Априлски бебета 2026 ❤

• 22 354
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
Момичета, знам, че е много рано, но в мартенската тема са на вълна покупки. Аз не бих бързала, но имам чувството, че за някои неща проучването ще е по-дълго от необходимото... Следя и една тема за колички - ами добре че започнах, те са 300 особености. Дано, докато дойде моментът за пазар, да съм се ориентирала...
Мислили ли сте за подобни неща? Направо се стресирам като виждам с колко неща е нужно да се съобразя при избора... Или дали всъщност наистина е нужно? Идея нямам.
Ще започна пазара когато изляза по майчинство, но май ми се иска да се подготвя и набелязвам предварително, за да не се налага да обикалям като луда с големия корем. А и да не съм като луд с картечница и да купя 300 ненужни неща, защото са ми обяснили, че са много важни в магазина... Laughing
Кажете ми, че не само аз започвам да се паникьосвам Sweat SmileSweat SmileSweat Smile

# 631
Аз във всичко предпочитам ранната подготовка - няма значение каква, дори и само психическа. Засега не планирам скоро да купувам нищо, но вече проучвам какво ще е нужно и кои варианти са по-добри. Затова още отсега имам списък с необходимите неща и вече съм разглеждала различни модели по сайтове, сравнявам цени, чета отзиви - за да съм подготвена, когато дойде моментът, и да знам точно какво ми трябва.

При мен беше така с всичко - и със сватбата, и с ремонта на дома, затова ми е по-лесно психически 😀

# 632
И аз съм така... Всички ми се смееха, докато не започнах да купувам набелязаните мебели за апартамента, когато бяха на намаление, и дори и спестих немалка сума от общата стойност. SatisfiedSatisfiedSatisfied
Количката май, май най-много ме стресира... Има за 1000, има и за 3000. Ако знам, че тази за 3000 е наистина по-специална от гледна точка на сигурност, не бих пестила, но по-скоро ми се струва като да е някаква излишна претенция. Но може и да греша.

# 633
И на мен ми се струва, че най-много напрежение идва от избора на количка. Другите неща мога спокойно да поръчам онлайн, но количката искам да я избера лично в магазин. А и мненията са супер противоречиви. Наскоро една приятелка ми каза, че нямало смисъл да купуват зимен кош, защото те я използвали само три пъти. Да, ама нейното бебе е зимно, а нашето, живот и здраве, ще се роди през пролетта, и ми се струва, че времето тогава ще е идеално за разходки.

Едни казват, че колички за 500 и за 3000 вършат едно и също, други, че не е така... Много е объркващо, затова според мен е най-добре да ги видим на живо и да преценим сами функционалността. Няма как да разберем, докато не почнем реално да я ползваме 😀

# 634
Точно... И тези противоречиви мнения ме объркват. Функционалности в магазина могат да ни покажат много, но дали за нашата ситуация ще ни трябва всичко това... Не се знае.
Ако наистина няма някаква огромна разлика - като удобство (което трудно бих разбрала) и като безопасност, със сигурност не бих се изхвърлила с толкова скъпа количка.

# 635
  • Melmak
Аз съм на тема дрехи за бременни. Дойдоха ли вашите поръчки? В София е много студено, прибрахме се и вчера не съм излизала. Обаче дънки не мога да нося. Преди това си ходех с едни леки панталони, не ги усещах, ама са тънки за сега.
И понеже коментирахте няквкви дрехи от мека материя, може ли снимка/линк? Доволни ли сте? Гледах сайта на хм, нищо не ми хареса от дрехите за бременни.

Иначе за бебешки покупки не мисля още. Рано е, има толкова други неща на главата ми в момента. Ходих да купувам подарък за бебето на моята приятелка. Отидох в окайди и взех хубави неща. Три бодита 50 лв. Ама трикото беше много яко.

