Априлски бебета 2026 ❤

• 22 373
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте мамчета ,имам питане ,всички ли направихте Прентален тест,че аз не ,хем бях казала на Докторката но нещо се замотахме и сега е късно вече ,че почнах 13 сесмица.Дайте ми съвет.

# 616
Аз не правих, бяхме решили, че ако на БХС кажат, че има по-повишен риск, чак тогава ще се тествам. За щастие не стигнахме до там. Дори и моята лекарка ми каза, че тези тестове са препоръчителни в определени хипотези, но далеч не са задължителни за всички Simple Smile

# 617
Оххх упокоих се малко ,че се притесних и аз направих само БХС ,така реши докторката,утре ще го взимам готов е .Че ме съветват защо не съм направила Прентален че трябвало ,но сега е късно вече за него ,нали.

# 618
  • Melmak
Да, абсолютно не са задължителни за всички. Ако нямате препоръка от лекаря си, не се чувствайте длъжна да правите теста. Моята лекарка казваше, че няма причина да го правя. Но аз го направих, защото исках.

# 619
Да да точно и тя така ми каза ,но сега познати ме укоряват защо не съм го направила .А да ви питам някой да има като мен с Фраксипарин и Акард вечер ,че не достига кръвотока .

# 620
И аз не съм правила пренатален. Следващата седмица ще съм на БХС и ако има нужда тогава. Иначе аз имам още гадене понякога и гърдите все още ме болят. В четвъртък съм на преглед и дано всичко е наред 🙏

# 621
Аз пия Акард вечер.

# 622
Аха ,аз сутрен Фраксипарин и вечер Акард.Дано всичко е наред ,ще видем пак сега в сряда на прегледа ,добрече ходя в началото на месеца на преглед по ЗК ,и в края на частно ,и съм спокойна .

# 623
На мен също изписаха вечер по 1табл. Акард, заради намален кръвоток. Пренатален също не съм правила. БХС беше супер и АГ не видя причина да го правим.

# 624
Ейй браво момичета ,малко се упоких че не съм само аз ,а биете ли и Фраксипарин заедно с Акарда.Че аз ще слагам и двете.

# 625
  • Melmak
Съветвам те въобще да не слушаш познатите ти. Днес е пренаталния, утре ще е друго, трети ден ще е защо така раждаш, после защо така нещо си… те хората обичат акъл да дават без да им е искан.

# 626
Абсолютно!

Съветвам те въобще да не слушаш познатите ти. Днес е пренаталния, утре ще е друго, трети ден ще е защо така раждаш, после защо така нещо си… те хората обичат акъл да дават без да им е искан.

# 627
Да права си Пандора ,и аз това ще направя.Всеки акъли дава .

# 628
Здравейте мамчета ,имам питане ,всички ли направихте Прентален тест,че аз не ,хем бях казала на Докторката но нещо се замотахме и сега е късно вече ,че почнах 13 сесмица.Дайте ми съвет.

За пренаталния неинвазивен тест не е късно по всяко време след 10г.с. От тогава може да бъде открита ДНК на плода в кръвта на майката. Няма ограничение след това. Идеята му да е възможно най-рано, за да може да бъдат взети мерки при неблагоприятни резултати.

Въобще не е задължителен при нормална бременност. Препопъчва се при съмнения за проблем от лекар, но в България всеки е свободен да си го направи без лекарско предписание. Тогава е въпрос на личен избор. Мнението на останалите е без значение. Слушайте си лекаря, а останалите нека си дават непоскани съвети.

# 629
Изобщо не се притеснявай за това – при мен е точно обратното, всички около мен казват защо изобщо планирам да правя пренатален тест, нали не е задължителен, и че ако има нещо, така или иначе ще се види. Но това е моето мнение и моето тяло – всяка бременна жена има право да постъпва така, както смята за най-добро за себе си и за плода си. А на хората им трябва само повод да критикуват нещо. Така че бъди спокойна 😊

Общи условия

Активация на акаунт