължено действие. Заминахме си към вкъщи и трябваше след 3 дена да отида пак на преглед да видим как се развиват фоликулите (През този период аз не съм поставяла нищо, точно заради депо инжекцията).
На следващия преглед правят пак ехографски преглед и ми взеха хормони (това беше първото вземане на хормони при мен - Estradiol, progesteron и LH ми следяха). Установяват се наличните фоликули (които при мен започнаха да намаляват рязко) и ти назначават следваща доза хормони спрямо резултатите от хормоните и наличните фоликули. Понеже тогава започнахме да си поставяме инжекциите ние, отидох в манипулационната да си взема дозите и да ми обяснят кое как да поставям. Обикновено си обясняват доста подробно, ако нещо не ти е ясно (имаше опцията и те да ми поставят, но предпочетох сама с тяхна помощ докато бях там да ме насочват. Мисля, че доста ми помогна, понеже преди това изпитвах страх и мислех, че няма да ми е комфортно сама да си ги слагам, но като го направиш сам пред хора, които ти обясняват всяка стъпка си е друго). 2 дена след това пак ходих на преглед, хормони и нови дози лекарства. При мен беше това с прегледите. Стимулацията ми беше сравнително кратка. При последното ходене ми обясниха кога да поставя таймиращата инжекция (тук слушай много внимателно насоките, че е много важно да се спази точно времето). Назначихме ден и час за пункцията и туй то по отношение на стимулацията.

В деня на пункцията отиваш гладна и жадна от предната вечер. Ако не са ти дали предварително попълваш въпросници за анастезиолога (алвргии, заболявания и другите му там важни неща) и може да ти пуснат ПКК. Подготвят те са абокати и влизаш в стаята, в която се провежда процедурата. Приспиват те и после се събуждаш, като лекаря идва да ти каже какво е направил, колко яйцеклетки е извадил и тнт. Тук може да очакваш лек дискомфорт (аз имах доста малко извадени, но пак ми беше доста дискомфортно и си исках обезболяващо), ако си с много, може и по-зле да е, но не е болка за умиране, а и минава бързо. Зацапването е съвсем нормално, да не се стреснеш. Туй по отношение на пункцията.

На следващия ден ще се обадят да кажат колко яйцеклетки са се оплодили, колко от тях са били годни и колко не годни. На 3 ден пак ми се обадиха и запазихме час за свеж трансфер на ден 5, който при нас не беше сигурен, понеже имах само една годна яйцеклетка. На ден 5 ми се обадиха да ми потвърдят, че ембриона е здрав да си спазя часа

За трансфера е много важно да си с пълен пикочен мехур. Процесът не е приятен, но не е и болезнен. Отидох, поставиха ми нош-па инжекция в бедрото. От там ме викнаха в същата зала, в която правихме и пункцията. Представлява като нормален гинекологичен преглед с много пълен пикочен мехур, като през това време те натискат и с коремен ехограф, общо взето имаш чувството, че ще се напикаеш през цялото време, но е мнооого важно за да се вижда ясно къде се поставя ембриона. Дават ти насоки какво да приемаш и кога да направиш теста - това е то.

Малко романи ама... По време на стимулация и след пункция повече протеин и електролити не е лошо да се приемат.

Много благодаря! Изключително полезно!

# 444
Мога да споделя, това което си спомням аз. Аз хода в МЦАР Варна и на втори ден от цикъла ми бях на преглед и от него ден бях на Гонал, след не помня 3-4 дена бях отново на преглед и доктора реши да продължа с Гонала и след ден два да отида на преглед отново. След това ми добавиха Цитротид и аз не се престраших да си го бия сама и ходих до клиниката сутрин преди работа. Накрая ми добавиха една или две инжекции Мериоферт и два дена мисля, че беше си бих таймираща инжекция в точно определен час и ме накараха да пиша на акушерката. В деня на пункцията отидох сутринта гладна и жадни и на обяд ми я извършиха. В стаята ми бяха сложили банка с лекарство, тъй като са ми дупкали доста яйчниците и са изкарали 16 яйцеклетки.  Доктора ми каза, че няма да имам свеж трансфер и ми предложи да има два вида опрождане - класически и ИКСИ и аз се съгласих, тъй като му имам пълно доверие. Всеки ден до 5-ти ден звънях, за да ми кажат как се развиват и до 5-ти ден оцеляха 8 ембриона и толкова и ми замразиха. След 2 цикъла почивка направихме ЗЕТ с  1 размразен ембрион. Има моменти, в които наистина тялото има нужда от почивка. И да не забравя, тъй като съм чела стари теми в една група - ядох 4 дена след трансфера Ананас и не знам дали той наистина спомага за положителен резултат, но и аз имах, макар и с неуспешен край. Знайте само, че може да се яде по 1 ананас на ден в рамките на 4 дни след трансфера(деня на трансфера ви се брои като първи ден)и след това спирате да го ядете.
author=Rosess link=topic=1799946.msg50358923#msg50358923 date=1761060687]
Здравейте, момичета
[/quote]

Последна редакция: вт, 21 окт 2025, 19:54 от Ivito90

# 445

Какво мослите ?
Казаха ми да ги повторя

# 446
Напълно отрицателен е ,ако си е на датата Няма смисъл да се повтаря
Съжалявам

quote author=Севито99 link=topic=1799946.msg50360230#msg50360230 date=1761075922]

Какво мослите ?
Казаха ми да ги повторя
[/quote]

# 447
Повтори. Трябва да видиш как върви. Реално над 5 се води положителен. Зависи и на кой ден си го направила.

# 448
На 10ти ден е направен, така че е отрицателен за съжаление, но щом й искат повторение от клиниката, ще прави. Но смисъл няма.

# 449
Момчета случвало ли се е на някоя от вас след пункция и прием на дуфастон цикълът и да е само 2 дни и то кафяво зацапване.Този месец ми е така и се притеснявам.

Общи условия

Активация на акаунт