Аз обичам да се подготвям от рано, но мисля да видя за количка втора ръка. Ще погледна и приятелките ми дали имат нещо ненужно, защото вече са с по 1-2 деца и вещите стават излишни и за тях. А знаете, някои се ползват малко.
Лятото бяхме на море с приятели, детенцето им е на 6. И приятелката ми казваше как е избирала количката с мерак, как е взела много части от комплекта, как я пази и не е искала да си я продава. И вика айде на вас ще я дам, защото сте ми на сърце. И аз се чудех викам си сега какво ми казва.. и не съм знаела още, че съм бременна. 😀😀😀😀😀
Не, че разчитам на нея за количка де, ама .. сякаш ме беше усетила.
Ние сме за ремонт, не мога да купувам нищо преди това.
А пък моята приятелка, при която бях сега е в 7 месец и чак сега купува. Даже беше поръчала количка, ваничка и още други неща като бях там, но за съжаление пакетите не бяха доставени на време и не успях да ги видя. Чакам да праща снимки.

# 636
Аз започнах да гледам за определени неща вече също. Кошарка сме избрали за сега. За количката мога да кажа от опит, че зависи какво ви е важно в нея. Определено не бих дала един чувал пари за количка, но и не бих взела най-евтината. Преди почти 10 години избрах Чиполино Нина 3 в 1 и останах изключително доволна. Сега мисля пак да е нещо такова.

Трябва да отбележа, че съм си носила децата в слингове и раници и сега отново съм с такова намерение.

# 637
  • София
Мами , днес бях на БХС - не бях уведомена от лекарката ми ,че трябвало преди кръвните изследвания да се направи ултразвук. За това преди да дам кръв в майчин дом , ми направшиха ултразвук. На него лекаря обаче ми каза ,че в няколко позиции измерва някаква гънка на вратлето малко по - висока ,отколкото е препоръчително - доколкото разбрах NT  2.35 . Според него било показател за Даун. Чакам три дни за резултатите ,и в петък съм на ФМ. Ще се побъркам от притеснение до тогава. Стискам палци и се моля да е наред всичко.

Дънките и на мен ми стягат,и нищо не ми е удобно като долна дреха вече. Не смея нищо да си купя  - моля се на добри резултати и ще разгледам магазините.

Последна редакция: вт, 07 окт 2025, 11:02 от paranoir

# 638
Моята кръстничка роди през февруари тази година и като разбра за моята бременност, почти веднага каза, че вече е подготвила някои вещи, за да ни ги даде. И аз си мисля, че някои неща е по-добре да се вземат втора ръка, защото реално ще се ползват съвсем малко.

На мен много ми харесаха анатомичните гнезда за новородени, но струват около 200-350 лв. За такава вещ не бих дала толкова пари, особено като не се знае дали изобщо ще се хареса на бебето. Затова ще търся по групи във ФБ. А и от такива дреболии може да се събере доста.

paranoir, стискам палци за вас, надявам се просто да е лекарска грешка!

# 639
  • София
Много благодаря, доколкото вижвам и се информирам сега , това NT - не трябва да е повече от 3 , при нас на една позиция пише 2-35 , на другата 1.85 . Лекаря също каза ,че не иска да ме тревожи излишно , но предпочита да запише най-високо измерената позиция.

# 640
Успех, изчакай резултатите. Ако нещо те притеснява, дори отиди някъде за второ мнение.
Всичко ще е наред! Heartpulse Аз имам лошо мнение за майчин дом, често им се случва да правят "грешчици", които съсипват психиката на хората.

Иначе за дрехите - още не са дошли, другата седмица ми дава да дойдат. Материите пак казвам, че съм ги пипала и преди. Удобни са и са доста разтегливи, имат и регулатори на полите. Аз попрекалих и поръчах Л, "за да са ми удобни" и нищо чудно да са ми леко широчки. На мен коремът ми започна да се оформя, но съм качила 3 кг. от началото и в другите области дрехите ми стават. Нямам търпение и аз вече да дойдат, защото все по-малко дрехи са ми удобни... После ще пиша актуален отзив и ще кача някакви снимки, ако имам време да ги снимам нещата.
Но, ако и ти започваш да страдаш като мен - по-добре поръчай нещо пробно, не прави моята грешка да отлагаш, че от един момент нататък става неприятно... Laughing

# 641
  • София
За покупки ми е рано още, с първото взехме всичко след 7мия месец, сега ще пазарувам щом вляза в 9тия живи и здрави. Знам каква количка искам, кошара, next to me, шишета, помпа за кърма. С първото имах запушен канал от зор да кърмя и бях с такива болки, че този път съм решила директно на кърма. Има доста ненужни покупки, които направих с първото ни дете, сега умерено и в 9тия ще пазарувам.

