Предстои ми Инвитро / ИКСИ - Да поговорим - Тема 92

• 27 772
  • 761
  •   1
Отговори
# 750
Да, прави се почистване на влагалището преди трансфер , обикновено с воден разтвор на Хибитан . Може би сте алергична към някоя от съставките на разтвора и затова ви щипе.

# 751
Винаги почистват влагалището преди вкарване на инструменти, но не съм имала никога щипане от тях.

Дамата казва, че я е щипало и деня преди трансфера, тоест сякаш е друга причината.

# 752
Щом Ви е щипело и преди трансфера, вероятно е реакция към друг препарат.
Може и от хормоните да е, не е задължително да има бактерия или гъби.

# 753
  • Sofia
Според мен е от прогестерона. До скоро бях на Примолут Нор (той е орален, ама пак) и през този период имах дискомфорт. Сърбеж и парене за кратко. Скоро правихме микробиология преди начало на стимулациите и не се изолира бактерия, просто бяха паднали лактобацилите (което също може да е причина за дискомфорт) и репродуктивната ми предписа вагинални лактобацили, като аз си взех и криспакт отделно.

# 754
Много ви благодаря за предположенията! Малко намаля щипането вече, мога да се отпусна, че в началото беше доста ударно. Много се надявам да отшуми, а повече Циклогест няма да сложа вагинално, имам усещането,  че вчера ме е подразнило от него, а днес може да е имало остатък, който пак да е повлиял.
Вече, ако продължи идните дни, ще потърся лекарката. Стига съм я притеснявала сега, ще изляза някаква досадна хипохондричка...
Иначе и аз пиех пробиотици преди началото на стимулацията,  но ги спрях за малко, че с толкова инжекции и хапчета, само те ми липсваха. Явно трябва да ги включа отново превантивно.

Хубава вечер и успех на всички ви!

# 755
Аз също имах дискомфорт (парене, сухота) някъде около седмица, като от 3 месеца съм на Зол@адекс. Направихме - микробиология, то пък съвпадна с празниците и резултатите се позабавиха. Излезе, че всичко е наред, но нямам лактобацили. Аз очаквах някаква гадост, а то наистина липсата на лактобацили оказва огромно влияние. Доста от хормоналните препарати променят/унищожават благоприятната флора.
И оралните пробиотици често не се справят с подържането й.

Много ви благодаря за предположенията! Малко намаля щипането вече, мога да се отпусна, че в началото беше доста ударно. Много се надявам да отшуми, а повече Циклогест няма да сложа вагинално, имам усещането,  че вчера ме е подразнило от него, а днес може да е имало остатък, който пак да е повлиял.
Вече, ако продължи идните дни, ще потърся лекарката. Стига съм я притеснявала сега, ще изляза някаква досадна хипохондричка...
Иначе и аз пиех пробиотици преди началото на стимулацията,  но ги спрях за малко, че с толкова инжекции и хапчета, само те ми липсваха. Явно трябва да ги включа отново превантивно.

Хубава вечер и успех на всички ви!

# 756
Трябва задължително да си набавиш лактобацили… аз имах миналата година големи проблеми.. влязох в болница по друга причина и половин година бях в порочен кръг с бактерии. Оправих лактобацилите , но положих доста грижа и за първи път през живота си лятото имах цитонамазка I група. 😀 през живота си не бях виждала такова нещо. Като се има предвид , че два пъти ми е горене шийката тъй като имах раничка (кофти доктори) . Понеже лятото цитонамазката ми я взе един младок, сега наставях сегашната ми докторка да ми вземе пак (на друго място). Та пак излезе I група, а ужасно се бях притеснила преди това.

# 757
  • Sofia
Както каза Leda, оралните пробиотици не се справят. Вземи си вагинални - Гинофилус или Лактажин препоръчвам аз. След приема ми се подобри положението (сега покрай празниците излезнаха резултатите и док ми писа са вземем лактобацили да оправим средата за трансфера). Действат и помагат.
При мен това излезе проблем, не знам дали има и друг, но като цяло след хистероскопия веднага почнахме прогестерон който разбутва флората и предизвиква сухота, та подозираме, че това комбо е допринесло.

# 758
Гинофилус е доста хубав, но трябва и перорално приложение за червата. На нарине млякото с лактобацили също е добра опция. Има го в била и във фантастико.

# 759
Моля пуснете нова тема.
Тази ще бъде заключена след 24 часа.

# 760
Не съм сигурна че е подходящо след трансфер да се слага нещо друго освен прогестерон във влагалището.На мен ми беше забранено дори да взимам Криспакт пробиотик перорално.
Най-добре е консултация с лекаря ви!

# 761
Момичета, коя клиника препоръчвате в София ако ще се прави ПИД?

Общи условия

Активация на акаунт