Иначе чакам още пренаталния, миналия вторник го правих. Като знам щ, че буквално всеки момент може да излязат резултатите и ми е едно нетърпеливо.

# 642
Ние пазим доста неща от каката. Даже подбрах малко дрешки, които ще станат и за момче. Ще трябва да купим чершафчета, одеялца, защото нашите са розови. Пазим си и количката, която е в сив цвят и ще стане и за момченцето. От количката ни сме много доволни, каката я отгледахме в нея- близо до 2.5г я бутахме, когато е трябвало да направим голям преход пеша, ходили сме с нея по чукари, на море (дори на плажа), но най-вече оцеля на нашите прекрасни улици и тротоари и дори не се разскърца или разпука. Лятна количка така и не купихме. Бих препоръчала да заложите на количка с големи задни гуми, защото си е приключение. С каката бяхме с дървена кошара, която ни беше много обемна и заемаше мноооооого място в стаята. Сега сме решили да заложим до 6-тия месец на next-to-me легло и след 6-тия месец ще го мислим. Вече полека се оглеждам за варианти и цени, като ще дебна и черния петък.
С каката кърмех и не съм ползвала почти стерилизатор, защото отказваше и биберони и до захранването почти нямаше какво да стерилизирам. В началото бях с ръчна помпа, но с нея оставах без ръце.. така много бързо ми се наложи да се сдобия с електрическа помпа, за мое улеснение... Sweat Smile
Имахме и уред за затопляне на шишета и бурканчета пюрета- продадох го чисто нов без дори да съм отворила кашона Smile Гнездо с каката имахме, което на 3-тия месец й беше вече малко, но много го използвахме.
Това, което мога да дам аз като съвет е да не се презапасявате с прекалено много скъпи неща, защото не винаги са нужни. Ако ви трябват, след появата на бебето, винаги могат да се закупят още същия ден. Както и не важи максимата, че щом приятелка е използвала много еди какво си, значи и аз ще го използвам.
Дрехи за бременни имам от предходната бременност и вече ги подносих даже- дънки за бременни, широки рокли и клинове. Тази бременност определено по-бързо ми пролича. Имам и доста закупени дрехи за бременни от Лидл и качеството им е на много високо ниво. Втора бременност ще изкарам с тях, но трябва да се следи кога ги пускат Simple Smile

# 643
Има доста ненужни покупки, които направих с първото ни дете, сега умерено и в 9тия ще пазарувам.
Можеш ли да споделиш какво се оказа излишно за вас? Мисля, че такива съвети от опитни майки ще са много полезни за тези, които са бременни за първи път.

# 644
Аз от личен опит за количките ще ви кажа да не четете нищо, а да си ги видите на живо. Аз никакво проучване не съм правила, директно отидох в магазина и си бях казала, че количка за 1000лв няма да дам! За мен това са супер много пари. За мен най-важното беше да е лека, защото съм мъничка и да мога да я вдигам, когато се налага. В последствие не ми хареса, че сенника беше много малък и купувах допълнителен, но като цяло нямам други забележки, има чукнато по нея, да и мисля живот и здраве пак да си я ползвам. Имам и една лятна количка, която също ще ми влезе в употреба. Нейния сенник е огрооомен. Така, че много зависи какви са вашите изисквания. Ако искате качество, ще трябва да дадете повече пари, за всяка мама е различно. На една ще й е удобна определен модел, но на друга не, много е субективно. Зимния кош според мен си е нужен, без значение кога е родено бебето. Аз родих септември и цяла зима съм излизала със зимния кош, летния го сложих някъде март-април. Рано е за покупки, но е хубаво да си набележите неща, да и най-добре ако имате приятелки, които да ви услужат с нещо. Аз тогава и сега не съм взимала нищо излишно. Кошчета, гнезда, повивалници не съм взимала. Само количката и стола за кола 😂 но като цяло аз мразя да се затрупвам с вещи, които почти не се ползват, а и знаем как вървят цените....

Paranoir, дано всичко е наред! Може само да те шашкат, но ако трябва второ и трето мнение!

Общи условия

Активация на акаунт